Asa cum am mai discutat si la topicul dedicat Introducerii Ratingului,este foarte complicat sa avem numai matematicieni in circuit pentru a sta toata buna ziua si sa calculeze ratinguri.O solutie simpla ar fi ca ratingul sa fiie actualizat de 4 ori pe an ,aproape toate campionatele folosesc aceasta regula de 4.Dar in baza de date sa fiie fiecare turneu introdus astfel si ratingul jucatorului sa se schimbe ,dar este doar vizibil pentru cel ce opereaza programul ,si jucatorul ramane pana la noua actualizare cu ratingul ultimei actualizari.Astfel incat stim ratingul cu care suntem prinsi in schema o data la 4 luni si jucam in clasamente dupa acesta ,dar ratingul real se schimba dupa fiecare turneu jucat,deci astfel la primul turneu dupa actualizare mai putem face niste calcule dragi matematicieni ,dar dupa aceea cel ce va sti sa faca calcule v-a fi doar un EXPERT ce are baza de date dublata la el acasa.
P.S.Anumite calcule ce sunt facute ,mai sus aratate cu cresteri si descresteri de zeci sute de puncte sunt extrem de complicate ,eu personal nu am vazut nicaieri.
Cu cat ratingul este un nr mai mare,ex; format din 4 sau 5 cifre ;1389 sau 10345 si punctele rezultate din disputarea meciurilor mici ex.de la -8 la +8 cu atat valoarea jucatorului este aratata mai bine si cu atat se poate pacali sistemul mai greu.
EX:daca intr-un turneu la cat de mijloc Open ratingul ar fii de la 1300 la 1500 si rezultatul la diferente de 200 de puncte sa se coantifice cu -4,+4 sunt nevoie de foarte multe meciuri trantite sa treci la alta categorie ,adica o serie de 20-30 de meciuri sa te afli pe o curba descendenta,si nici decum ca acum un turneu sau 2-3 meciuri stai capra si treci la cealalta categorie.Si bineinteles ca aceasta serie de meciuri pierdute se poate penaliza cu suspendare.
P.S.Anumite calcule ce sunt facute ,mai sus aratate cu cresteri si descresteri de zeci sute de puncte sunt extrem de complicate ,eu personal nu am vazut nicaieri.
Cu cat ratingul este un nr mai mare,ex; format din 4 sau 5 cifre ;1389 sau 10345 si punctele rezultate din disputarea meciurilor mici ex.de la -8 la +8 cu atat valoarea jucatorului este aratata mai bine si cu atat se poate pacali sistemul mai greu.
EX:daca intr-un turneu la cat de mijloc Open ratingul ar fii de la 1300 la 1500 si rezultatul la diferente de 200 de puncte sa se coantifice cu -4,+4 sunt nevoie de foarte multe meciuri trantite sa treci la alta categorie ,adica o serie de 20-30 de meciuri sa te afli pe o curba descendenta,si nici decum ca acum un turneu sau 2-3 meciuri stai capra si treci la cealalta categorie.Si bineinteles ca aceasta serie de meciuri pierdute se poate penaliza cu suspendare.
Comentariu