Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Rolul carbonului din lemne

Adună
X
Adună
Currently Active Users Viewing This Thread: 0 (0 members and 0 guests)
 
  • Filtrează
  • Ora
  • Arată
Curăță tot
postări noi

  • Rolul carbonului din lemne

    Postat în original de Visco Vezi post
    Consider ca pt jocul rapid aproape de masa , balsa este bine sa fie consistent reprezentata in "ecuatia" lemnului, deoarece absoarbe f bine energia mingiilor venite cu putere de la oponent (inward), dar da si o viteza f buna pe distante scurte, in atac (outward). Hinoki, "regele lemnelor de tenis de masă" este tot o esenta usoara, din care rezulta lemne foarte diferite ca elasticitate in functie de fibra aleasa, tehnologiile de lipire a straturilor, numarul lor, etc. Nu prezinta vibratii excesive, respinge destul de puternic, de aceia nu este ideal pt blocaje (capace), ci mai degraba pt jocul de la semi-distanta.
    "Koto" este putin mai rigid decat altele, din acest motiv prezintand un control deosebit, folosindu-se aproape exclusiv pt furnirul exterior.
    "Limba" este ceva mai elastic si se foloseste deopotriva la interior, cat si pt furnirele exterioare.
    "Ayous" mai mult la interior dar cateodata, mai rar, la exterior.
    Koto, Limba si Ayous sunt esente care merg pt lemne potivite mai mult jocului la semi-distanta si distanta dar fac fata cu bine si fazelor de dinaintea initierii atacului.
    Esentele enumerate pana acum, sunt cele mai uzitate in construirea lemnelor de tenis de masă. Bineinteles ca exista si altele, despre care sper sa scrie si alti forumisti.
    Despre grosimea lemnelor "all wood":
    Mai mica = lemne mai elastice
    Mai mare = mai rigide
    Depinde bineinteles si de tehnologiile de lipire a straturilor si adezivii folositi.
    Mai elastic poate insemna mai rapid dar nu e obligatoriu.
    Despre greutatea lemnelor:
    Pt jocul ofensiv aproape de masa, sunt bune lemnele mai usoare sau medii.
    Pt cei ofensivi care joaca si semi-distanta/distanta lemnul este bine sa aiba greutatea maxima pe care o poate suporta optim, mana fiecarui jucator. In general aceasta este cuprinsa intre 85-95g >.
    Referitor la numarul de straturi.
    Mai putine, inseamna de cele mai multe ori , un control mai bun.
    Mai multe, inseamna o stabilitate mai mare a lemnului si implicit a setupului, care pt anumiti jucatori mai avansati se traduce intr-un control mai bun.
    Deci succint, jucator incepator sau mediu - straturi mai putine, iar jucator avansat- straturi mai multe. Exista si exceptii, unde jucatori oarecum avansati, prefera lemne Hinoki 1 ply, dar nu i-am prea vazut in fruntea clasamentelor.
    Stilul de joc:
    Preponderenta mare a topspinului (OFF), lemn cu o usoara elasticitate.
    Predomina jocul in forta, mai drept (OFF+), lemn rigid, greu, minim 7ply.
    OFF-, joc de atac cu necesitate mare de precizie a plasamentului, lemn putin elastic sau rigid dar care are un control crescut datorita esentelor componente, bineinteles relationat la procedeele preponderente.
    Las in continuare colegii de forum sa-si exprime parerile asemanatoare sau contrare celor ce am schitat pana acum.


    O rugaminte daca se poate.
    In primul post sunt detaliate toate tipurile de lemn existente,dar nimic despre rolul carbonului.In postul doi sunt niste detalii despre carbon si alte materiale folosite dar nu foarte elocvente.
    Intrebarea mea este : innafara de faptul ca mareste viteza si uniformizeaza spatiul de lovire pe toata suprafata lemnului ,care sa mai fie avantajul sau dezavantajul carbonului ?
    Blade: - Andro Temper Tech FH: Rasanter R47 , BH: Tenergy 64

  • #2
    marketing - client: 1 - 0
    avantaj marketing.
    fara semnatura, fara numar

    Comentariu


    • #3
      Postat în original de dolly Vezi post
      marketing - client: 1 - 0
      avantaj marketing.
      @dolly
      Nu am vrut sa postez acest mesaj dar pana la urma ai reusit sa ma convingi. Am impresia ca vrei sa devii un fel de troll al forumului.

      Ai scris tot felul de lucruri pana acum pe forum de genul: lemnele scumpe facute de branduri nu-s bune ca nu se justifica banii, lemnele bune sunt de fapt cele luate de la palete din supermarket si restul care dau bani pe lemne de firma sunt un fel de fraieri (n-ai spus-o mot-a-mot dar asta ai lasat sa se inteleaga). Mai mult mai pui si la vanzare acele lemne si fete jupuite de la paletele din supermarket si le prezinti mai ceva decat isi lauda unii lemnele cu fluture negru (macar ei sunt oarecum indreptatiti pentru ca multe sunt rare si unele in stare chiar foarte bune). Alta data ai scris ca lemnele fake sunt la fel sau aproape la fel de bune ca cele originale.

      Acum vii si spui ca existenta compozitului din lemne tine doar de marketing. Nici nu merita sa intru in dezbatere pe aceasta tema. Intreb doar atat: Cati jucatori din top 100 folosesc lame fara carbon? Stim cu totii ca in procent covarsitor folosesc lame care au compozit. Le folosesc datorita marketingului sau datorita performantei lemnului? Desigur sunt si cativa care folosesc all wood pentru ca li se pliaza pe stilul de joc. Sa generalizezi si sa vii cu o afirmatie categorie ca lemele care au compozit sunt facute pentru marketing nu arata decat o vedere cu adevarat limitata asupra cunoasterii echipamentului de tenis de masă.

      Am scris acest mesaj pentru ca initiatorul subiectului a dorit informatii suplimentare, poate va dori sa-si sumpere un lemn si pe baza informatiile prezentate aici. Daca citeste postari care pentru un novice par in regula, atunci trebuie sa-l avertizeze cineva ca unele pot fi eronate ca sa nu folosesc expresia ca sunt facute la bataie de joc. Daca erau exprimate avantaje sau dezavantaje izvorate din lectura sau experienta personala era in regula. Era o opinie personala si o acceptam ca atare dar sa scrii un mesaj lacunar precum cel de mai sus fara a oferi o explicatie mi se pare a fi un lucru neserios.
      Lemn: Butterfly Innerforce Layer ALC
      FH: Butterfly Dignics 05
      BH: Tibhar Grass D.TecS

      Comentariu


      • #4
        despre carbon si compozite si rolul lor in tenisul de masa

        Atunci când lemnele cu straturi de carbon au ieșit pentru prima oară, în general, aveau un simt dur și sticlos. Țesăturile de carbon folosite erau mai groase și mai dense. Exemplul clasic al acestui lucru ar fi Butterfly Sardius. în zilele noastre însă, prezența unui strat compozit nu ?nseamnă neapărat că lama este super rapidă, deși nu cred ca sunt lemne cu carbon care sa fie foarte lente.

        Tendința este acum că o plasă pură de carbon este reticulată cu un alt material polimeric. Există mai multe dintre acestea, dintre care cele mai populare sunt Vectran (pe care Butterfly îl numește Arylate), Kevlar (și alte aramide similare) și Zylon (adesea colorate, albastru sau galben). Unele lame au NUMAI materialul polimeric (de exemplu, Butterfly comercializează diferite lame ZL care au numai Zylon și au folosit mai multe lame care au numai Arylate, cum ar fi Keyshot și Moonbeam).

        Aceste lame sunt, în general, mai lente și se simt adesea "mai moi" (le găsesc de obicei destul de ciudate, de exemplu Butterfly Photino, primul exemplu al unei lame Zylon). Există, de asemenea, diferite moduri de realizare a țesaturii, de exemplu, Stiga folosește o țesătură de carbon pură, care se numește Textreme, care cu siguranță se simte diferit de alte lame de carbon pure.

        Companiile producatoare de lemne nu fac efectiv straturile compozite, cumpără aceste materiale de la alte companii care folosesc mașini complexe de țesut controlat de calculator pentru a le face și care dezvoltă în mod constant noi materiale de acest fel. Ele pot varia grosimea și geometria tiparelor de țesut (de exemplu țesăturile de carbon uniaxiale).
        Ei pot folosi fibre groase sau subțiri pentru a face țesăturile. Variantele posibile sunt acum nesf?rșite, la fel ca orice altceva care este țesut. Lemnele de tenis de masă sunt probabil doar o foarte mica parte a pieței de vanzare pentru companiile care produc asemenea materiale.

        Materialele compozite sunt utilizate de asemenea pentru a face vele, frînghii, biciclete etc. etc. Există, de asemenea, companii concurente care vând diferite țesaturi din același material. Deci, două companii care fac o lamă de arilat carbon pot cumpăra efectiv țesătura de la diferite companii, ceea ce ar putea avea un impact subtil asupra modului în care joacă lama.

        Acest lucru ar putea provoca, de asemenea, o schimbare în timp dacă o companie modifică sursa compozitului, probabil pentru a reduce costurile.
        Datorită numărului de compozite acum, este greu să generalizăm prea mult, dar un lucru important este că lamele care conțin Arylate, Zylon sau Kevlar nu vibrează la fel de mult la frecvențe ?nalte. O lamă de tenis de masă este ca un instrument muzical prin aceea că vibrează simultan la multe frecvențe atunci când mingea o lovește. (Ați putea spune că fiecare lamă are un timbru, precum un sunet de vioară și un sunet de flaut diferă chiar și atunci când se joacă aceeași notă). Deci, un efect mare al acestor fibre este acela că au tendința de a "vibra" mai puțin și au un simt mai "placut".


        Un al doilea efect constă în faptul că aproape toate compozitele au tendința de a reduce numărul de dimensiuni în care lama vibrează la frecvențe mai joase , ceea ce ?i conferă senzația de a avea un "loc dulce" mai mare atunci când loviți mingea în afara centrului.

        Prezența stratului compozit poate face ca lama să fie mai rigidă (adică o vibrație mai mică de frecvență joasă în toate dimensiunile sau, așa cum am putea să o numim, mai puțin flexibila). Acest lucru poate da senzația unei lame mai rapide și mai puțin spinoase.
        Cu toate acestea, acest lucru poate fi compensat prin schimbarea formei regiunii g?tului, făcând-o puțin mai ?ngustă sau chiar dimensiunea generală a capului lamei (mai mari sunt mai flexibile). Desigur, se poate face și lama mai subțire. per total.
        De asemenea, acest efect al compozitului este adesea mai puțin marcat într-o mulțime de lame mai noi, deoarece straturile de carbon utilizate sunt rotite din fibre subțiri și, de asemenea, depinde foarte mult de modelul de țesut utilizat pentru a realiza stratul compozit.


        Cât de aproape de suprafață este amplasat stratul compozit, contează foarte mult. Mai aproape de suprafață mărește spinul. Straturile de carbon care sunt mai adînci în lama joacă mai mult ca lemnele all wood.

        Straturile profunde compozite se găsesc, de exemplu, în lamele Butterfly Innerforce și in unele dintre lamelele foarte scumpe DHS folosite de jucători precum Wang Hao, Ma Long. Unul dintre cele mai bune lemne facute vreodata, Butterfly Viscaria, are un strat ALC destul de aproape de suprafață.


        ?n anii nostrii jucăm cu o minge mai mare decât oricând în istoria tenisului de masa. înapoi vreme când fibrele de carbon au fost introduse pentru prima oară, se juca cu mingi de 38 mm (foarte multi dintre voi probabil ca va amintiti de ele).
        Acum, probabil mai mult de 90% dintre jucătorii de top și ofensivi folosesc un lemn cu fibra compozită.

        Apărătorii tind să utilizeze în continuare doar lemn lemn, (dar lama specială Matsushita Pro a fost un carbon-arilat). Aș sugera că acest lucru ?nseamnă că lamele compozite sunt probabil utile mai multor jucători decât înainte.

        Materialul compozit este doar unul din multele lucruri care contează. De fapt, oamenii trebuie să-și amintească că lamele sunt în mare parte facute tot din lemn.

        Grosimea, forma, tipul de lemn și norocul zilei au un impact imens asupra modului în care poti juca cu o lamă - mai mare decât stratul compozit. Greutatea conteaza foarte mult (eu personal cred ca lamele care sunt 90-92 grame sunt cele mai bune).

        Forma mânerului contează la fel de mult, iar oamenii subestimează importanța acestui lucru.
        Lamele din lemn pot fi foarte rapide, rigide si foarte reactive(de exemplu, Butterfly Mazunov sau taticul lui, Butterfly Cresail), iar lamele compozite pot fi lente (Butterfly Timo Boll Spark). Nici două lucruri din lemn nu sunt identice, deci două lame de același model pot fi puțin diferite.

        Un lucru este cert:
        Carbonul si toate compozitele folosite in fabricarea lemnelor pentru tenis de masă, a făcut posibilă reducerea greutății lor foarte mult.
        Ultima editare de gpopescu; 07.apr.2018, 18:01. Motiv: edit
        brennekke brennekke likes this.
        blade : Xiom Hayabusa Z; fh Donic Bluestorm Pro; bh Donic Bluestorm Z2

        Comentariu


        • #5
          WaW ��
          Butterfly Viscaria fl
          Butterfly tenergy05

          Comentariu

          Procesare...
          X