Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Metode pt curatarea de adeziv a fetelor

Adună
X
Adună
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
  • Filtrează
  • Ora
  • Arată
Curăță tot
postări noi

  • Metode pt curatarea de adeziv a fetelor

    Exista metoda mecanica prin jupuire care necesita experienta si indemanare. Eu am incercat, dar nu pot.
    Daca vreti o metoda ieftina si cu rezultate f bune faceti asa: cumperi de la farmacie ulei de parafina (este ieftin) si dai pe toata suprafata buretilor peste straturile de glue acumulate, avand grija sa nu scape peste margine si sa intre intre burete si topsheet. Astepti o perioada care poate varia de la cateva ore pana la o zi, sa intre uleiul in straturile de adeziv. Cand s-au inmuiat bine si eventual fetele s-au curbat ca atunci cand dai cu speed glue, incepi sa freci cu degetele si sa formezi bile pe care le indepartezi manual, punandu-le pe o hartie.Trebuie cautat momentul cand adezivul are o consistenta care permite acest lucru. Daca vrei, poti folosi o hartie curata pe care o lipesti de burete la inceput cand adezivul este f moale si mare parte din el ramane pe ea la deslipire. Repeti de mai multe ori operatia cu bucati de hartie curata, apoi definitivezi tot prin frecare cu degetele, pana cand suprafata buretilor este ca noua.
    Trebuie inteles un lucru: dupa aplicarea unui booster sau a uleiului de parafina peste straturile de adeziv (indiferent de natura lui), acesta este atacat in cateva ore, transformandu-se intr-o pasta lipicioasa care are la inceput o consistenta semi-solida cam ca a mierii de albine, apoi treptat, pe masura ce trece timpul, devine din ce in ce mai solida, pana cand ajunge sa fie aproape ca inainte de tratarea cu aceste substante.
    Momentul cand se face indepartarea de pe bureti, il puteti alege fiecare in functie de "strategia" pe care o alegeti. Cand fetele au fost curatate perfect si sunt ca si noi (mie i-mi ia cam 15 minute pt una), rasuflati usurati ca a-ti incheiat prima parte a operatiei.
    Inainte de a lipi fetele pe lemn cu noi straturi de adeziv, este bine sa stergeti f bine buretii cu o carpa inmuiata in acetona, pt ca resturile de booster (ulei de parafina) care au intrat in ei, pot ataca viitoarele straturi de adeziv si pot aparea deslipiri nedorite ale fetelor pe margine. Are si o parte buna aceasta "boosterizare". Inmoaie si elasticizeaza buretii pt un timp mai indelungat.
    Daca totul decurge cu bine, puteti denumi acest procedeu, "Visco".
    Daca nu va iese, eu am emigrat deja.
    Lemn- Bty Viscaria
    FH - TENERGY 05
    BH - TENERGY 80

  • #2
    Re: Metode pt curatarea de adeziv a fetelor

    Te gasim noi, fii fara grija !!
    Levi SIC Gloria OFF, Fețe: FH Xiom VEGA X max black+BH Der materialspezialist Kamikaze OX red
    Levi SIC Carbo Def, Fețe: FH Tibhar Evolution MX-D 2mm black+BH Tibhar Grass Dtecs OX red

    Comentariu

    Procesare...
    X