Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Tratare cu ulei de parafina

Adună
X
Adună
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

• Filtrează
  • Ora
  • Arată
Curăță tot
postări noi

• Tratare cu ulei de parafina

Ce efect ar avea daca dau cu ulei de parafina pe fetele de la paleta (nu pe burete), pe fetele lipite deja pe lemn. Stiu ca daca dau pe burete si le las sa se usuce apoi le lipesc, se mai inmoaie, dar sincer mi-e lene sa le dezlipesc, si ma gandeam sa dau direct pe cauciuc. Ce efect ar avea? Stie cineva? Fetele sunt Tenergy 05 2.1, si Tenergy 64 1.9. Multumesc!
    Timo Boll Forte
    Tenergy 05 2.1 black
    Tenergy 64 1.9 red

Re: Tratare cu ulei de parafina

le faci praf...se da doar pe burete

Comentariu

Imi aduce aminte cum am spalat odata tabla (noi, elevii) cu ulei si se mira profa ca nu mai scrie creta.
      TEnergy 05 FX | Timo Boll ALC 30th A | TEnergy 05 FX

Comentariu

Se inmoaie cauciucul iar daca fata este lipicioasa kinezeasca i se accentueaza tackinessul. Poti da de proba pe o fata veche mai intai.
        Blade DHS PG 2
        FH: DHS Hurricane 3
        BH: Stiga Airoc Astro M

Comentariu

pana la urma se poate aplica un strat de ulei de parafina pe fata sau nu?
          Blade: Xiom Stradivarius FL
          FH: Butterfly Tenergy 05-FX
          BH: Butterfly Tenergy 05-FX

Comentariu

Postat în original de vali
            Se inmoaie cauciucul iar daca fata este lipicioasa kinezeasca i se accentueaza tackinessul. Poti da de proba pe o fata veche mai intai.
            fata nu e chinezeasca, este TENERGY
            Timo Boll Forte
            Tenergy 05 2.1 black
            Tenergy 64 1.9 red

Comentariu

Postat în original de CatalinFloarea
              pana la urma se poate aplica un strat de ulei de parafina pe fata sau nu?
              Deci cum e ca nu sunt lamurit?
              Timo Boll Forte
              Tenergy 05 2.1 black
              Tenergy 64 1.9 red

Comentariu

Eu nu as face asta cu Tenergy. Cauciucul se va uza mult mai repede dupa acest tratament.
                Stiti de ce scrie pe talpa de cauciuc a unor bocanci, "Oil rezistant"?
                Pt. ca la cei netratati special, cand calci intr-o pata de ulei, talpa se uzeaza mult mai repede decat ar fi normal.
                Lemn- Bty Viscaria
                FH - TENERGY 05
                BH - TENERGY 80

Comentariu

de la orice farmacie,ar fi insa indicat sa se citeasca pe fața cumparatorului probleme legate de constipatie.....cica e super......2+1 gratis
                  TB SPIRIT
                  TGY 05
                  TGY 05 FX

Comentariu

..probabil vei strange tot praful din sala pe ele..

Comentariu

Pe afara se foloseste cu relativ succes, uleiul vegetal pt gatit. Este mai putin agresiv cu fetele si zic ei ca face treaba f buna, mai ales cu cele chinezesti lipicioase. Se ung palmele, apoi se intinde pe fata un strat fin de ulei care intra destul de repede in cauciuc. Eu am incercat pe o fata europeana si nu am simtit o imbunatatire semnificativa.
                      Lemn- Bty Viscaria
                      FH - TENERGY 05
                      BH - TENERGY 80

Comentariu

Am dat eu pe o fata europeana cu ulei de parafina. A fost o perioada mai lipicioasa, apoi si-a revenit. Cum fata avea un burete mediu si am dat si pe burete, a fost o vreme super misto. Dupa ce efectul uleiului a trecut, fata (topsheet-ul) a ramas mai moale si putea genera mai mult spin.
                        Cu Tenergy nu stiu ce se poate intampla, insa procesul este reversibil, desi mai lent (a durat cam 15-20 de zile).
                        Cred ca nu se strica fata - eu am dat mai multe straturi pe burete si cateva si pe topsheet. Cand am dat pe topsheet, curbura pe care o capatase din cauza aplicarii pe burete a fost anulata. Fata a fost mai mare cu 4-5 mm pe toate partile decat lemnul pe care fusese taiata.
                        Cam asta e.
                        In orice caz, as zice sa faci o proba inainte pe o fata mai veche, cum zivea si Vali.
                        Blog de tenis de masă

Comentariu

Este bine ca ai deschis acest subiect.
                          Tensiunea din fete nu se bazeaza numai pe compozitia structurala ci si pe intinderea topsheetului de catre burete, as putea spune ca acest din urma fenomen este chiar mai important. Pana sa apara fetele cu asa zisa "tensiune incorporata", la fetele clasice acest fenomen era singurul care aduce plus de viteza si spin.
                          L-as denumi fenomenul "toba" deoarece se bazeaza pe acelasi principiu. Membrana tobei este topsheetul iar corpul este buretele. Ca sa o faci sa "sune" mai bine, trebuie sa intinzi membrana. Daca aceasta este deja fixata pe corp, ca sa o intinzi, maresti volumul corpului.
                          In cazul nostru, "toba' este mai elastica atunci cand se aplica speed glue sau booster pe burete care, crescand in volum, intinde topsheetul creand tensiune intre cele doua. Daca se aplica booster pe topsheet, acesta se dilata si el, disparand tensiunea. Mai ramane tensiunea interna, data de celulele care formeaza cauciucul. Este parerea mea umila .
                          Lemn- Bty Viscaria
                          FH - TENERGY 05
                          BH - TENERGY 80

Comentariu

Eu am stricat o pereche de Dawei Inspirit in acest fel. Cred ca am dat cam mult ulei de parafina, ca s-a desprins buretele de topsheet. Insa mi-a placut cum mergeau fetele dupa "tratament".
                            Nittaku Acoustic, Andro Rasanter R47, Andro Rasanter R47

Comentariu

Acesta este un alt aspect al problemei boosterelor. La fetele care nu au topsheetul bine lipit de burete se poate produce deslipirea. Asta se intampla de obicei la fetele ieftine, mai ales la cele chinezesti dar nu numai.
                              Lemn- Bty Viscaria
                              FH - TENERGY 05
                              BH - TENERGY 80

Comentariu

Iata ce zice un baiat pe un alt forum:
                                With 05 I have glued various times and methods. Any kind of booster destroys all the tenergies in my opinion. Traditional speed glue worked very well because it doesnt have glugy oily liquid penetrating the whole rubber. Also it give the tenergy a good natural stretch makes it quicker that way, but as you know the grippyness dies really fast, although it still plays very well in that state.

The first time I ever just used water glue once and never took the 05 off has been the most successful. This 05 has kept its original character muuuuuucccccchhhhh longer and Ive never been so consistant with it either.

As for the t64 I used booster - it practically was the start of the end of my backhand hayday. Since then I have just not been able to get it back to what it was. I tried going back to 05 my previous rubber, going to bryce speed, the rubber before that, Ive lots of rubbers even now Im using f3bs to possibly just have a rubber on my backhand for the sake of it. Maybe I should try speed glueing the t64 to reset the turgidness of the sponge?

I agree its sometimes softer than usual and even a month after the booster the whole rubber feels a bit wrong.

So I am staying well away from booster.
                                Concluzia lui: fara booster pe Tenergy.
                                Blog de tenis de masă

Comentariu

eu am pus ulei de parafina pe boost tp.
                                  Va zic luni ce iese, sau marti cand dau cu ea
                                  D09C - Mizutani ZLC - D09C

Comentariu

Va multumesc tuturor pentru opinii, CRED CA NU O SA DAU DELOC: nici pe burete, nici pe cauciuc.
                                    Dar cum sa fac sa le mai inmoi un pic? Se le relipesc cu Speed Glue? chiar daca sunt pe apa?
                                    Multumesc inca odata.
                                    Timo Boll Forte
                                    Tenergy 05 2.1 black
                                    Tenergy 64 1.9 red

Comentariu

Le-am lipit cu Speed Glue de la Stiga si s-au inmuiat.
                                      Acum au o viteza si mai ales un Spin fenomenale..
                                      Daca nu faci miscarea corect nu intra nimic...
                                      Sper sa ma obisnuiesc...
                                      Timo Boll Forte
                                      Tenergy 05 2.1 black
                                      Tenergy 64 1.9 red

Comentariu

Procesare...
                                      X