Dacă asta este prima ta vizită, asigură-te că
ai verificat secțiunea Întrebări Frecvente prin click pe
linkul de mai sus. Poate va trebui să te înregistrezi
înainte de a putea posta: dă click pe linkul de înregistrare de mai sus pentru a continua. Pentru a vedea mesaje,
selectează forumul pe care vrei să-l vizitezi din selecția de mai jos.
Re: Campionatul National AMATUR Valenii de Munte, pe 31 oct
Numai in pielea organizatorilor acestui turneu sa nu fi...au inceput deja noptile albe...
Dane,Vali..mult succes !..cum imi transmitea cineva si mie acum ceva timp,o fac si eu acum;
Va doresc sa iasa un turneu pe masura eforturilor depuse de voi !!!
e posibil sa fie 32 grupe cu 7...8 jucatori in fiecare grupa ,
sa calculeze cineva cat timp e necesar cu 3 din 5 ,
eu cred ca ne trebuie 2 zile
veniti cu idei ca organizatorii cred ca sunt deja in criza de idei...
zic si eu : nu vreau sa fiu in pielea organizatorilor.
Blade: SCHLAGER CARBON OF+
FH: Tenergy 05 FX
BH: Tenergy 05 FX
Din Brașov se mai inscriu
Bacanu Paulian
Pitac Ovidiu
Marandici Adrian
Mitrofan Petrica
Tarau Vasile
Tobosaru Gheorge
Sper ca ne primiti!!!!
Sa auzim de bine
Postat în original de ursuleanvasile
Calm, atentie, intelegere!
Sunt cele trei rugaminti pe care organizatorii le fac participantilor! Calm, deoarece situatia este sub control, nu ducem lipsa de idei, nici de solutii! Atentie, deoarece vom transmite pe parcursul competitiei mesaje organizatorice, de care va rugam sa tineti cont! Intelegere, deoarece la o asemenea competitie, este posibil sa apara mici scapari!
Multumim celor care ne sprijina si tinem sa mentionam ca echipa de organizare nu este formata numai din doi "amaturisti"!
Nu stiu daca s-a pus problema anterior, dar propun alaturi de clujeni organizatorilor ca grupele inferioare sa se desfasoare 2 seturi din 3, altfel va dura 11 ore (daca vor fi 20 de grupe cu 10 jucatori).
Alta varianta ar fi cu 30 de grupe cu 6-7 jucatori (3 grupe la 2 mese).
Tot la capitolul sugestii: Poate ar fi utila marirea numarului de organizatori, la ROUND(numar participanti/50). Adica 4 pentru un turneu de 151...200 participanti.
Postat în original de dan_tecuschi
Nu stiu daca s-a pus problema anterior, dar propun alaturi de clujeni organizatorilor ca grupele inferioare sa se desfasoare 2 seturi din 3, altfel va dura 11 ore (daca vor fi 20 de grupe cu 10 jucatori).
Alta varianta ar fi cu 30 de grupe cu 6-7 jucatori (3 grupe la 2 mese).
Postat în original de ursuleanvasile
e posibil sa fie 32 grupe cu 7...8 jucatori in fiecare grupa ,
sa calculeze cineva cat timp e necesar cu 3 din 5 ,
eu cred ca ne trebuie 2 zile
Postat în original de Dan2
Calm, atentie, intelegere!
Sunt cele trei rugaminti pe care organizatorii le fac participantilor! Calm, deoarece situatia este sub control, nu ducem lipsa de idei, nici de solutii! Atentie, deoarece vom transmite pe parcursul competitiei mesaje organizatorice, de care va rugam sa tineti cont! Intelegere, deoarece la o asemenea competitie, este posibil sa apara mici scapari!
Calculele au fost deja facute si n variante au fost deja discutate. Avand in vedere nr foarte mare de participanti vom avea 30,32,36 sau in caz extrem 40 de grupe. Majoritatea grupelor vor fi de 6 jucatori si cateva de 7.
Referitor la timpul necesar. Luand in calcul situatia extrema : 240 de jucatori.
1. Se vor face 40 de grupe de cate 6, se vor juca 2 grupe la fiecare masa, rezulta 30 de meciuri pe masa, adica 7 ore de joc.
2. Se vor califica primii 3 din fiecare grupa rezultand 120 de jucatori calificati in grupele superioare.
3. Cei 120 de jucatori vor fi impartiti in 30 de grupe superioare, fiecare cu 4 jucatori, din care se vor califica 2. Vor fi 9 meciuri la fiecare masa, adica 2.5 ore.
4. Vor rezulta 60 de jucatori pe tbloul eliminatoriu si vom avea un eliminatoriu cu 64 de pozitii, primii 4 din clasamentul Amatur avand bye in primul tur.
5. Asta inseamna ca in primul tur eliminatoriu vom avea 32-4=28 de meciuri. Cum avem doar 20 de mese rezulta ca se vor juca 7 runde : 20, 8, 16, 8, 4, 2, 1. 7 meciuri / masa (cel mai rau caz) inseamna 2.5 - 3.5 ore.
Per total ajungem la 12-13 ore .... reamintesc ca discutam de cazul extrem cu 240 de jucatori si nu cred ca vom fi chiar atat de multi.
OBLIGATIA tuturor ar fi sa fie in sala pana cel tarziu la 9:30, preferabil 9:15 si PRIMUL lucru pe care sa-l faca este sa se INSCRIE. Daca se va reusi acest lucru turneul va debuta la ora 10.
Consider ca varianta de partida "doua din trei" nu este cea mai avantajoasa chiar si pt grupele inferioare. Cred ca ar fi preferabil sa se faca mai multe grupe cu o componenta mai redusa si sa se joace "trei din cinci". Evident, daca se si poate...
Postat în original de raducu
Consider ca varianta de partida "doua din trei" nu este cea mai avantajoasa chiar si pt grupele inferioare. Cred ca ar fi preferabil sa se faca mai multe grupe cu o componenta mai redusa si sa se joace "trei din cinci". Evident, daca se si poate...
Mesajul meu de mai sus l-am postat inainte de a aparea mesajul lui Dan cu explicatii detaliate...
daca se joaca 2 din 3 eu si inca cativa ne retragem nu are sens sa mai venim multumim anticipat sper sa nu se schimbe decizia de a se juca 3 din 5 ca sa stim si noi ce program ne facem!
Postat în original de negria
daca se joaca 2 din 3 eu si inca cativa ne retragem nu are sens sa mai venim multumim anticipat sper sa nu se schimbe decizia de a se juca 3 din 5 ca sa stim si noi ce program ne facem!
S-a spus de cel putin 2 ori pana acum ca se va juca 3 din 5, daca nu aveti rabdarea sa cititi paginile anterioare NU mai comentati aiurea.
S-a creat o isterie cu sistemul de joc de parca am fi la gradinita .... ce naiba suntem oameni maturi.
NU este nevoie sa se lucreze o zi intreaga la grupe, de asta exista un program care face treaba .... daca la 9:30 inscrierile sunt gata la 10 incepem concursul.
Nu s-a pus niciodata in discutie posibilitatea de a juca 2 din 3, eu as fi primul care se retrage...
Modul de joc a fost anuntat in prezentarea turneului si ramane valabil.
Varianta de impartire pe grupe a fost discutata deja si se va face dupa modelul prezentat de Cristi.
Va rog sa cititi toate mesajele date de organizatori si evitati formularea de strategii de joc, pentru a nu crea confuzie.
ORGANIZATORII STIU CE AU DE FACUT!
Va multumesc
Singura problema care poate fi pusa in discutie este daca liderul clasamentului va mai ajunge sa se inscrie vineri, sau va ramane ca simplu chibit in tribune in varianta in care inchidem inscrierile de joi
Multumesc lui gdurdun si lui Iulian pentru remarcile legate de afis!
Afisul nu a fost executat de mine si nu este nici gratuit! A costat ceva banuti si voi afla daca a meritat numai dupa ce voi afla aprecierile vizitatorilor!
Singura problema care poate fi pusa in discutie este daca liderul clasamentului va mai ajunge sa se inscrie vineri, sau va ramane ca simplu chibit in tribune in varianta in care inchidem inscrierile de joi
La acest concurs voi fi ultimul inscris, dupa principiul "cei din urma vor fi cei dintai"
Postat în original de rflash
La acest concurs voi fi ultimul inscris, dupa principiul "cei din urma vor fi cei dintai"
Inscrierile preferentiale... costa!
PS e drept ca si premierea castigatorului costa... Poate le compensam?
Nr de grupe in functie de nr de participanti :
[ATTACHment=0:2kyy7a7q]valeni 1.gif[/attachment:2kyy7a7q]
La 30 de grupe :
- se califica primii 3 + cele mai bune 6 locuri 4 = 96 juc in gr superioare
- se formeaza 24 de grupe superioare cu 4 jucatori din care se califica primii 2
- rezulta tablou eliminatoriu de 48
- se joaca pe tablou de 64 cu primii 16 avand bye in primul tur
La 32 de grupe :
- se califica primii 3 = 96 juc
- se formeaza 24 de grupe superioare cu 4 jucatori din care se califica primii 2
- rezulta tablou eliminatoriu de 48
- se joaca pe tablou de 64 cu primii 16 avand bye in primul tur
La 36 de grupe :
- se califica primii 3 + cele mai bune 12 locuri 4 = 120 juc in gr superioare
- se formeaza 30 de grupe superioare cu 4 jucatori din care se califica primii 2
- rezulta tablou eliminatoriu de 60
- se joaca pe tablou de 64 cu primii 4 avand bye in primul tur
La 40 de grupe :
- se califica primii 3 = 120 juc in gr superioare
- se formeaza 30 de grupe superioare cu 4 jucatori din care se califica primii 2
- rezulta tablou eliminatoriu de 60
- se joaca pe tablou de 64 cu primii 4 avand bye in primul tur Toate meciurile se vor juca in sistem 3 din 5.
Echipa face o treaba f buna, cel putin asa mi se pare mie, de la ceva distanta
Daca numarul de jucatori inscrisi este asa de mare, oare nu s-ar putea aplica sistemul cu capi de serie care sa intre direct in grupele superioare, cum s-a facut si la alte concursuri? In acest mod, s-ar putea economisi macar 2 ore de concurs, daca se recurge la cate un cap de serie calificat direct pt fiecare grupa inferioara, sau chiar mai mult, daca s-ar califica direct cate 2 (dar oare nu ar fi prea multi?)
Oricum, consider ca este preferabil asa, decat sa se recurga la un simulacru de meci, 2 din 3... practic, ar fi un set "pe vechi" si asta nu mi se pare in regula.
S-a ajuns departe in AmaTUR, de la concursuri de "A" cu 40-50 de jucatori la un astfel de concurs, cu vreo 200 de jucatori. Poate ca ar fi cazul sa ne gandim pt viitor ca la astfel de concursuri sa organizam si un sistem de calificare, similar cu sistemul folosit la tenis de camp, in ATP. Dar despre astfel de lucruri avem timp destul mai tarziu, acum astept sa ne vedem vineri la Valeni sa gustam licoarea locala si nu numai
Comentariu