Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

inlocuire Bryce cu Sriver G3

Adună
X
Adună
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

• Filtrează
  • Ora
  • Arată
Curăță tot
postări noi

• inlocuire Bryce cu Sriver G3

Am setup-ul din semnatura (Butterfly Balsa Carbo X3 + Bryce-uri) de cateva luni si as vea sa-l schimb un pic; nu ca nu mi s-ar potrivi, dar totusi ar trebui sa trec la fete cu lipici pe baza de apa si in plus vreau mai mult control (cand joc mai relaxat, nu ma concentrez suficient sau nu execut miscarile ca la carte mingea imi zboara aiurea). Tenergy mi se par prea avansate pentru mine, asa ca m-am oprit asupra unor fete Sriver G3, eventual FX. Stilul de joc este preponderent direct, aproape de masa.
    Lemnul este lacuit cu lac de la Stiga si folosesc speed-glue carbon tot de la Stiga. Si aici intervin dilemele in care va rog sa ma ajutati:
    1. Este necesara lacuirea lemnului cu un lac specific pentru adezivi pe baza de apa? Exista lac special pentru adezivi aposi? Si se poate utiliza adeziv pe baza de apa peste un lac clasic?
    2. In cazul in care exista lac pentru adezivi aposi, pot reveni la speed-glue peste lac pentru apa - daca ma razgandesc si-mi vreau Bryce-urile inapoi?
    3. Fenomenele de dilatare a fetelor cu speed-glue si micsorarea lor in timp apar si la Sriver G3 cu adezivi aposi sau se pot taia exact pe dimensiunile lemnului?
    4. Pot utiliza Stiga speed-glue carbon pentru Sriver G3 sau este o crima?
    Daca vi se pare ca exagerez si ma complic prea mult sau intrebarile sunt elementare, spuneti-mi, nu ma supar Orice sugeste este mai mult decat binevenita.
    Multumesc anticipat.
    TB ZLF & T05/T05FX

Re: inlocuire Bryce cu Sriver G3

1.lacul nou, special pt. lemne, este pe baza de apa (non-VOC), ca sa nu iasa paleta pozitiva la testul Enez, din cauza lacului.
    2. acest lac sau oricare altul, protejaza lemnul de eventuale exfolieri si nu exista specializari pt diferite tipuri de fete sau adezivi, deci nu conteaza ce si cu ce lipesti peste ele.
    3.din cate stiu, generatia a treia de "Sriver" a fost facuta exclusiv pt lipire non-VOC, insa asta nu a impiedicat pe multa lume sa o foloseasca cu "Speed glue". Cine face insa asta, isi asuma faptul ca scurteaza mult durata de viata a fetelor. De asemenea fenomenul de dilatare si apoi de contractie a fetelor, este intradevar destul de pregnant. Celulele buretilor pre-tensionati sunt deja sub stres iar adaugarea unuia nou, indus de speed glue, face ca peretii acestora sa cedeze. Dar nici fetele clasice nu "se bucurau" de efectul VOC, ci numai jucatorii. Eu zic sa nu tai niciodata o fata (idiferent de natura ei) aflata sub efectul speed glue, la dimensiunile lemnului.
    4. Nu este "o crima". Trebuie doar sa-ti asumi. Am vazut jucatori care foloseasc toluen pe Tenergy, asa ca...
    Lemn- Bty Viscaria
    FH - TENERGY 05
    BH - TENERGY 80

Comentariu

Multumesc foarte mult VISCO. Deci imi voi pastra lacul
      Din punct de vedere financiar, pe termen lung, nu castig nimic din utilizarea VOC pe noile fete avand in vedere ca le scurtez durata de functionare. Asa ca voi cumpara adeziv pe baza de apa, chiar daca nu e o crima utilizarea speed glue-lui sigur voi intra la vatamare corporala grava cu premeditare.
      Inteleg ca adezivii pe baza de apa nu modifica dimensiunile fetei. Oricum o voi taia la 2-3 mm de marginea lemnului, nu-mi place sa vad lemnul dintre fete.
      TB ZLF & T05/T05FX

Comentariu

nu te sfatuiesc sa lasi fata in afara lemnului, vei avea senzatia de vibrare a fetei cand vei da lovituri in forta.
        Blade-Darker speed 90
        Fh- Butterfly Tenergy 05 fx
        Bh- Testing

Comentariu

La asta nu m-am gandit. Totusi le-as lasa un pic in afara lemnului si daca lipesc o banda de cant mai lata, care sa prinda si buretele, probabil ca nu va mai vibra. Om vedea la momentul respectiv, dar nu mai am 20 de ani ca sa nu-mi pese de incheieturi
          TB ZLF & T05/T05FX

Comentariu

banda chiar daca este mai lata nu vei reusi sa "imbraci" fetele cu ea, pt. ca acestea vor crea un gol de aer care e inamicul lipiciului de pe banda! Nu va sta! Mai bine fa ca la frizer, mai bine lasi mai mult si vezi ce se intampla, pt. ca daca tai din prima nu mai poti lipi la loc
            Blade-Darker speed 90
            Bh- Testing

Comentariu

Corect. Voi tunde cu numarul 1 si daca e nevoie voi ajunge la numarul 1/2 sau zero.
              Daca se etanseizeaza marginea paletei cu banda de cant care sa lipeasca lemnul si marginile fetelor este posibil sa se formeze doua "potcoave" de coloane de aer care sa se comporte ca sisteme rezonante pentru undele mecanice din paleta. O parte din energia acestor unde se va localiza la marginea acesteia si deci asta ar conduce la dezlipirea benzii sau a fetelor. Scapi de vibratii in maner si risti sa-ti falfie fetele pe lemn.
              TB ZLF & T05/T05FX

Comentariu

Scuze de off topic, dar cum ti se pare lemnul tau? Eu am avut balsa carbo x5, si sunt curios de diferentele dintre el si X3.
                Blade-Darker speed 90
                Bh- Testing

Comentariu

Ma impac foarte bine cu el, singura nemultumire reala a fost manerul concav iar eu prefer anatomic, dar m-am obisnuit. Fata de alte palete incercate (ale altora) cel mai mult imi place ca este usor, insa am inteles de la un prieten ca X5 este mai bine echilibrat. Nu am simtit vibratii chiar daca lovesc in forta, direct. Cu Bryce de 2.1 mm pe el am obtinut o paleta destul de ofensiva, cel putin pentru mine
                  Ceea ce nu-mi este clar este motivul pentru care X3 apare doar pe siturile de tenis de masă din Europa. Chiar as vrea sa-l pot compara cu un X5, poate mai tarziu dupa ce imi iau Sriver-ele
                  TB ZLF & T05/T05FX

Comentariu

Procesare...
                  X