care sunt diferentele dintre lemn lemn si lemn cu carbon avantaje/dezavantaje
Anunț
Adună
Nici un anunț încă.
carbon vs lemn
Adună
X
Adună
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
-
Re: carbon vs lemn
am incercat tenergy 05 pe aproximativ 17-18 lemne si am ajuns la urmatoarea concluzie, cel mai bine se simte pe lemnele cu carbon, iar acestea sa nu fie moi si sa nu fie mai jos de all+.Blade-Darker speed 90
Fh- Butterfly Tenergy 05 fx
Bh- Testing
Comentariu
Din cate am observat eu in general lemnele compozite sunt mai stabile in schimburile rapide fara a se mari greutatea exagerat, au mai multa forta si viteza, sweetspot-ul este mai mare, dweltime-ul este mai mic...in schimb in cazul atingerilor fine, in special langa fileu, compozitele sunt net inferioare allwood...lemnul simplu iti da timp sa "simti" mingea...cand joci cu compozit trebuie sa stii exact cum sa lovesti si sa o faci destul de rapid si precis...nu mai vorbesc de cazul cand joci contra "materialelor" de orice fel. In cazul mingilor mai lente carbonul si in general celelalte compozite nu raspund la fel de linear ca lemnul simplu... Avand in vedere si faptul ca fetele "pe apa" sunt destul de rapide fata de variantele "pe speed glue" la care conta f mult numarul de straturi aplicate consider ca pentru amatori (ma refer aici la marea masa a jucatorilor din Amatur) este indicat sa folosesti un lemn allwood iar forta sa vina din tehnica si nu din viteza "bruta" a echipamentului. De asemenea, este foarte greu sa dezvolti o tehnica consistenta atunci cand orice greseala iti e penalizata iar timpul de antrenament pt a remedia situatia este asa cum este...Cat priveste T05 dupa parerea mea se potriveste cu un lemn care sa fie suficient de puternic insa daca ultimul strat este prea dur nu mai exista dwelltime-ul necesar...pe de alta parte exista si cateva lemne allwood care merg de minune cu T05...Blade: Viscaria, FL
fh: T05, 2,1 mm, black
bh: T05, 2,1 mm, red
Comentariu
In acest caz linear= previzibil pt cel ce executa lovitura= control mai bunLemn- Bty Viscaria
FH - TENERGY 05
BH - TENERGY 80
Comentariu
Postat în original de flashDin cate am observat eu in general lemnele compozite sunt mai stabile in schimburile rapide fara a se mari greutatea exagerat, au mai multa forta si viteza, sweetspot-ul este mai mare, dweltime-ul este mai mic...in schimb in cazul atingerilor fine, in special langa fileu, compozitele sunt net inferioare allwood...lemnul simplu iti da timp sa "simti" mingea...cand joci cu compozit trebuie sa stii exact cum sa lovesti si sa o faci destul de rapid si precis...nu mai vorbesc de cazul cand joci contra "materialelor" de orice fel. In cazul mingilor mai lente carbonul si in general celelalte compozite nu raspund la fel de linear ca lemnul simplu... Avand in vedere si faptul ca fetele "pe apa" sunt destul de rapide fata de variantele "pe speed glue" la care conta f mult numarul de straturi aplicate consider ca pentru amatori (ma refer aici la marea masa a jucatorilor din Amatur) este indicat sa folosesti un lemn allwood iar forta sa vina din tehnica si nu din viteza "bruta" a echipamentului. De asemenea, este foarte greu sa dezvolti o tehnica consistenta atunci cand orice greseala iti e penalizata iar timpul de antrenament pt a remedia situatia este asa cum este...Cat priveste T05 dupa parerea mea se potriveste cu un lemn care sa fie suficient de puternic insa daca ultimul strat este prea dur nu mai exista dwelltime-ul necesar...pe de alta parte exista si cateva lemne allwood care merg de minune cu T05...
Comentariu
Liniar , adica isi modifica constant proprietatile
- dai incet sare incet , dai tare sare tare etc.
Ce am observat eu si nu imi placea la anumite lemne cu carbon (T2 de la Galaxy): saritura mingii din paleta la viteza mica e ok , la viteza mare sare mai jos decat ma asteptam.Blade DHS PG 2
FH: DHS Hurricane 3
BH: Stiga Airoc Astro M
Comentariu
© 16.06.2005-2024 www.tenisdemasa.roPowered by vBulletin® Version 5.7.5
Copyright © 2025 MH Sub I, LLC dba vBulletin. Toate drepturile rezervate.
Traducere vBulletin® 5 în Română roStyles.com®Această pagină a fost generată la 08:24.Procesare...X
Comentariu