Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Dezinformare voita sau coincidenta?

Adună
X
Adună
Currently Active Users Viewing This Thread: 2 (0 members and 2 guests)
 
  • Filtrează
  • Ora
  • Arată
Curăță tot
postări noi

  • Dezinformare voita sau coincidenta?

    Salutare. Tocmai mi-am schimbat fetele si, surpriza a venit la dezlipirea lor.
    Pana acum, le dezlipeam pornind de la maner spre varful paletei.
    O data cu fetele noi, a venit si o foaie de hartie pe care era desenat modul corect de dezlipire, iar ce faceam eu era trecut la ASA NU.
    Prin urmare, indicatia celor de la BTY era sa se dezlipeasca fata pornind de pe o laterala si terminand pe cealalta laterala, deci, miscarea sa fie perpendiculara pe axa maner-varf.
    Am procedat asa si m-am trezit cu aschii smulse de pe muchia lemnului. Mentionez ca le-am dezlipit deosebit de usor, fara sa fortez. Pana acum acum nu mi s-a mai intamplat asa ceva cu fetele vechi.
    Sa fie doar o coincidenta sau cei de la BTY dezinformeaza voit ca sa-ti strici lemnul si sa cumperi altul???
    Poate fi lemnul meu mai deosebit, cu fibra asezata altfel? Ma gandesc ca indicatiile privind modul de dezlipire ar fi trebuit sa fie pe lemn, nu pe fete.

    Pareri? Opinii?
    Blade: Butterfly Cofferlait FL or Viscaria
    FH: Sriver G2 FX 2.1 - red
    BH: Sriver G2 FX 2.1 - black

  • #2
    Am patit si eu asa cu anumite lemne.
    Ei recomanda o acoperire cu un strat de lac " special " dar eu cred ca e bun orice lac mat , intr-un strat subtire ,care sa protejeze lemnul de aceasta neplacere.
    Mai e vorba si de statul de furnir care acopera lemnul si care de fapt e suprafata de lipire a fetelor , care nu este la fel la toate lemnele , unul e mai rugos , altul mai fin , unul cu "nervuri" in care poate intra lipiciul si acolo e un pic mai bine lipita fata , si in momentul in care o dezlipesti chiar si cu mare grija, mai ies si aschii mici lucru care l-ai patit si tu si eu.
    Am un lemn Stiga carbo light WRB cu care am patit acelasi lucru , si altul un Primorac care are suprafata foarte fina si compacta ca sa zic asa , nelacuit , (la fel si Stiga ) cu care nu am avut niciodata probleme de genul asta.

    concluzia mea :

    dai un strat de lac mat, subtire si vei elimina problema.
    Palete si accesorii tenis de masa la preturi de importator
    Fete de palete tenis de masa
    TT.MGVSPORT - www. ttsport.ro

    Comentariu


    • #3
      poate elimina problema doar daca nu este prea tarziu (scuze Adi pentru haz de necaz)

      atentie ca aceeasi recomandare este data si la lipire (desi cred ca este foarte greu sa lipesti fata lateral)

      eu lipesc fata de la maner spre varf si o dezlipesc lateral si nu am avut probleme pana acum cu aschiile pe Timo Boll All+ si nici pe Timo Boll Spirit

      Comentariu


      • #4
        Am citit si eu chestia asta pe niste fete tot de la butterfly, dar eu sunt mai mult ca sigur ca aceasta chestie nu este o simpla coincidenta! Daca te uiti la majoritatea jucatorilor care isi dezlipesc paletele... ai sa vezi ca si le dezlipesc de la cotor spre varf! Adica in lungul fibrelor! Nu exista lemne care sa aibe fibrele "pe de-a latul" paletei! Eu unul tot asa imi dezlipesc fetele! Si nu cred ca ceea ce zice pe acele poze... sau ce or fi ele este corect!


        P.S Sa stii ca nu esti singurul care a patit chestia asta! Am mai intalnit o gramada care se vaitau de asa ceva!
        Blade: Butterfly Photino
        Fh: Butterfly Tenergy 05
        Bh:Yasaka Rakza 9

        www.lovetodance.ro

        Comentariu


        • #5
          Atentie la lacul folosit! Nu orice lac e bun! A patit-o fratele meu: si-a lacuit paleta cu un lac obisnuit si nu i se mai lipeau fetele! Daca vreti sa lacuiti, folositi ce recomanda producatorul!

          Comentariu


          • #6
            Pai ce recomanda producatorul? Ca eu nu am vazut pe nicaieri oferta de lacuri?
            Blade: Butterfly Cofferlait FL or Viscaria
            FH: Sriver G2 FX 2.1 - red
            BH: Sriver G2 FX 2.1 - black

            Comentariu


            • #7
              eu am dezlipit de la maner spre varf si au sarit aschii. lemnul era nelacuit si se dezlipeau f greu fețele. l-am schimbat si din fericire lemnul nou e lacuit si nu am mai avut probleme. am vazut si un lemn stiga lacuit de fabrica pe care nu se lipeau de loc fețele. complicata traba cu lacul.
              adi, cred ca ai pus cam mult lipici, din cate imi amintesc eu.

              Comentariu


              • #8
                Nu am pus mult lipici...doar le-am dat de mai multe ori, fiind noi. Cantitatea de lipici a fost aceeasi ca de obicei. In fine, ramane sa vad in continuare ce se intampla. Data viitoare le voi dezlipi, insa, ca si pana acum, de la maner spre varf. Daca tot ies aschii, insemna ca lemnul a inceput sa cedeze si ii trebuie aplicat un strat de lac.
                Blade: Butterfly Cofferlait FL or Viscaria
                FH: Sriver G2 FX 2.1 - red
                BH: Sriver G2 FX 2.1 - black

                Comentariu


                • #9
                  Sigur va trebui sa finisezi fata lemnului cu o hartie abraziva fina iar apoi sa aplici un strat subtire de lac .Poate ca lemnul tau nu a fost finisat si lacuit sau daca a fost ,cu timpul solventul adezivului folosit pt fete ataca structura moleculara a lacului distrugand-o.Si eu am patit-o si a trebuit sa curat si fetele de aschii si dezlipeam fetele de la maner spre varf asa ca totul depinde de finisarea lemnului.Atentie la adezivii folositi pt ca sunt multi pe baza de toluen ,acetona, metil etil cetona ,care sunt contrafacuti si ataca atat fetele cat si lemnul.Succes

                  Comentariu


                  • #10
                    Postat în original de andrey
                    .Atentie la adezivii folositi pt ca sunt multi pe baza de toluen ,acetona, metil etil cetona ,care sunt contrafacuti si ataca atat fetele cat si lemnul.Succes
                    Nu am folosit decat glue original BTY sau Stiga.
                    Blade: Butterfly Cofferlait FL or Viscaria
                    FH: Sriver G2 FX 2.1 - red
                    BH: Sriver G2 FX 2.1 - black

                    Comentariu


                    • #11
                      Salut pe toata lumea. Pentru ca subiectul nu ma lasa rece am sa va spun ca eu inca nu am patit chestia cu aschiile dar am tratat lemnele cu rasini epoxidice foarte fluide si le-am finisat foarte bine inainte cu hartie abraziva 270. Asta nu ia din lemn ci numai il lustruieste si cred ca si numai acest proces face aproape imposibil fenomenul de exfoliere. Practic adezivul nu mai are capete de aschii de care sa "apuce", singurul loc unde se mai poate "strecura" ramanand porii. Ar fi interesant de cules date daca cineva care doar a lustruit lemnul bine, a mai patit chestia cu aschiile. E drept ca epoxi-ul daca nu este dat intr-un strat suficient de subtire ( si asta necesita unul de calitate si o anumita tehnica) se aseaza "oglinda" si impiedica aderenta ferma a fețelor, dar daca dupa uscare se da iar cu niste hartie abraziva si se matuieste bine pana se ajunge iar la lemn (fara sa ia si din el) , aderenta creste dar nu atat de mult ca la un lemn nelacuit. La urma urmelor nu cred ca cineva isi doreste sa dezlipeasca f greu fețele.
                      Lemn- Bty Viscaria
                      FH - TENERGY 05
                      BH - TENERGY 80

                      Comentariu


                      • #12
                        am observat pe diferite forumuri ca multi jucatori din afara pulverizeaza inainte de lipirea fetelor fixativ de par pe blade tocmai ca la dezlipire sa se faca fara a afecta lemnul.


                        Pare ciudat si inca nu stiu daca este un mod eficient de protejare a lemnului.
                        blade: Hurricane King
                        2 x acuda s2

                        Comentariu


                        • #13
                          Pe de o parte-i inteleg. Vor sa pastreze calitatile lemnului cat mai putin alterate. Pe de alta parte cred ca fixativul are acelasi efect ca "frectia Diana"...tot la lemn! Acum depinde si de lemn. Unele sunt foarte compacte si netede, iar altele au fibrele asezate de parca stau gata de plecare. Nici fabricantii nu se prea grabesc sa le finiseze bine, banul sa iasa, nu-i asa? Si pe urma, daca tin prea mult, ei ce fac, mor de foame? Societate de consum!
                          Ideia este urmatoarea: Un lemn bine lustruit este mult mai putin susceptibil de a se exfolia. Nu se pot lustrui foarte bine decat cele de esenta tare care oricum nu se prea exfoliaza. Lemnele paletelor cu control mare (Yellow Aningre, Limba, Bass, etc) trebuie lustruite cat se poate si apoi aplicata o substantza care sa fie absorbita de stratul superior si care dupa uscare mareste coeziunea intre fibre fara insa a-l intarii prea mult. Lacurile de lemn, bine subtiate cu diluant par a fi cel mai indicate, precum si rasinile epoxidice care au o elasticitate f mare. Nici unul , nici altul nu lasa caracteristicile lemnului total nemodificate, deci cei care tin extrem de tare la control, trebuie sa-l lase nelacuit. Pot insa reduce enorm riscul exfolierii lustruind bine lama cu hartie abraziva de granulatie 270 . Pentru cei care vor putin mai multa viteza este chiar indicat un strat subtire de lac.
                          Lemn- Bty Viscaria
                          FH - TENERGY 05
                          BH - TENERGY 80

                          Comentariu

                          Procesare...
                          X