Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

curatarea fețelor

Adună
X
Adună
Currently Active Users Viewing This Thread: 2 (0 members and 2 guests)

• Filtrează
  • Ora
  • Arată
Curăță tot
postări noi

• curatarea fețelor

Salut , vreau si eu (poate si altii) niste sfaturi privind indepartarea resturilor de adeziv de pe burete fara a mai folosi un dizolvant . Un prim mod ar fii urmatorul (l-am auzit si eu de la cineva cu mai multe cunostinte in tenisul de masa ) dar vreau sa stiu daca a mai incercat cineva metoda asta .
    Deci , se aplica un strat de adeziv pe burete , se asteapta 5-10 min dupa care se incearca dezlipirea completa a adezivului . Este corect sau nu ?
    Va multumesc !
    blade : tbs st / fh : joola rhyzm 48 2.0 / bh : bty brycespeed fx

Adezivul proaspat intins face legatura intre el si stratul superior al adezivului vechi de pe fete si doar atat.Stratul inferior al adezivului vechi care face legatura dintre cauciucul fetei si adezivul este neatins deci metoda este gresita .Sunt 2 variante de curatire :1 sa stergi suprafata cu o bucata de cauciuc dur dar poti risca ruperea buretelui de pe fata si apoi poti arunca fetele .A 2 varianta si cea mai sigura este cea cu dizolvant dar atentie ce fel de dizolvant folosesti.Riscul folosirii unui dizovant puternic este ca, acesta dupa ce distruge legaturile macromoleculare ale adezivului de pe fata ataca si legaturile macromoleculare ale cauciucului distrugandu-le iar apoi cand vei curata adezivul vor sari si bucatele mici de cauciuc .Te-as sfatui sa folosesti unul omologat care sigur nu-ti va distruge fetele.Succes

Comentariu

salut , mersi de raspuns , as putea gasi un produs omologat ptr. curatare - adeziv in tara , in oferta celor de la B90 de la Buzău nu au un asemenea gen de curatitor , doar un spray ptr. curatarea gumelor de praf .

Comentariu

eu am vazut pe internet un produs de la tibhar care face vrei tu (http://www.tibhar.de/docs/shop/product_ ... 3baa27d830)
        cred ca cei de la buzau il pot aduce la comanda

eu am folosit o metoda de 'jupuire' care a functionat perfect
        am 'ciupit' stratul de lipici undeva (la una ma ciupit si un pic din burete dar doar superficial) dupa care am tras de stratul de adeziv catre partea deschisa (deci nu cum ai dezlipi o eticheta)

Comentariu

Postat în original de valentin
          eu am vazut pe internet un produs de la tibhar care face vrei tu (http://www.tibhar.de/docs/shop/product_ ... 3baa27d830)
          cred ca cei de la buzau il pot aduce la comanda
          eu am folosit o metoda de 'jupuire' care a functionat perfect
          am 'ciupit' stratul de lipici undeva (la una ma ciupit si un pic din burete dar doar superficial) dupa care am tras de stratul de adeziv catre partea deschisa (deci nu cum ai dezlipi o eticheta)
          Fi dragut, poti fi mai explicit? Cum adica ai tras de adeziv catre partea deschisa? Catre care parte deschisa? Si mai am doua intrebari : Credeti ca merge cu orice tip de adeziv, chiar si cu cel produs de Auto Pro?
          Dupa curatare fețele raspund la adeziv ca si cum ar fi noi?
          Lemn- Bty Viscaria
          FH - TENERGY 05
          BH - TENERGY 80

Comentariu

inchipuieti ca ai 'folia' de adeziv dezlipita de pe burete la margine. ca sa o dezlipesti fara sa strici buretele trebuie sa tragi spre exterior (NU spre centrul fetei)
            problema este cum incepi sa o dezlipesti (de la margine nu se poate ). iti recomand sa o 'ciupesti' intr-o zona pe care o folosesti mai putin pentru ca se va agata buretele un pic.
            am vazut fete curatate si de lipici Pro Auto si aratau bine
            'ca noi' probabil ca nu mai sunt dar se simte o imbunatatire

Comentariu

Salut , am urmat sfaturile date dar .... cred ca lipiciul pe care il folosesc eu " Fair Chack" se ataseaza prea bine de burete ptr. ca mi s-a cam rupt si din burete , bine ca am incercat doar cu o fața . Cei de la www.butterfly-world.com zic ca "Fair Chack Light - the glue layer can be peeled off easily" . O sa incerc sa comand solutia aceea de curatat lipici de la Tibhar ( curios ca nu am mai vazut asa ceva si la alti producatori . Cat despre fata , o folosesc in continuare ,"inghite" mai mult glue dar parca sare si mai bine .

Comentariu

Valentin, multumesc. Am inteles acum cum e cu trasul spre exterior. Despre solutia de la Tibhar am aflat si eu de mult dar nu am adus pt ca am indoieli asupra eficacitatii. Eu cred ca ceea ce modifica calitatile cauciucului este tocmai solventul din solutia de lipit iar indepartarea straturilor succesive de adeziv nu se poate face in acelasi mod cum ai indeparta vopseaua de pe o suprafata neabsorbanta, diferita total de suprafețele care ne intereseaza pe noi. Am incercat sa fac rost de solvent de pe aici (nu spun numele firmei caci nu vreau sa bag pe nimeni la apa) si m-am lovit de reticentze datorate probabil tocmai temerii de a nu-l duce cumva la analiza si a se vedea ca nu este o substantza "fair" cu sanatatea sportivilor. Astept cu nerabdare momentul cand vor fi interzise cu desavarsire toate tipurile de adezivi lichizi, printre care se strecoara foarte usor si cei toxici, primul pas fiind deja facut odata cu aparitia noilor tipuri de "power sponge" ce fac inutila utilizarea acestora.
                Lemn- Bty Viscaria
                FH - TENERGY 05
                BH - TENERGY 80

Comentariu

Postat în original de dan comsa
                  Salut , am urmat sfaturile date dar .... cred ca lipiciul pe care il folosesc eu " Fair Chack" se ataseaza prea bine de burete ptr. ca mi s-a cam rupt si din burete , bine ca am incercat doar cu o fața . Cei de la www.butterfly-world.com zic ca "Fair Chack Light - the glue layer can be peeled off easily" . O sa incerc sa comand solutia aceea de curatat lipici de la Tibhar ( curios ca nu am mai vazut asa ceva si la alti producatori . Cat despre fata , o folosesc in continuare ,"inghite" mai mult glue dar parca sare si mai bine .

Acel tip de solutie si mai usor cu metoda "jupuire"!
                  Blade: Butterfly Photino
                  Fh: Butterfly Tenergy 05
                  Bh:Yasaka Rakza 9

www.lovetodance.ro

Comentariu

Lipituri

Am avut ocazia sa-mi lipesc fețele cu solutie adhoc, Proauto si Fairchack de la Butterfly. Intr-adevar metoda jupuire merge dar nu o recomand pentru ca tine de noroc, pur si simplu.

Eu am folosit metoda inmuiertii fețelor si apoi succesiv inlaturarea lipiciului cu un cutit a carui lama nu are zimti si nu era ascutit foarte bine. Din aproape in aproape se dau staturi succesive de solutie si se ia strat cu strat, pentru ca deodata nu ai cum sa scoti tot lipiciul strans in cateva luni.

Cum observi ca trebuie curatate fețele: nu mai sunt asa elastice, sunetul se schimba si cel mai vizibil nu se mai maresc la lipire (nu mai fac dome).
                    Lemn: XIOM ZETRO Quad OFF Zylon/Aramid/Carbon
                    Forhand: Donic BF M2 Max Backhand: Donic BF M3 2.0 mm
                    Oricine se joaca insa putini joaca...

Comentariu

Un sfat simplu ,nu curatati fetele schimbatile la doua,trei saptamani si nu mai aveti problema acesta.

Comentariu

Postat în original de pingpong
                        Un sfat simplu ,nu curatati fetele schimbatile la doua,trei saptamani si nu mai aveti problema acesta.
                        la dracu, ce simplu...cum de nu ne-am gandit????

Comentariu

Idee buna aia cu schimbatul fetelor da daca ne dai shi bani sa ne luam sau ne faci rost de sponsorizare nu se supara nimeni.
                          Pe scurt nu toti ne permitem sa ne cumparam fete.
                          Spre exemplu eu joc de doi ani pingpong shi nu am avut niciodata fete noi pana acuma cand mi-am strans bani ca am doar 16 ani shi astept sa-mi iau fete patrate.
                          Asa ca trage concluziile.Eu unu am invatat sa mi le curat prin jupuire shi este o metoda foarta buna atata timp cat lipiciu e de calitate (Sugestie: cu lipici de la pro auto nu mere deoarece este un lipici prost) chiar shi cel facut cu toluen mere curatat exceptional va spun dar sa fie un pic gros.
                          Pt ca in felul asta poti tine o pereche de fete aproape 1 an. Pt ca la nivelul la care suntem noi amatorii sa stiti ca shi niste fete mai uzate sunt foarte bune.

Multumesc

Comentariu

Procesare...
                          X