Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Feedback turneu A - Cluj-Napoca - iulie 2006

Adună
X
Adună
Currently Active Users Viewing This Thread: 3 (0 members and 3 guests)
 
  • Filtrează
  • Ora
  • Arată
Curăță tot
postări noi

  • Feedback turneu A - Cluj-Napoca - iulie 2006

    Am creat topicul acesta ca sa adunam la un loc toate observatiile si criticile despre turneul de la Cluj si sugestiile ptr. turnee viitoare. Nu fiti ingaduitori ptr. ca asta nu ajuta prea mult organizatorii. Inainte de acest turneu, eu am recitit tot ce s-a scris despre celelalte tunee care au mai fost si prea multe lucruri n-am gasit mentionate. Daca vreti ca ceea ce se organizeaza pe viitor sa fie impecabil, va rog sa va spuneti aici parerile.

    Nu mai e nevoie sa mentionati despre iluminarea salii. Aici am muscat-o rau de tot si chiar daca ne-am bucurat foarte tare ca am obtinut sala asta, pana la urma problema cu lumina ne-a sters zambetele de pe fața Ca si concluzie putem spune: "Nu porniti un turneu pana nu examinati in amanunt sala de joc!"
    Butterfly Grubba Carbon-AN All+
    FH: Tackiness Chop, BH: Yasaka Antipower

  • #2
    Critici : n-au fost mantinele in jurul meselor,iar la o sala asa de mare era necesar.Erau alea la mijlocul salii dar si pana acolo era distanta foarte mare si trebuia tot timpul sa alergi foarte mult.
    Stiu ca este liga de Amatori dar totusi ar trebui respectate anumite conditii de baza.Un tarc de tenis de masă e de : 12m lungime si 6m latime.
    Sa zicem ca dk intre cele trei mese nu erau mantinele nu era nici o problema,dar dupa trebuia sa fie ceva.

    Alta critica : Trebuie sa fie un regulament tot timpul la indemana cand se mai fac concursuri de genul asta.
    Pentru ca la un anumit nivel intervin nervii,disperarea,frica si ce mai vrei voi.
    Caz concret : cand am jucat eu cu Nicu Bacardi pentru a intra in semifinale, la scorul de 2-2 la seturi Nicu mi-a resprosat cum ca n-as avea voie sa strig dupa fiecare mine jucata,atentie : NU IN TIMPUL DE JOC AL MINGEI, ci dupa ce mingea e jucata, n-am voie sa strig : ho,sho,tza sau alte cuvinte,cum ca n-ar fi fair-play,si ca unde se ajunge in felul asta cu tenisul de masa.

    Normal asta ar trebui sa hotarasca un arbitru in baza regulamentului,dar cum sintem la un turneu de amatori,partea asta ar fi prea mult,de a avea arbitrii neutrii,asa ca eu zic sa avem la fiecare concurs un REGULAMENT DE TENIS DE MASA in forma tiparita, si unde e cazu arbitrii sa fie organizatorii sau cativa participanti.

    Alta critica : Stiu ca e greu sa intrunesti conditiile standard, dar macar a se incerca.Vorbesc aici de fileul de la masa 5 unde a jucat grupa 6 in care m-am aflat eu.Masa era ok,dar fileul lasa mult de dorit.

    Despre lumina toata lumea isi poate da cu parerea,dar intr-un fel trebuie sa vedem si partea cealalta a paharului.
    E foarte greu sa "inchiriezi" Sala Sporturilor dintr-un oras mare, unde se produc evenimente sportive de anvergura,iar asta necestia costuri destul de mari,pe care un turneu de amatori nu prea si le poate permite.
    Poate era destul de scump sa fie toata sala luminata corespunzator pentru turneul nostru

    EU chiar m-am mirat ca s-a putut rezolva sa jucam in sala mare din Cluj.

    Si ca si o incheiere ar trebui adoptat un sistem unic de concurs,sa nu se tot faca experimente.

    Comentariu


    • #3
      1. Mantinele: Da, ar fi fost de dorit sa avem mai multe. Insa acestea au fost tot ce am avut la dispozitie.

      2. Regulament: E intr-adevar o idee buna sa avem si un regulament TM tiparit la indemana pentru cazurile mai spinoase. Il aveam pe acela al AMATouR-ului, dar pe viitor vom avea si regulamentul general.

      3. Arbitri: Chiar si in cazul AMATouR, tine de verticalitatea organizatorilor de a fi sau de a desemna la cerere, arbitri obiectivi. Daca vreau ca jucatorii sa vina cu placere la un turneu pe care il organizez, voi incerca sa fiu 100% corect.

      In ceea ce priveste situatia ivita, chiar daca ea nu se regaseste exact in regulamentul de TM, ma raportez la criteriul mai general din paragraful 19.2.1: "Jucatorii si antrenorii se vor abtine de la comportamentele ce pot afecta incorect un adversar, ofensa spectatorii sau discredita jocul."
      Cu alte cuvinte, mie personal mi se pare corect sa-l inving pe adversar cu tenisul pe care il joc si nu cu ceva ce nu tine de tenis. Daca adversarul vrea sa se enerveze din modul cum ii returnez mingea, e treaba lui. Daca adversarul se enerveaza din cauza modului cum ma comport, e deja treaba mea. Iar eu personal prefer sa ma abtin de la orice comportament al meu ce l-ar afecta pe adversar. Nu vreau sa spun prin randurile de mai sus ca ceea ce ai facut a fost exagerat (desi era mai frecvent decat se obisnuieste), dar daca acel lucru il deranja in mod vadit pe Nicu, mi se parea un gest in primul rand prietenesc sa incetez in a-l enerva.

      4. Fileul: Da, nu era prea OK fileul acela, dar acestea s-au putut obtine. INSA, culmea a fost ca unul din jucatorii veniti in Cluj, avea la el un fileu mai bun. Dar daca la noi n-a venit nimeni sa se planga in timpul concursului de fileu si nici el n-a spus ca are disponibil asa ceva, problema a ramas nerezolvata, desi se putea face ceva.

      5. Sistem unic de concurs: DA. La discutiile ulterioare dupa incheierea concursului si noi am ajuns la aceeasi concluzie si vom incerca impreuna cu Filo si cu toata lumea sa standardizam intr-o oarecare masura modul de desfasurare a turneelor prin regulamente cat mai cuprinzatoare si care sa multumeasca pe majoritatea participantilor. Asta ramane tema de gandire pentru toti: cum trebuie modificat regulamentul pentru a include multitudinea de situatii deosebite intalnite pana acum.
      Butterfly Grubba Carbon-AN All+
      FH: Tackiness Chop, BH: Yasaka Antipower

      Comentariu


      • #4
        Mai, ceva nu e in regula ....

        Dupa cite s-au intimplat la Cluj, e prea multa liniste aici la feedback !!!!

        Motto : "Numai organizator de turnee A sa nu fii !"

        Cu riscul de a va plictisi putin, iata ce pot sa va spun din punctul meu personal de vedere:

        1. M-am bucurat teribil ca Shuni a obtinut Sala Sporturilor pentru turneu (best in town), ca urmare Paul si cu mine ne-am concentrat pe partea organizatorica sa gasim un sistem care sa elimine nemultumirile semnalate pina atunci la celelalte turnee.

        Am mers pe varianta care o folosim curent aici la turneele B, o hipergrupa finala dupa calificari, chiar cu riscul unui concurs foarte lung. Daca urmariti prezentarea turneului A in topic, se vede clar precizat "grupa finala".
        Avantaje : nu exista probleme cu trageri la sorti, eliminari nefericite, frustrari de grupa, fiecare joaca cu fiecare - deci avem o radiografie completa a puterii de joc si ne cunoastem toti mai bine.
        Dezavantaje : turneul dureaza mult, jucatorii au nevoie de rezistenta fizica (si psihica) pentru a sustine 5+10 meciuri in total. Ma gindeam ca va fi OK, ca doar de-asta vin unii de la mari distante, sa joace, nu sa plece acasa dupa 6-7 partide... Ma rog, vise idealiste de-ale mele...

        2. Cu 2-3 zile inainte de concurs, am vazut ca avem doar 4 filee bune. Am cautat in comertul clujean, dar nu exista disponibile decit chinezarii ieftine prin care trece mingea... Am hotarit sa incercam cu 2 vechituri de filee de pe vremuri, ca oricum sunt solide la tesatura si o sa facem tot posibilul sa fie bine intinse. Asa ca cele 2 mese Joola au primit 2 filee mai nasoale (masa nr. 2 si nr. 5 - de care zicea Luk).

        3. Cu o seara inainte de concurs, pe la orele 20, am montat mesele si am aprins luminile permise in sala. Totul parea OK. Aici am gresit fundamental, n-am jucat citeva mingi la masa sa vedem efectiv daca sunt conditii bune de joc. Ne-am zis ca oricum dimineata se va vedea altfel ! Greseala fatala !

        4. Dimineata la ora 8 am inceput practic inscrierile cu cei care veneau, tocmai ca sa pornim cit mai repede concursul. Apoi au venit foarte multi jucatori noi, a caror putere de joc nu o cunosteam ! Am facut cartonase de diferite culori pentru jucatori, ca sa ne ajute sa putem echilibra cit mai corect grupele, rugindu-i pe cei nou veniti sa-si evalueze puterea de joc la incalzire si sa vina sa-mi spuna ce valoare au comparativ cu cei deja ierarhizati in Amatour (cit de cit).

        5. Inscrierea participantilor s-a lungit pina pe la 10, apoi am fost nevoiti sa supunem la vot participarea cu statut de amator a lui Rusu Stefan la turneu ... o problema mai veche, care a fost dezbatuta si pe forum... S-a votat majoritar NU (19-16).
        Am luat primii 6 jucatori conform clasamentului Amatour, i-am pus capi de serie nr. 1, apoi restul au fost trasi la sorti pe categorii : capi de serie nr.2, capi de serie nr. 3-4, fete, nou-veniti, respectiv jucatori dincolo de locul 100 Amatour. Daca s-a nimerit sa fie prea multi din acelasi oras intr-o grupa, am facut mutari spre grupa urmatoare, cu acordul celor implicati. Au fost martori : cite un reprezentant din fiecare oras. S-au tras la sorti si mesele.

        6. La ora 10:20 aproximativ a inceput turneul. Foarte tirziu, in raport cu ce vroiam initial, dar asta e pretul acceptarii inscrierii la fața locului.

        7. De indata ce au inceput meciurile, au inceput si problemele.
        -Lumina s-a dovedit criminala : la fiecare masa, o jumatate era reflectorizanta !! S-a incercat mutarea lor mai spre centru, fara succes.... Toti am suferit.... Am tras la sorti de cele mai multe ori terenul, iar majoritatea seturilor s-au pierdut in jumatatea "oarba" a mesei.
        -Fileul de la masa nr.5 a facut figuri la un moment dat, necesitind multiple interventii.

        8. Cel mai ciudat si jenant moment pentru mine a survenit atunci cind mi s-a cerut sa iau atitudine in cazul domnului Lupascu din Tg. Mureș. Eu la inscriere l-am intrebat, a zis ca nu e legitimat, deci l-am inscris la amatori, normal. In timpul turneului, mai multi jucatori mi-au spus ca nu e corect ca un antrenor de ping-pong sa fie lasat sa bata amatorii. M-am dus din nou la d-l Lupascu sa ma lamureasca : dinsul a zis ca e profesor de sport, specialitatea volei, nu a fost niciodata legitimat in tenis de masă, dar ca intr-adevar antreneaza la tenis de masă niste copii. Bun, zic OK, omul conform regulamentului nostru actual pare in regula.
        Peste cinci minute aflu ca acei copilasi pe care ii antreneaza/formeaza sunt printre cei mai buni 2-3 din tara.

        Ei bine, de aici incolo avem o problema, care nu e cuantificata in regulament...
        E importanta litera, dar mai ales SPIRITUL legii !

        Sensul regulamentului nostru e sa nu lase profesionisti sa ia locul in grupe amatorilor, nu-i asa ?
        Ori, d-l Lupascu zilnic munceste in domeniul ping-pongului, dezvaluind tainele si dedesubturile acestui sport copiilor. STIE TOTUL DESPRE PINGPONG, daca formeaza asemenea valori nationale...
        Ce sa fac ? Ce sa fac, regulamentule incomplet .....
        Cer supunerea la vot a participarii d-lui Lupascu in continuare la calificari, respectiv trecerea lui la grupa de profesionisti hors-concours.
        D-l Lupascu, vazind toata tevatura, refuza sa mai joace si se retrage complet.
        Din acest moment, am fost criticat si de-o parte, si de alta. Ba unii ca am facut un abuz, ba altii ca bine i-am facut....

        9. Nu se termina bine zarva asta, ca incep presiuni asupra mea sa renunt la hipergrupa de 12, ca e prea mult, ei sunt obositi dupa 5 meciuri, ca nici profesionistii nu joaca atita, ca nu e bine etc. Era ora 16, probabil hipergrupa s-ar fi terminat pe la orele 20...21.
        N-avem ce face, trebuie sa renuntam la ceea ce ne-am propus initial si sa dam curs vointei participantilor... Nu e bine ca organizatorii sa cedeze, dar presiunile au fost mari si probabil indreptatite.
        Bineinteles ca s-au stirnit din nou discutii, cum sa fie grupele, cum sa se traga la sorti, cum sa se mosteneasca rezultatele din grupe....
        Eu va spun cinstit ca eram deja scirbit pina peste cap : asa nu se mai poate, fiecare vrea sa faca concursul cum vrea el, dar apoi vina sa pice pe organizator ... Vezi axioma de la inceputul acestui mini-roman.

        10. Propun sa gasim impreuna, cu calm, din timp, un format UNIC de joc la toate turneele A de acum incolo. Altfel nu se mai poate : sunt prea multe variabile...nr. jucatori, nr. mese, timp alocat etc., dar trebuie sa facem mai multe scenarii sa gasim ceva stabil.

        11. Nu in ultimul rind, propun si eu, ca multi altii deja, imbunatatirea regulamentului Amatour privind definirea AMATORULUI. Asta poate duce la impartirea pe categorii, ligi etc. Hai sa nu reinventam roata, sa aruncam un ochi si prin alte tari, sa vedem cum s-au organizat acolo amatorii si ce inteleg ei prin "amator".

        12. Apar in ultima vreme suspiciuni (unele soptite mie) privind statutul unor amatori din fruntea clasamentului Amatour. Ba ca ala joaca in ascuns nu stiu unde la club, ba ca celalalt ar fi in Divizia X etc.
        Pe mine personal ma distreaza ca fiecare vede paiul din ochiul celuilalt si nu vede birna proprie, mai ales ca practic, daca nu avem statut juridic, nu putem cere FRTM/cluburilor/altor institutii sa ne prezinte baze de date cu jucatorii/antrenorii legitimati, ca sa-i putem verifica.
        Tine de constiinta fiecaruia sa fie fair-play, altfel satisfacerea orgoliului propriu takes over.

        13. In final, doresc sa multumesc tuturor pentru ajutorul dat in terminarea cu bine (cred ?!) a turneului si va rog sa va spuneti fara menajamente parerea.
        Batista pe tambal nu foloseste nimanui, desi e asa de obisnuita in Romania !

        Comentariu


        • #5
          pentru Luk :

          In legatura cu Strigatul CHO (chow ?), cred ca ai dreptate. Poti sa-l utilizezi.
          E o practica curenta la competitii, chiar aici in Divizie la Cluj am vazut astfel de auto-incurajari (baiatul domnului Cirpaci, Eddy, nu a fost admonestat de arbitri cind l-a folosit masiv !)

          Iata ce am gasit pe net :

          http://www.hiptop.com/hiplog/read/4/1001/
          "Ryu is up 9-7 and calls timeout at up 9-8. He comes back to the table to get a game point but Chuan deuces it with aggressive play. He's pumping his fist and yelling on every point he wins, and Ryu is now pumped and up to it, winning 15-13."

          Si mai umoristic prezentat aici :

          http://www.geocities.com/wallyswoods/cho.html

          Comentariu


          • #6
            Problema e ca daca pierdem tot timpul incercam sa gasim explicatii pentru infrangere,si de cele mai multe ori in afara jocului propriu:
            ba ca adversarul e legitimat,ba ca e antrenor,ba ca a jucat in ceva divizie etc.

            Sincer,daca castigi contra unui legitimat sau antrenor de tenis,mai are cineva ceva de obiectat ca n-avea dreptul sa joace?Nu cred!

            Cat despre comportamentul meu de a ma manifesta dupa orice minge:
            propun sa vizionati mai multe videoclipuri cu jucatori profesionisti,care apar si pe la televizor si sa vedeti ca si ei se manifesta zgomotos dupa fiecare minge,mai ales acolo unde concentrarea e maxima.

            Ideea e ca ori e alba ori e neagra : ori poti sa strigi dupa fiecare minge,ori nu poti deloc.
            Deci nu poti sa strigi dupa un anumit algoritm,tot la a treia minge,sau la schimb de serviciu.
            Cand am jucat cu Mihai din București in grupe el n-a zis nimic de faptul ca strigam dupa fiecare minge, ca doar strigam dupa ce se juca mingea,si nu in timpul de joc.

            Si alta intrebare : de ce n-a zis ca n-am voie sa strig dupa fiecare minge la scorul de 1-0 pentru mine, la 2-1 . De ce doar cand a ajuns scorul la 2-2 ?

            Eu zic ca inca mai sint multe lacune in tot sistemul Amatour,si cel mai bine ar fi ca sa ne luam dupa regulile din campionatul national de tenis de masă al Romaniei si dupa regulile ITTF.

            Niciodata n-o sa poti multumi pe toata lumea,dar atata timp cat ai un regulament strict,bine precizat de la inceput,si care sa nu sufere modificari pe parcursul turneului, nu vor aparea comentarii si contestatii pentru ca acesta va fi prezentat la inceput si fiecare va lua cunostinta de el.

            Tin sa mltumesc pe aceasta cale organizatorilor pentru efortul depus in organizare turneului A de la Cluj,pentru ca ei au facut to ce le-a stat in putinta in a organiza in conditii optime un turneu de asemenea anvergura.

            Comentariu


            • #7
              Imi place mai luk ca esti bun la critici.

              Am sa fac niste precizari aici ca vad ca lumea cam confunda notiunea de amator cu cea de profesionist astfel:

              -amator este un jucator care practica sportul de placere (asta e singura definitie a amatorului) noi am impus anumite restrictii ca nu doream sa fim ceva loc de refulare a jucatorilor de prin diviziile inferioare (revin cu propunerea infiintarii a 2 grupe in cadrul circuitului, una de amatori si una open).

              -apropo de conditiile de joc: as dori ca cine vine cu critici sa organizeze un turneu A sau macar cateva B sa vada cum e si apoi sa mai discutam ........ bineinteles ca ar trebui sa imbunatatim conditiile dar deocamdata asta avem asta jucam.

              -cu stigatele eu sunt impotriva lor si mai ales ca nu toti amatorii sunt obisnuiti ca adversarii lor sa se manifeste in asa fel deci ceva retinere ar trebui macar din respect pentru adversar iar cine nu poate renunta la ele se poate legitima si la concursurile legitimatilor poate striga cat doreste.

              -despre arbitri nu am nimic de comentat dar inca nu putem generaliza sistemul cu arbitri in circuit

              -aceasta fraza `Eu zic ca inca mai sint multe lacune in tot sistemul Amatour,si cel mai bine ar fi ca sa ne luam dupa regulile din campionatul national de tenis de masă al Romaniei si dupa regulile ITTF` nu o comentez decat cu rugamintea ca cine doreste regulile FRTM nu are decat sa se legitimeze.

              -va fi un sistem unic de joc astfel(asta e propunerea mea):
              indiferent de numarul de jucatori vor fi 4 grupe din care se vor califica primii 4 care vor intra intr-o minigrupa de 4 (jucatorii din aceeasi grupa vor fi pusi separat) astfel:

              grupa finala A 11,22,33,44
              grupa finala B 21,32,43,14
              grupa finala C 31,42,13,24
              grupa finala D 41,12,23,34

              din aceste grupe finale se vor califica primii 2 care vor intra in sferturi dupa sistemul:
              A1-B2
              B1-C2
              C1-D2
              D1-A2

              la alegerea organizatorilor si depinzand de numarul de mese, numarul de jucatori si timpul disponibil sistemul in grupele inferioare si superioare va fi de 2din3 sau 3din5, sistemul eliminatoriu va fi dupa sistemul 3din5

              acesta este un sistem asemanator cu cel folosit la concursul A de la București si care s-a dovedit a fi cel mai acceptabil pentru toata lumea

              pentru acest sistem va fi nevoie ca un organizator sa nu joace deloc ci numai sa stea la masa de arbitraj pentru a repartiza meciurile si a inregistra scorurile, acesta va primi un numar de puncte din oficiu.

              Un organizator pe fiecare localitate cu circuit A va avea dreptul sa participe la turneul final.

              Propunerea de organizare a doua grupe astfel:
              turneele B vor fie pentru toata lumea cum au fost si pana acum, jucatorii din cele doua grupe sa participe impreuna
              turneele A vor fi separate in categoriile amatori (numai amatori) si open unde va avea drept de participare orice legitimat + amatorii de nivel superior.

              Am sa va rog sa va exprimati opiniile cu privire la propunerile de aici

              Comentariu


              • #8
                Mie mi se pare super OK chestia asta cu concursurile open, dar ce se va intampla oare cu acei "amatori" care nu sunt avansati? Ei ce vor mai invata? Crezi ca ei nu vor vrea sa joace cu jucatori mai buni? Oare crezi ca ei vin acolo ca sa castige un turneu?

                Mai mult ca sigur si ei vor vrea sa joace in openuri. Atunci ce se va intampla?? Acum in AMATOUR ei nu vor sa joace cu unii jucatori pentru ca sunt legitimati nu? Poate ca atunci cand se vor face openurile nici legitimatii nu vor vrea sa joace cu incepatorii pe motiv ca ei sunt prea slabi si il scot din mana pe legitimat!
                Blade: Butterfly Photino
                Fh: Butterfly Tenergy 05
                Bh:Yasaka Rakza 9

                www.lovetodance.ro

                Comentariu


                • #9
                  Eu zic sa avem doua ligi: Liga 1 - avansati si Liga 2 - incepatori si la sfarsitul unui campionat, primii X din liga 2 promoveaza in liga 1 si ultimii X din liga 1 retrogradeaza.
                  Butterfly Grubba Carbon-AN All+
                  FH: Tackiness Chop, BH: Yasaka Antipower

                  Comentariu


                  • #10
                    Offf...s-au ridicat aici atatea probleme...sa vad daca reusesc sa imi dau si eu cu parerea despre toate :

                    1. Criticile adresate organizatorilor. Eu sustin ca orice critica obiectiva e binevenita, doar asa putem progresa. Bineinteles ca apreciem eforturile celor care organizeaza dar nu putem sa nu ne spunem parerea. Cel mai frumos exemplu este turneul de la Cluj care a profitat de toate criticile aduse la turneele A sau B de pana acum si a realizat cea mai reusita organizare de pana acum. Ii felicit si eu pe aceasta cale.

                    2. Strigatul DUPA puncte. In aceasta situatie nu vad de ce am deosebi amatorii de regulile oficiale. Daca amatorii au aceleasi obligatii ca cele prevazute pentru profesionisti (adica sa serveasca corect, sa joace cu paleta cu fete rosu-negru, etc) atunci sa aiba si aceleasi drepturi (vad ca folosirea prosopului intre puncte nu deranjeaza pe nimeni) si anume sa si strige dupa puncte cu singura observatie sa nu strige intr-un anume fel cu intentia vadita de a incomoda adversarul.

                    3. Separarea turneului in doua grupe. Am fost de la inceput impotriva acestui sistem si nici acum nu mi-am schimbat parerea. Eu vreau sa joc impotriva a cat mai multi jucatori, fie ei amatori, fie legitimati. Totusi, ideea acestui circuit nu a fost sa fie eliminati amatorii de catre profesionisti. Dupa parerea mea, nu sunt amatori cei care au jucat, candva, indiferent de cat timp a trecut de atunci, in diviziile nationale ( adica A, B si Superliga) la care se adauga antrenorii echipelor la acest nivel (desi...ma gandesc ca si antrenorii astia sunt fosti jucatori la nivel destul de inalt). Ce ramane....ii putem considera amatori, indiferent pe langa ce echipe se antreneaza, cu ce jucatori se antreneaza, ce echipamente folosesc, cat timp joaca, la ce echipe din divizii judetene joaca, etc.
                    Si ca sa revin la impartirea circuitului, eu consider ca non-amatorii (sa nu le zic legitimati) trebuie sa joace pe langa turneu, sa nu primeasca distinctiile pentru amatori si nici premiile care se acorda amatorilor. E o placere sa jucam cu ei dar asta nu e un circuit care li se adreseaza. Daca se strang mai multi in aceasta situatie nu ma deranjeaza sa le oferim sprijinul pentru infiintarea unor serii de turnee pentru "veterani" in care sa participe numai cei care nu intra in definitia amatorului prezentata mai sus. Pana atunci...sa vina cu incredere si sa joace pe langa turnee daca ii pasioneaza mai mult jocul decat premiile si distinctiile.

                    4. Puncte din oficiu pentru organizatorii care stau pe bara. Doua lucruri ma intriga la aceasta propunere: de ce sa-i acord puncte unui organizator care nu joaca si de ce sa tin pe tusa un om. La urma urmei...scopul principal e sa ne intalnim si sa ne jucam intre noi, nu neaparat sa adunam puncte dar daca tot adunam macar sa le strangem pe bune nu din simplul motiv ca am organizat un concurs. O solutie alternativa ar fi prieteni care nu sunt in mod deosebit pasionati de acest sport si nu-si doresc sa joace si care sa faca putina munca de voluntariat in ziua concursului.

                    5. Organizatorii de turnee A automat la turneul final. Nici nu stiu ce sa zic....Nu, Nu, Nu si iarasi Nu. Turneul final e destinat celor mai bine clasati 24 de amatori care pe deasupra trebuie sa indeplineasca si unele conditii restrictive ( 5 turnee B si 3 turnee A ). Rationamentul era sa se intalneasca cei mai buni 24 de jucatori dar care isi si manifesta interesul fata de circuit, nu cei care joaca doar la ei acasa. Rationamentul calificarii automate a unui organizator A din fiecare localitate imi scapa...astept lamuriri.

                    6. Sistemul unic de joc. O idee excelenta...din pacate aplicabila d-abia de anul viitor. De fapt, ideea initiala a fost ca acest an va fi un an de testari ca sa vedem si ce interes va ridica acest circuit. Ideea cu 4 grupe din care sa se califice mai departe 4 jucatori suna foarte bine...mai ramane sa-si dea toata lumea cu parerea asupra ei...si cu putin noroc de la anul toate turneele A vor avea un format unic (fie asta aplicat la București si propus de filo, fie unul mai bun).

                    Comentariu


                    • #11
                      Eu sunt un amator incepator de prima mana ( joc de un an si 10 luni ) Daca am mers la concursul de la cluj , am facut-o dintr-un singur motiv :
                      Placerea jocului

                      Imi place la nebunie acest sport, as juca in fiecare zi daca as putea si as avea cu cine . Pentru mine concursul a fost o bucurie si o relaxare, chiar daca am luat bataie , chiar daca a fost obositor.
                      Indifirent cu cine am jucat, amator sau fost legitimat, am jucat cu emotie si pasiune, m-am straduit sa joc cat mai bine, am incercat sa-mi folosesc calitatile dar si sa invat din greseli. Iar cand nu am jucat m-am uitat la meciurile mai spectaculoase.
                      In concluzie :
                      Organizati cat mai multe asemenea concursuri.
                      Regulamentul este bun, iar prin comunicare si schimburi de opinii intre jucatori poate deveni si mai bun.

                      Cine va fi mai bun va castiga indiferent daca a jucat 5 sau 15 ani, daca e antrenor sau amator pur singe,daca striga sau nu.

                      Felicitari organizatorilor


                      P.S. Singura problema reala a fost iluminatul.

                      Comentariu

                      Procesare...
                      X