Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Lemn pt paleta "cu mult control"

Adună
X
Adună
Currently Active Users Viewing This Thread: 2 (0 members and 2 guests)

• Filtrează
  • Ora
  • Arată
Curăță tot
postări noi

• Lemn pt paleta "cu mult control"

Salut. As dori un sfat.
    Vreau sa-mi fac o paleta care sa-mi dea cat mai mult avantajul controlului. Am vazut aici pe forum ca toata lumea lauda xiom vega europe si joola energy xtra.
    As vrea sa le incerc pe amandoua pe un lemn, dar nu stiu care e mai bun pt control: Stiga Allround NCT, Donic Defplay Classic Senso, Clipper Wood, luate tot de aici de pe
    forum; ar mai fi si joola carbon.
    Am o paleta cu fete copa jo si lemn donic apple green cu care nu am control si parca e un pic prea rapida.
    Joc cu racheta

Re: Lemn pt paleta "cu mult control"

Incearca un Donic Sleice s-au Yasaka Mark V .

Comentariu

Daca cu "Donic Applegreen" nu aveti control, atunci trebuie mult antrenament. "Clipper Wood" si "Joola Carbon" in nici un caz. Parerea mea este ca nu trebuie sa schimbati lemnul, ci numai fetele. Joola Energy X-tra sau Donic Sonex J.P. Gold, v-ar aduce control in plus si s-ar potrivi pe acest lemn.
      Lemn- Bty Viscaria
      FH - TENERGY 05
      BH - TENERGY 80

Comentariu

ma lamuriti si pe mine.Donic Sonex J.P. Gold are control 6 iar JOOLA Energy8.6 .cam putin pt. cineva care isi doreste un control mai mare.

Comentariu

Va lamuresc. Controlul nu sta in cifre, ci in antrenament si experienta. De altfel, nu se compara cifrele de la un brand la altul. "Donic Sonex JP Gold" are mai mult control decat "Joola Energy X-tra". Daca va recomand ceva cu si mai mult control, o sa fiti nemultumit ca nu mai aveti viteza si spin. Sau poate nu?
          Lemn- Bty Viscaria
          FH - TENERGY 05
          BH - TENERGY 80

Comentariu

Spuneti, nicio problema . Intr-adevar, aveti dreptate cu antrenamentul, asta in limitele unui amator (mai pretentios la paleta), care joaca de placere. Cu apple green am jucat putin, dar parca ma jeneaza cand vreau sa dau o minge (mai) spre tusa.
            Joc cu racheta

Comentariu

va multumesc mult pt.informatii.si inca ceva.la un lemn cu un control foarte bun ce este indicat sa folosesti:fete cu mai mult sau mai putin control?

Comentariu

Nu exista retete. Totul depinde de jucator. Am intalnit chiar la jucatori f buni, combinatii de genul "Schlager Carbon cu Donic Slice" pe BH sau "Creanga Carbon cu antitopspin" tot pe BH . Acolo este vorba de specializari.
                Pentru incepatori sau jucatori medii care au un lemn satisfacator (cum este si Applegreen), recomand intotdeauna fete lisa moi, cu viteza si spin mediu spre bun si mai ales ceea ce mi sa parut mie ca este cu adevarat bun din sutele de combinatii incercate.
                Lemn- Bty Viscaria
                FH - TENERGY 05
                BH - TENERGY 80

Comentariu

Exact, nu sunt retete. Pana la urma, tot mana, neuronu' si antrenamentele raman de baza...
                  Si, daca tot mi-am pus neuronu' la treaba, ce ziceti, pt incepatori, de niste Dr. Neubauer Domination sau de Stiga Boost? Eu stiu ce sa zic
                  PS- Atfel de fețe merg si la altii mai avansati, nici o grija... Si ar mai fi o tona de altfel de fețe, fiecare joaca de fapt cu cate ceva si ar putea sa joace la fel de bine si cu inca vreo 10- 12 de alte variante de set-up-uri.
                  Iulian Toma

Comentariu

Bun.
                    Am inteles ca si andro fibercomp si nittaku new defense ar fi bune. Dar ce fac acum cu mult laudata xiom v europe? Renunt la ea si pun o Donic Sonex JP Gold (cu joola x-tra)?
                    Sau xiom are mai mult control decat joola?!
                    Joc cu racheta

Comentariu

De cat timp jucati tenis de masă si ce stil aveti? Mai precis ce tip de lovituri sunt preponderente in jocul dvs, si cu ce faceti puncte cel mai mult?
                      Lemn- Bty Viscaria
                      FH - TENERGY 05
                      BH - TENERGY 80

Comentariu

Cam 5 ani. All around, l-as caracteriza, inclin putin insa spre aparare. Atac-trag doar cand am minge. Puncte cu lovituri plasate spre margini.
                        Joc cu racheta

Comentariu

Am inteles. Deci faceti puncte mai mult prin plasarea mingiilor si joc pasiv, decat prin viteza sau spin. Intradevar va trebuie setup de control.
                          Lemnul pe care-l aveti acum este "Donic Appelgren Allplay" sau "Donic Appelgren Dotec Control"?
                          Lemn- Bty Viscaria
                          FH - TENERGY 05
                          BH - TENERGY 80

Comentariu

Donic appelgren exclusive ar. Asta scrie pe maner. Pe cutie nimic.
                            Joc cu racheta

Comentariu

Nu face parte din oferta curenta Donic. Este asta?

Pare a avea "Koto" la suprafata. Nu ar trebui sa fie rau, pt ca este Allround. Raman la parerea ca trebuie mult antrenament. Daca insa doriti sa schimbati cu ceva cu si mai mult control, puteti incerca un lemn defensiv modern, pe care sa-l modificati prin reducerea dimensiunilor la cele ale unui lemn ofensiv. Eu am facut asta de mai multe ori si de fiecare data, mi-a iesit ceva f bun...
                              Si neaparat schimbati fetele. Ele sunt principalele "vinovate", dupa dvs, bineinteles.
                              Lemn- Bty Viscaria
                              FH - TENERGY 05
                              BH - TENERGY 80

Comentariu

Da, ala e.
                                Atunci la fete pun: joola energy x-tra soft si xiom vega elite, pt ca ei o lauda ca avand control mai mare decat xiom europe.
                                Lemn (cand am bani): andro fibercomp.
                                Joc cu racheta

Comentariu

Postat în original de umbbra
                                  Da, ala e.
                                  Atunci la fete pun: joola energy x-tra soft si xiom vega elite, pt ca ei o lauda ca avand control mai mare decat xiom europe.
                                  Lemn (cand am bani): andro fibercomp.
                                  Salut. Revin cu vreo doua mici intrebari. Vreau sa iau setup-ul asta de pe dandoy si va rog sa-mi spuneti de cat ar trebui sa fie grosimea cauciucului pt fete (ca sa stiu ce comand); merge xiom 2.0, joola 1.8? Cum se simt la mana 2 cauciucuri cu marimi diferite?
                                  Si lemnul e mai bine sa fie lacuit sau nelacuit ?
                                  Joc cu racheta

Comentariu

Burete mai subtire = spin mecanic mai mic = control mai mare.
                                    Marja acceptabila conventional, este intre 1.9 - 2.1, restul fiind "extreme".
                                    Daca veti avea lipite fetele cu adeziv pe baza de apa, este bine ca lemnul sa fie lacuit.
                                    Lemn- Bty Viscaria
                                    FH - TENERGY 05
                                    BH - TENERGY 80

Comentariu

Postat în original de Aurel Onut
                                      Burete mai subtire = spin mecanic mai mic = control mai mare.
                                      Marja acceptabila conventional, este intre 1.9 - 2.1, restul fiind "extreme".
                                      Atunci cu o jooola de 1.8 risc sa nu mai dau spin deloc?
                                      Sa le pun pe amandoua fete de 2?
                                      Joc cu racheta

Comentariu

nu risti. Mai mic/putin nu inseamna deloc (mai putin de 100 nu inseamna 0). In plus daca dai cu spin pe lânga masa la ce iti foloseste?
                                        Marc Barbu

Comentariu

Revin cu o observatie: ati avut probleme cu controlul, jucand cu Donic Appelgren. Despre fetele cu care ati jucat, nu ne-ati spus nimic. Este foarte important sa stim si fetele cu care ati jucat inainte, pt a avea o baza de plecare. Cred ca "Xiom Vega Elite", datorita spinului mare pe care-l are, ar putea sa va ofere mult prea putin "control", in sensul pe care-l percepeti. Poate ca si "Joola Energy X-tra" este prea mult pt dvs, sau poate ca nu. Dati-ne detalii.
                                          Lemn- Bty Viscaria
                                          FH - TENERGY 05
                                          BH - TENERGY 80

Comentariu

Fetele de pe donic apple green sunt donic coppa jo de 2. Prea rapide, cand trag, adesea catapulteaza mingea un pic in afara masei, control slabut si mai ales cand prind mingea pe marginile paletei, sare cu mult mai incet decat pe mijloc, dar cred ca este de la lemn. Spinul, cand este, cand nu este, depinde si cum prind serva.
                                            De Restul paletelor nu are sa vorbim ca au fost stock, de 50- 70 lei.
                                            Joc cu racheta

Comentariu

Da, J.O. sunt cam tari si au un "control" cam mic pt un anumit nivel. Appelgren este un allround "all wood" si este normal sa nu aibe "sweet spot" prea mare, deci sa nu fie prea stabil. Se pare ca am recomandat bine "Joola energy X-tra" sau "Donic Sonex JP Gold". Mai pot adauga aici si "Butterfly Solcion". Despre Xiom Vega (oricare ar fi ele), este bine sa "uitati" deocamdata. Cel putin, pana tociti o pereche din fetele recomandate, care pot avea si grosimea buretelui de 1.8mm, fara probleme. Nu folositi fete de grosimi diferite in acest moment.
                                              Lemn- Bty Viscaria
                                              FH - TENERGY 05
                                              BH - TENERGY 80

Comentariu

Dle Aurel le-as lua cu cea mai rapiditate, dar iata ce spun siteurile despre ele
                                                donic sonex - Not surprisingly, the new SONEX JP GOLD points the way to the future of rubber with built-in speed-glue effect that incorporates speed and spin plus good control. (dandoy)
                                                Speed : 11+
                                                Control : 8-
                                                Spin: : 11
                                                solcion - Solcion offers great speed and spin and excellent glue sound, all in a more controllable high tech rubber.
                                                Speed: 105
                                                Spin: 85
                                                Control: 88
                                                Sa nu fie prea rapide?
                                                Va sacai putin pt ca se pare ca voi da ~100 E pe o paleta, pe care nu as vrea s-o vand (mult) mai ieftin in prima saptamana.
                                                Joc cu racheta

Comentariu

Cifrele alea nu au nici o relevanta, nici macar atunci cand compari doua fete diferite ale aceluiasi producator...cel mai bine urmeaza sfatul domnului Aurel si tranteste pe Appelgren-ul ala o pereche de Joola Energy X-tra de 1.8 sau 2.0 si o sa vezi ca ai si control, si viteza si spin si tot ce vrei...cu conditia sa te antrenezi suficient de des...degeaba iei orice combinatie daca joci rar si nu te antrenezi suficient.
                                                  --=?!? / XIOM Strato / ?!?=--
                                                  --=Yasaka Rakza 7 Soft MAX / Nittaku Septear / Donic Baracuda MAX=--

Comentariu

Procesare...
                                                  X