Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

vreau sa-mi schimb lemnul! sfaturi?!

Adună
X
Adună
Currently Active Users Viewing This Thread: 3 (0 members and 3 guests)

• Filtrează
  • Ora
  • Arată
Curăță tot
postări noi

• vreau sa-mi schimb lemnul! sfaturi?!

Am un lemn Yasaka Gatien Extra (de vreo 7,8 ani e lemnul) cu 2 fete sriver FX.
    Vreau sa schimb lemnul cu unul cu viteza mare pentru ca stilul meu e mai ofensiv.

Optiunile (momentan) de lemn ar fi cam asa:

Schlager Carbon - are vreo 7 ani, stare buna, l-am incercat putin (~10min) si mi-a placut - pret 200RON

Gergely - are ceva ani, cel putin 3,4 zic eu; stare buna, l-am incercat putin - pret 200RON

Timo Boll Spirit - de pe dandoy... la un pret bun
    dar la acesta ar fi cateva inconveniente
    1. nu il pot incerca inainte sa vad cat de cat cum e, cum se potriveste cu nevoile mele
    2. am auzit ca mai sunt si rebuturi printre lemnele astea noi si ma gandesc sa nu cumva sa fie o problema de genul asta
    3. am inteles ca e bine ca un lemn sa fie mai vechi, sa fie mai uscat; doar am auzit, poate ma puteti lamuri in privinta aceasta

Sunt bine venite si alte sugestii.

Multumesc.

Nu ti se par cam mari preturile pentru niste lemne folosite 3 sau 7 ani...Nu merita.Cu 2 milioane mai pui tu 500000 si iti cumperi Schlager Carbon nou de la buzau...

Comentariu

Lemne si pareri

Daca ai dat cu ele si iti vin bine 2 mil e o suma mica pentru un lemn vechi.

7 ani e o perioada lunga si ii confera lemnului o saritura aparte. Putine lemne mai sar bine dupa 4-5 ani, adica isi pastreaza proprietatile sau ii cresc.

Lemnele vechi au un simt mult mai bun, adica sa simt mai bine vibratiile, lemnul uscat conduce mult mai bine.

Iar daca te intelegi cu lemnul e ideal. Lemnul meu Timo Boll Spirit l-am luat de la cineva din super liga, pentru ca a trecut la ceva mai rapid si sare fantastic, nu se compara cu un lemn nou de magazin.

Lucrand la magazin am dat cu zeci de lemne si doar cateva din cele noi sar mai bine insa nu se compara cu cele vechi.

Asa ca da-i bataie. Insa Schlager Carbon e mai rapid. Iti recomand gergely daca te intelegi la priza, pentru ca e mai speciala.

Mult succes
      Lemn: XIOM ZETRO Quad OFF Zylon/Aramid/Carbon
      Forhand: Donic BF M2 Max Backhand: Donic BF M3 2.0 mm
      Oricine se joaca insa putini joaca...

Comentariu

Ma alatur si eu "armatei" de sfatuitori.
        Eu zic ca un lemn vechi cu care sa jucat nu este mai uscat, din contra. Daca ai avea certitudinea ca un lemn a fost tinut in conditii de umiditate foarte scazuta multi ani, atunci ar merita, dar...nu cred ca este cazul. Mult mai sigura este achizitionarea unui lemn nou care a suferit diverse tratamente de uscare. Apropo de umiditate. Sa gandit cineva cat de "stralucita" este ideia de a folosii acele tipuri de adeziv pt lipit fețele la care sau inlocuit solventii cu apa?
        Exista ce-i drept lemne cu tratament impotriva umezirii cum sunt Schlager Inspire sau Kreanga Aeros dar trebuie sa-ti si placa cum sare mingia din ele.
        Eu il am pe primul si sunt foarte incantat de cum merge dar un alt forumist care la incercat a spus ca este "un carton nenorocit" Fiecare cu gusturile lui. De aceia este si greu sa-ti dea cineva sfaturi in legatura cu ce lemn ti se potriveste.
        Lemn- Bty Viscaria
        FH - TENERGY 05
        BH - TENERGY 80

Comentariu

despre optiunea de Timo Boll Spirit (de pe dandoy) nu ati zis nimic... era cumva iesita din socoteala?
          Acuma sunt intre Schlager Carbon (cel vechi) si Timo Boll Spirit(nou)... dar nu mi-ati spus nimic despre chestia cu produsele noi care mai sunt rebuturi... stiti ceva? ati avut vreo exp neplacuta de genul asta?

makarone - nu ma prea inteleg cu priza la gergely, aia ar fi problema.. poate totusi ma pot obisnui...

inca ceva... e o solutie buna comanda de pe dandoy? e totul in regula cu comanda?
          Astept in continuare pareri/sugestii.
          Multumesc.

Comentariu

E buna varianta cu Dandoy. Eu am cumparat destul de multe de la ei si sunt multumit.

Comentariu

am jucat astazi vreo ora jumate cu schlager carbon-ul de care ziceam si imi place cum sare... sare foarte tare... poate o idee prea tare.. dar dau mai bine topspin-ul de forehand si pe rever o simt mai bine.. cu capacele mai greu
              inconvenientele ar fi: e greu lemnul, greu... si cred ca si pretul... pe dandoy e 250RON iar acesta e 200RON si are 7 ani... acuma in mod normal daca ar fi fost tinut intr-un loc cu umiditate redusa ar trebui sa fie mai uscat... dar nu am de unde sa stiu in ce conditii a fost tinut, deci s-ar putea sa fie chiar mai putin bun decat unul nou (ma gandesc eu ) ... daca ma puteti lamuri in situatia aceasta va rog? ar fi mai bine sa-mi iau unul nou?

am mai dat putin si cu un Nittaku SEPTEAR (http://www.iruiru.com/e/bd/bd02.html )... lemn ofensiv, foarte usor; are control mult mai bun, viteza mai mica, priza imi place, am dat mai bine cu asta topspinul de rever... stiti ceva despre lemnul asta?

acuma sunt putin confuz... nici nu stiu exact cum sa fac sa-mi aleg lemnul care mi se potriveste cel mai bine.. antrenor nu am ca sa-mi spuna si asa daca ma duc la cineva sa intreb nu prea imi dau indicatii care sa ma ia si pe mine in calcul, jocul meu; adica imi zice ca e bun lemnul daca el stie ca e bun si punct ...
              Mi-ati putea da niste sfaturi va rog?
              Multumesc.

Comentariu

Postat în original de DragosF
                am jucat astazi vreo ora jumate cu schlager carbon-ul de care ziceam si imi place cum sare... sare foarte tare... poate o idee prea tare.. dar dau mai bine topspin-ul de forehand si pe rever o simt mai bine.. cu capacele mai greu
                inconvenientele ar fi: e greu lemnul, greu... si cred ca si pretul... pe dandoy e 250RON iar acesta e 200RON si are 7 ani... acuma in mod normal daca ar fi fost tinut intr-un loc cu umiditate redusa ar trebui sa fie mai uscat... dar nu am de unde sa stiu in ce conditii a fost tinut, deci s-ar putea sa fie chiar mai putin bun decat unul nou (ma gandesc eu ) ... daca ma puteti lamuri in situatia aceasta va rog? ar fi mai bine sa-mi iau unul nou?
                am mai dat putin si cu un Nittaku SEPTEAR (http://www.iruiru.com/e/bd/bd02.html )... lemn ofensiv, foarte usor; are control mult mai bun, viteza mai mica, priza imi place, am dat mai bine cu asta topspinul de rever... stiti ceva despre lemnul asta?
                acuma sunt putin confuz... nici nu stiu exact cum sa fac sa-mi aleg lemnul care mi se potriveste cel mai bine.. antrenor nu am ca sa-mi spuna si asa daca ma duc la cineva sa intreb nu prea imi dau indicatii care sa ma ia si pe mine in calcul, jocul meu; adica imi zice ca e bun lemnul daca el stie ca e bun si punct ...
                Mi-ati putea da niste sfaturi va rog?
                Multumesc.
                Sfaturi nu mai dam ca ne sare lumea-n cap dar putem sa-ti expunem in continuare parerile personale
                -In legatura cu gradul de umiditate al lemnului, este putin probabil ca unul jucat sa fie mai uscat decat unul nou dar nu asta este cel mai important.
                Cand se face un lemn, tehnologiile de lipire ale straturilor, materialele din care sunt construite, astea-s mult mai importante.
                -Pe de alta parte, a incerca sa gasesti lemnul ideal pt tine este un proces de durata, nu merge aproape nici o data de la prima incercare, iar nevoile personale se mai si modifica in timp. Asa ca nu te concentra foarte tare pe asta in dauna antrenamenteleor de perfectionare a jocului.
                -Parerea mea este ca daca te-ai simtit bine cu un lemn pe care l-ai incercat deja, este bine sa-l iei. Daca nu esti prea incantat, ia unul nou care sa fie in gama ALLROUND+ sau OFFENSIVE- . Asta pentru ca am vazut ca spui ca ai un joc ofensiv.
                -Tot parerea mea personala este ca in ansamblul numit paleta, fețele ocupa mai mult de 50% ca importantza, deci trebuie sa fi si mai atent la ce achizitionezi. Pentru asta este bine sa incerci sa dai cat mai mult cu cat mai multe combinatii. Succes.
                Lemn- Bty Viscaria
                FH - TENERGY 05
                BH - TENERGY 80

Comentariu

Imi permit si eu sa ma bag in aceste discutii, desi sunt un neavizat. Din auzite... am inteles ca lemnele care nu au strat de carbon in ele (sa le zic "naturale") isi schimba proprietatile in functie de marimea salii in care se joaca, de umiditatea din aer si de gradul lor de uzura. In schimb, lemnele cu strat de carbon raman mai mult timp aproape de caracteristicile pe care le-au avut atunci cand erau noi.

Repet... din auzite.
                  BUTTERFLY ROMÂNIA
                  TABLE TENNIS FOR YOU

Tel. Răsvan: 0721-223501; Showroom: 0736-887467
                  E-mail: office@prosoftbn.ro
                  Facebook: https://www.facebook.com/ButterflyRomania/
                  Instagram: @butterflyromania
                  YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCCi...bjtiYaVxGQamQA

http://www.tt-shop.ro
                  http://www.butterfly.tt
                  http://www.tenisdemasa.ro
                  OPEN THE WORLD

Comentariu

rasvan, unde ai auzit?

in casa, intr-o sala de tenis sau pe strada?

(in cazul tau este important raspunsul)

Comentariu

Cand Adi si-a schimbat lemnul a optat pentru unul Carbon. Motivele principale le-am scris mai sus.
                      BUTTERFLY ROMÂNIA
                      TABLE TENNIS FOR YOU

Tel. Răsvan: 0721-223501; Showroom: 0736-887467
                      E-mail: office@prosoftbn.ro
                      Facebook: https://www.facebook.com/ButterflyRomania/
                      Instagram: @butterflyromania
                      YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCCi...bjtiYaVxGQamQA

http://www.tt-shop.ro
                      http://www.butterfly.tt
                      http://www.tenisdemasa.ro
                      OPEN THE WORLD

Comentariu

Mersi Visco si rasvan... continui sa va sacai

Inteleg ca daca tot schimb lemnul sa iau unul nou nu? m-am gandit si eu ca daca e de 7 ani lemnul (Schlager) e cam mult 200RON, avand in vedere ca pe dandoy nu e cu mult mai mult... si n-am siguranta ca a fost pastrat in conditii bune, desi arata f bine asa...

de varianta cu Timo Boll Spirit ce ziceti? si asta Nittaku Septear?

aa... si mai era o problema care am expus-o initial dar nu a pomenit nimeni apoi despre ea: am auzit ca din lemnele astea noi mai sunt rebut-uri; am auzit asta printre niste Primorac Carbon OFF+ ca erau vreo cateva care nu sareau nici pe-aproape de cum sarea unul bun ....

astept in continuare opinii/pareri

Va multumesc

Comentariu

Postat în original de rasvan
                          Imi permit si eu sa ma bag in aceste discutii, desi sunt un neavizat. Din auzite... am inteles ca lemnele care nu au strat de carbon in ele (sa le zic "naturale") isi schimba proprietatile in functie de marimea salii in care se joaca, de umiditatea din aer si de gradul lor de uzura. In schimb, lemnele cu strat de carbon raman mai mult timp aproape de caracteristicile pe care le-au avut atunci cand erau noi.
                          Repet... din auzite.
                          Razvan are dreptate , carbonul isi mai pierde din calitati cind e folosit . Dar la simtul nostru si de cite ori jucam pe saptamina , nici nu se cunoaste.
                          Eu iti recomand si Timo-spirit si Nittaku Septear care amindoua sint sint niste lemne super . Amindoua au control bun amindoua sint usoare , diferenta sta in cele doua staturi subtiri de carbon pe care spiritul le are iar septearul nu , din acest motiv septearul sare un pic mai incet decit spiritul .
                          Repet amindoua sint niste lemne f. bune si se potrivesc cu mai multe tipuri de fete . Nu-ti recomand un lemn mai tare ca astea ( primorac off+ ) . Nu ezita ia unul din ele si dupa cautati fetele potrivite.
                          Iar cu lemnul nou... nu e neaparat nevoie ca nu e diferenta decit de pret si daca astea nu sint mutilate sau chiar daca sint un pic , nu are absolut nimic si poti juka cu incredere cu unul din ele . Nu te speria de cele din comert ca nu sint rebuturi dar se stie nu toate sar la fel , unul sare mai bine altul mai incet , unul cu control mai mult altul mai putin dar pentru noi e insesizabil lucru acesta.
                          Ia unul si stai mai mult la masa , o sa vezi ca vei creste in precizie si lovituri . Si daca iti arata cineva care stie miscarile corecte.... ar fi super !
                          Palete si accesorii tenis de masa la preturi de importator
                          Fete de palete tenis de masa
                          TT.MGVSPORT - www. ttsport.ro

Comentariu

Am urmarit Topicul asta cu interes si acum simt nevoia sa ma alatur si eu dar tot cu pareri personale ( nu ma risc )
                            Nu cred ca Butterfly sau orice firma de articole de tenis de masă care se respecta, nu au un control al calitatii articolelor, si ca isi permit sa arunce pe piata rebuturi.
                            Totusi trebuie acceptat ca nu pot sa exista doua articole din acelasi lot perfect identice ,si asta mai ales la lemne, insa marja de eroare e atat de mica incat nu cred ca exista un jucator oricat de acomodat cu un anumit lemn care sa poata sesiza diferenta.
                            Plus de asta caracteristicile de joc sant influientate de o groaza de alti factori , dintre care as vrea sa amintesc in mod deosebit adezivul folosit. Desi multi il trec cu vederea eu cred ca are cea mai mare influenta in a schimba caracteristicile unei palete, fie chiar si acelasi adeziv din aceeasi sticla, e de ajuns sa il tii mai mult sa se evapore solventul si gata o sa ai o paleta total diferita fata de cea pe care o stii tu.
                            Concluzia mea : E un moft sa cauti un lemn mai uscat sau mai putin uscat sau sa spui ca din lemnul cutare sare mai bine fata de altul de acelasi tip, cand sunt atatia factori cu influenta mult mai mare, la care se mai adauga si cel uman, (asta asa sa fiu pe deplin obiectiv)
                            Blade : Nitakku Septear (OFF)
                            FH>Joola Express Two
                            BH>Butterfly Speedy PO

Comentariu

eu zic ca sunt diferente intre lemne de acelas tip si producator. personal sunt de parere ca lemnele mai vechi si deci mai uscate sar putin mai tare decat cele noi...am auzit chiar de jucatori care isi pun lemnele pe calorifere la uscat ca sa le mai "invecheasca" ca sa zic asa...eu de ex joc cu primorac off+, este cel mai bun lemn pt mine, si am incercat destule...dar nici unul parca nu sare ca si celalalt...unul sare mai tare, altul are un sunet mai ascutit, etc. cred de exemplu ca sunt diferente si din cauza manerelor, pt ca inainte de lemnul actual am avut tot un primorac off + cu maner ST, drept, care sarea mai moale si era si mai greu...cred ca cel mai bine e sa le incerci, dar nu 10 minute ci macar cateva ore daca poti...

Comentariu

Postat în original de DragosF
                                Mersi Visco si rasvan... continui sa va sacai
                                Inteleg ca daca tot schimb lemnul sa iau unul nou nu? m-am gandit si eu ca daca e de 7 ani lemnul (Schlager) e cam mult 200RON, avand in vedere ca pe dandoy nu e cu mult mai mult... si n-am siguranta ca a fost pastrat in conditii bune, desi arata f bine asa...
                                de varianta cu Timo Boll Spirit ce ziceti? si asta Nittaku Septear?
                                aa... si mai era o problema care am expus-o initial dar nu a pomenit nimeni apoi despre ea: am auzit ca din lemnele astea noi mai sunt rebut-uri; am auzit asta printre niste Primorac Carbon OFF+ ca erau vreo cateva care nu sareau nici pe-aproape de cum sarea unul bun ....
                                astept in continuare opinii/pareri
                                Va multumesc
                                Ia-ti frate oricare dintre ele si da-i bataie ca oricum nu va fi ultimul lemn pe care o sa ti-l cumperi, ca fiind incepator oricum nu vei simti o mare diferenta intre ele, dupa ce te-ai acomodat cu material profi dupa aia poti sa-ti iei in cunostinta de cauza.

Comentariu

da, numa ca nu-mi permit sa-mi schimb lemnul saptamanal; asa ca vreau sa-mi iau unul pe care sa-l pastrez un timp, de aia tot intreb si va cer pareri...

Comentariu

Nu-i deloc rau ca intrebi. Fiecare ti-a dat un sfat bun:
                                    Andrei cand a spus ca un second hand Schlager Carbon e cam mult 200 RON.
                                    Valigti cand spunea ca nu crede in rebuturi si te sfatuia sa iei ori Timo Boll Spirit ori Nitaku si sa joci mult.
                                    Sfinxu cand spunea ca adezivul are o mare importanta si ca firmele serioase au un control al calitatii exigent.
                                    Eugen cand spunea ca nu exista diferente sesizabile la nivelul nostru intre lemne de acelasi fel de la acelasi producator si nu in ultimul rand Filo care spunea cam acelasi lucru si te sfatuia ca si Valigti sa pui accent pe antrenament.
                                    Eu nu am jucat cu Nitaku, probabil ca este foarte bun dar cu Timo Boll Spirit sunt sigur ca nu as da gres.
                                    Este una din lamele cu cele mai mari vanzari pe plan mondial la aceasta ora. Are viteza dar Arilate absoarbe vibratiile nedorite si da o senzatie "umana' de "soft". L-as lua nou dar daca l-as gasi second hand cu un pret sensibil mai mic nu m-as da inapoi. Cauta pe forumul acesta si pe altele straine daca doresti, sa vezi daca gasesti utilizatori ai acestui lemn care sa se planga de ceva din partea lui. Bine inteles ca s-ar putea sa aibe viteza putin cam mare pt. tine la inceput dar cu antrenament veti face "casa foarte buna" impreuna.
                                    Lemn- Bty Viscaria
                                    FH - TENERGY 05
                                    BH - TENERGY 80

Comentariu

Procesare...
                                    X