Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Propuneri sezon 2011

Adună
X
Adună
Currently Active Users Viewing This Thread: 9 (0 members and 9 guests)

• Filtrează
  • Ora
  • Arată
Curăță tot
postări noi

• Propuneri sezon 2011

Taxa de participare
    Este evident faptul ca se pierde foarte mult timp de dimineata cu tot tambalaul legat de inscriere si plata taxei de participare.
    Asa cum mentiona si Toma Florin prin alt topic lucrurile trebuie simplificate, iar daca ne uitam la turneele organizate afara lucrurile sunt simple : acolo platesti in avans. Daca nu ai platit, nu ai drept de joc ... elementar dragul meu Watson.
    Pe de alta parte au fost ridicate o serie de obiectii care trebuie luate in considerare si s-ar rezuma la faptul ca sistemul nostru bancar este un pic mai "deosebit".
    Solutia cred eu ca este urmatoarea :
    1. Fiecare jucator care doreste sa participe la turneele din anul respectiv va plati la inceputul anului sau din momentul in care doreste sa participe o taxa pe turneu generica catre un cont al asociatiei Amatur, in functie de cate turnee estimeaza ca va juca.
    Exemplu : X intentioneaza sa participe la 10 turnee. X plateste 300 RON, in conditiile in care s-a stabilit o taxa medie de 30 RON / turneu A sau 250 RON in cazul in care s-a stabilit o taxa medie de 25 RON / turneu A. Daca X decide ulterior sa participe la 15 turnee va plati si diferenta, daca insa X participa la doar 8 turnee el va fi rambursat la sfarsitul sezonului pentru cele 2 turnee la care nu a participat.
    2. Organizatorul de turneu A va lua legatura cu cei responsabili si in functie de nr de participanti deja inscrisi sau in functie de nr de participanti estimati avand in vedere turneele precedente organizate in aceeasi locatie va primi banii pentru taxa de participare. Aici depinde mult de cheltuielile anterioare concursului, nu prea este posibil de stabilit niste reguli clare.
    3. Vineri sau chiar in zilele anterioare participantii sunt rugati sa confirme daca vin sau nu. Evident e posibil sa apara probleme de ultima ora, dar e de bun simt ca cel putin 80% stiu sigur daca vin.
    Astfel, cel putin 80% din timpul pierdut de dimineata este eliminat si nu vom mai avea situatii in care turneul trebuie sa inceapa la 9 si incepe la 11 sau chiar mai tarziu.
    Masa
    Avand in vedere durata de minim 10 ore a turneelor A este cat se poate de normal ca participantii sa manance ceva. Nu stiu daca au fost turnee A in 2010 care nu au asigurat nimic de mancare, dar daca au fost au fost extrem de putine.
    Din disputiile de pe forum si din experienta proprie exista cateva probleme cu aceasta solutie :
    1. Unii participanti prefera sa isi aduca mancarea cu ei.
    2. Unii participanti care locuiesc in localitatea de disputare sau aproape au rude/prieteni care le pot aduce ceva de mancare de acasa.
    3. Unii participanti nu sunt multumiti de masa asigurata. Poate postesc, poate prefera sa nu manance carne de porc, poate prefera sa manance mai tarziu sau mai devreme de cand este adusa masa, etc.
    4. Unii participanti au impresia ca platesc prea mult pe mancare.
    Eu propun urmatoarele :
    1. Organizatorul ia legatura cu o firma de catering si stabileste 1-3 meniuri din care participantii vor alege la confirmarea participarii (joi sau vineri in principiu). Evident se poate opta si pentru nici un fel de masa. Pe cat posibil mancarea ar trebui adusa in 2-3 transe pentru a nu perturba desfasurarea meciurilor. Ar fi de preferat ca organizatorul sa aduca la sala un cuptor cu microunde.
    2. Organizatorul va pune la dispozitia participantilor 2-3 optiuni pentru a putea comanda mancare (firma de catering + pizzerie + alte alternative), dar participantii NU isi vor exprima preferintele culinare INAINTE de a intra la masa. Deci joci 1-2 meciuri si dupa, in pauza, te duci si comanzi somon afumat (doar un exemplu).
    3. In cazul in care nu se permite intrarea in sala cu mancare sau masa este asigurata de un restaurant din apropiere, CAPII DE SERIE vor primi din partea organizatorilor o foaie pe care vor nota preferintele celor din grupa. NU organizatorii trebuie sa se ocupe de fiecare, pentru ca multe depind de cat de repede se desfasoara meciurile din grupa iar 1-2 organizatori nu pot tine sub control atatea grupe.
    4. Tot FAVORITII se vor ocupa, acolo unde e cazul cu modificarea ordinii de desfasurare a meciurilor pentru a permite celor din grupa sa ia masa.
    Ideea de baza este ca organizatorul sa le ofere participantilor cateva variante, chiar daca asta impune niste eforturi suplimentare, dar ei trebuie ajutati de catre favoriti, pentru ca unde exista avantaje mi se pare normal sa existe si niste responsabilitati. In conditiile unei bune colaborari, mai multi participanti vor fi multumiti si se vor mai elimina din anumiti timpi morti care apar legati de masa.
    Sistemul de joc
    Eu personal sunt pentru o departajare clara in 2 categorii la toate turneele.
    Sistemul actual garanteaza minim 5 meciuri pentru fiecare participant si consta in general dintr-un numar de grupe de 6 jucatori si din mai cateva grupe de 7 jucatori.
    Pentru a oferi mai multe meciuri, dar fara a prelungi semnificativ timpul de desfasurare al turneelor, care si asa este mult prea lung ar exista 2 solutii :
    1. Implementarea unui sistem cu grupe de 4 jucatori si cateva grupe de 5. Sistemul l-am explicat acu ceva vreme pe undeva pe forum, o sa caut linkul sa il pun aici. Pe scurt : se joaca grupe preliminarii de 4(5); ultimii 2(chiar si in grupa de 5 tot 2) vor juca niste grupe de recalificare tot de 4 jucatori. Astfel se asigura minim 6 meciuri pentru fiecare, cate 3 in grupa preliminara si 3 in grupa de recalificare, dar per total rezulta un nr asemanator de meciuri in tot turneul comparativ cu sistemul actual.
    Exemplu : 192 participanti ==> 48 de grupe preliminarii, adica 288 meciuri + 24 de grupe de recalificare, adica inca 144 de meciuri ==> 96+24=120 calificati in grupele superioare ==> 30 de grupe superioare, adica inca 180 de meciuri si un tablou final eliminatoriu de 60 de participanti cu primii 4 favoriti avand bye in primul tur, adica in ca 60 de meciuri (se joaca finala mica). In total 288+144+180+60=672 meciuri.
    192 participanti ==> 32 de grupe inferioare, adica 480 de meciuri ==> 96 calificati pentru grupele superioare ==> 24 de grupe, adica 144 de meciuri ==> tablou eliminatoriu de 48, cu primii 16 favoriti avand bye in primul tur, adica 48 de meciuri (cu finala mica). Rezulta 480+144+48=672 meciuri
    Hiba acestui sistem este "subiectivismul" la recalificare. Daca de exemplu am avea 193 de participanti, deci 1 grupa din cele 48 preliminarii ar avea 5 jucatori ar rezulta 121 de calificati si pentru a ajunge la un nr fix cei mai buni 7 de pe locurile 2 din grupele de recalificare vor urca si ei ca sa rezulte 128 jucatori.
    2. Un turneu de consolare pentru toti cei eliminati din grupele inferioare.
    Pentru exemplul anterior ar rezulta inca 95-96 de meciuri fata de cele 672 adica 14%, adica inca minim 2 ore de joc, avand in vedere ca [semi]finalistii vor juca 7 meciuri, chiar in conditiile in care sala ar fi utilizata optim, adica 2 tururi pe toate mesele (inainte de eliminatoriu) iar restul in paralel cu turneul eliminatoiu.
    O mare problema, indiferent de sistemul de joc adoptat sunt cei care joaca in afara concursului pe mesele unde s-a terminat deja o grupa. In ciuda apelurilor organizatorilor se joaca in continuare si au fost situatii cand tot concursul a fost intarziat cu mai mult de 30 de minute din cauza unei singure grupe.
    Solutia din punctul meu de vedere este urmatoarea : ambii jucatori, dupa terminarea meciului merg la organizator si anunta scorul, care este trecut in calculator intr-un program care tine evidenta meciurilor care inca nu au fost inca jucate si alerteaza organizatorul cand sunt mese libere si ce meciuri pot si mutate acolo. Evident aceasta solutie impune un sistem de sonorizare sau niste plamani foarte dezvoltati si ceva mai multa atentie si cooperare din partea participantilor. Acest program va calcula si clasamentele grupelor si va alcatui si grupele superioare
    Blade : Donic Waldner Dotec Carbon

FH : DHS Skyline Neo 2 (tuned) - 2.2
    BH : Haifu Shark 2 (tuned) - 2.0

Re: Propuneri sezon 2011

Postat în original de rflash
    Taxa de participare
    O mare problema, indiferent de sistemul de joc adoptat sunt cei care joaca in afara concursului pe mesele unde s-a terminat deja o grupa. In ciuda apelurilor organizatorilor se joaca in continuare si au fost situatii cand tot concursul a fost intarziat cu mai mult de 30 de minute din cauza unei singure grupe.
    Solutia din punctul meu de vedere este urmatoarea : ambii jucatori, dupa terminarea meciului merg la organizator si anunta scorul, care este trecut in calculator intr-un program care tine evidenta meciurilor care inca nu au fost inca jucate si alerteaza organizatorul cand sunt mese libere si ce meciuri pot si mutate acolo. Evident aceasta solutie impune un sistem de sonorizare sau niste plamani foarte dezvoltati si ceva mai multa atentie si cooperare din partea participantilor. Acest program va calcula si clasamentele grupelor si va alcatui si grupele superioare
    Cristi, daca se aranjeaza grupele "lungi" langa cele "scurte", cand se termina o grupa de 4 se pot muta imediat vecinii cu 5 in grupa de la mesele disponibilizate.
    TsE

Comentariu

Postat în original de TsE
      Cristi, daca se aranjeaza grupele "lungi" langa cele "scurte", cand se termina o grupa de 4 se pot muta imediat vecinii cu 5 in grupa de la mesele disponibilizate.
      De acord ... in teorie.
      In practica insa chestia asta se intampla mai rar. Problema e ca nu e nevoie sa ramana 10 grupe cu meciuri nejucate din 30 de exemplu, e suficient sa fie 1 grupa cu 1 meci care sa dureze 30 de minute.
      In plus, de cele mai multe ori nu ai o singura grupa la o masa sau doua sau chiar trei ... cand ai 5 grupe la 3 mese de exemplu lucrurile se complica si cum organizatorul nu poate urmari exact unde a ajuns fiecare grupa, iar favoritii de la 1 grupa nu sunt prea interesati de ce se intampla cu celelalte 4 ajungem la niste timpi morti.
      Evident ca e imposibil ca sa imparti ultimele meciuri pe mesele disponibile astfel incat toate sa se termine simultan si e posibil ca in ciuda celor mai precise calcule sa ai "norocul" ca un ultim meci sa dureze extrem de mult. Totusi eu cred ca se pot castiga 20-30 de minute printr-o mai buna organizare si cooperare intre organizatori si favoriti.
      Ideal ar fi sa existe langa masa juriului un ecran unde in permanenta sa se afiseze ce meciuri urmeaza la fiecare masa si sa se si anunte acest lucru de la microfon ... numai ca momentan sunt lucruri mai importante pe care trebuie cheltuiti banii.

Comentariu

In legatura cu taxa de participare, cred ca plata anticipata nu e o solutie. Pentru multi ar reprezenta un efort financiar deloc de neglijat, plus discutiile deloc binevoitoare despre ce se intampla cu banii platiti in avans.Caci oamenii sunt fel si fel...Daca ai platit pentru 10 concursuri si nu participi decat la 5, vei vrea banii inapoi, deci iarasi complicatii! . Postati pe pagina de prezentare a turneului un numar de cont deschis la o banca ce are sucursale cam peste tot(BCR, BRD, Reiffeisen, etc), si la inscriere vii cu fituica de la banca si te bifeaza organizatorul si-ti da si apa! Cine se hotaraste in ultimul moment, plateste cash. Din putina mea experienta de organizator, am observat ca intarzierile provin mai ales din neprezentarea concurentilor la sala, la ora stabilita, si la alcatuirea grupelor inferioare.In continuare timpii de incalzire trebuie strict stabiliti si cronometrati de partenerii de grupa(e interesul fiecaruia sa ajunga cat mai repede la masa). Teoretic lista inscrisilor fiind inchisa, sa zicem vineri la ora 21, se pot face grupele, a doua zi facandu-se doar ajustarile inerente, cu noii veniti sau cu neprezentatii!
        Levi SIC Gloria OFF, Fețe: FH Xiom VEGA X max black+BH Der materialspezialist Kamikaze OX red
        Levi SIC Carbo Def, Fețe: FH Tibhar Evolution MX-D 2mm black+BH Tibhar Grass Dtecs OX red

Comentariu

pot sa spun si eu din putina mea experienta de organizare,
          si pot sa spuna si cei care au participat la turneele organizate de mine ,
          ca jucatorul odata ce a ajuns in sala , daca a vrut asta , dupa un minut sau doua a putut sa inceapa jocul oficial ,
          tot secretul e sa fie facute grupele din timp, si restul se ajusteaza din mers,si plata se poate face din mers...
          si a fost si cuptor cu microunde in sala ,
          asta nu ca o lauda ci ca o informatie !
          Blade: SCHLAGER CARBON OF+
          FH: Tenergy 05 FX
          BH: Tenergy 05 FX

Comentariu

Postat în original de rflash
            Taxa de participare
            Este evident faptul ca se pierde foarte mult timp de dimineata cu tot tambalaul legat de inscriere si plata taxei de participare.
            Asa cum mentiona si Toma Florin prin alt topic lucrurile trebuie simplificate, iar daca ne uitam la turneele organizate afara lucrurile sunt simple : acolo platesti in avans. Daca nu ai platit, nu ai drept de joc ... elementar dragul meu Watson.
            Pe de alta parte au fost ridicate o serie de obiectii care trebuie luate in considerare si s-ar rezuma la faptul ca sistemul nostru bancar este un pic mai "deosebit".
            Solutia cred eu ca este urmatoarea :
            1. Fiecare jucator care doreste sa participe la turneele din anul respectiv va plati la inceputul anului sau din momentul in care doreste sa participe o taxa pe turneu generica catre un cont al asociatiei Amatur, in functie de cate turnee estimeaza ca va juca.
            Exemplu : X intentioneaza sa participe la 10 turnee. X plateste 300 RON, in conditiile in care s-a stabilit o taxa medie de 30 RON / turneu A sau 250 RON in cazul in care s-a stabilit o taxa medie de 25 RON / turneu A. Daca X decide ulterior sa participe la 15 turnee va plati si diferenta, daca insa X participa la doar 8 turnee el va fi rambursat la sfarsitul sezonului pentru cele 2 turnee la care nu a participat.
            \
            Nu cumva te-ai apucat de beutura in pauza "amaturistica"?
            Bag sama ca iti cam cauzeaza
            of all the things i lost i miss my mind the most

Comentariu

plata se poate face din mers...
              seful grupei poate sa stranga banii, ca are destul timp printre meciuri,
              si corect ar fi sa aibe mai multe responsabilitati sefii grupelor.

Comentariu

Eu nu cred ca 100 RON pentru 3-4 concursuri reprezinta o povara financiara.
                Avantajul cu plata anticipata este ca ai mult mai mult timp la dispozitie sa faci aceasta plata si poti evita comisioanele bancare sau daca chiar nu le poti evita ele sunt mai mici pt ca faci 1 transfer si nu 3-4, iar problema aici este ca la sumele care se vehiculeaza in general ca taxa de participare comisionul ajunge sa reprezinte un procent important. De exemplu la Western Union pentru transferuri intre 0 si 50$ comisionul este de 13$, iar pentru 51-100 este de 14$.
                Daca trebuie sa te prezinti la organizator cu fituica, el verifica si etc pierzi cam tot acelasi timp pe care il pierzi daca platesti cash.
                Platind anticipat organizatorul va avea mai repede niste bani la dispozitie daca trebuie de exemplu sa plateasca chiria salii in avans ... sau transportul meselor ... sau cupele si materialele de premiere ... sau sa dea un avans pentru masa. In majoritatea cazurilor organizatorul plateste din propriul buzunar acesti bani si spera sa ii recupereze mai tarziu si daca dintr-un motiv sau altul nu are disponibili suficienti bani initial se poate ajunge pana la anularea turneului.
                Intr-adevar, sunt destui cei care se prezinta la sala mai tarziu decat ar fi normal, dar daca el deja a platit si a confirmat ca vine pierde primul meci din grupa cu 3-0, eventual si urmatorul si la urmatorul turneu nu cred ca va mai proceda la fel. Trebuie sa existe si niste masuri punitive de natura fie sportiva, fie pecuniara pentru ca altfel lucrurile vor continua ca si pana acum, iar parerea mea personala e ca daca cei care mai calca pe bec sunt arsi la buzunar invata mai repede.
                Este suficienta 1 singura persoana in plus sau in minus pentru ca grupele sa trebuiasca a fi refacute, daca se respecta regulile de alcatuire a grupelor. Daca se aplica principiul "merge si asa" atunci nu dureaza mult, dar e extrem de probabil ca vor aparea discutii si plangeri intemeiate.
                O alta idee care ar trebui pusa in aplicare este ca inscrierile cu plata cash sa se inchida cu 30 de minute INAINTE de ora oficiala de incepere a turneului. Daca sunt persoane care din motive obiective intarzie se poate da un telefon organizatorilor sau se poate chiar posta pe forum de pe mobil.

Comentariu

cu orice pret ,
                  merita facute grupele din timp ,
                  si fiecare sa intelegem riscul ca o persoana sau doua va avantaja sau dezavantaja pe cineva , prin intarziere sau absenta neanuntata ...

Comentariu

intr-adevar plata din timp va diminua absentele neanuntate,
                    si cel care plateste si absenteaza si nu anunta in timp util , sa fie sanctionat cel putin cu taxa de inscriere care nu se va returna.

Comentariu

Nu stiu de ce tot incercam sa descoperim apa calda, cind la altii ea functioneaza de mult!!!
                      1. Plata taxei in avans (dar doar la turneele A si A+, unde sunt peste 80 de participanti) este primul lucru care trebuie facut, pentru a elimina cel putin 1-2 ore cit se pierd la inceput cu validatul, incasatul, desfasurarea grupelor, strigarea la mese, etc
                      2. Faptul ca se plateste un comision, este nesemnificativ cu timpul cistigat. Exista binenteles si posibilitatea ca sa nu se plateasca acest comision, si in alte posturi am explicat cum.Daca este nevoie, pot detalia.
                      3. Nu este viabila nici solutia cu plata in avans pentru 3-4 turnee, cum a propus Cristi (ar trebui inca cineva ca Apian care sa vada la cite turnee a participat, cit a platit, cit trebuie sa-i dau inapoi, ce comisioane a platit la inceput, cit sunt la final, etc) si nici plata in timpul turneului, cum a propus D-l Ursulean( pai daca nu stiu citi au confirmat, cum pot sa fac intii grupele, si apoi sa le iau banii?)
                      4. Turneele se anunta, conform regulamentului, cu 2 saptamini inainte. Cei care sunt siguri ca vor participa, pot plati imediat. Cei care au dubii, pot astepta pina in ultima clipa, adica pina joi seara. Exista un numar nesemnificativ de persoane care se hotarasc vineri seara, ca simbata sa participe la turneu. Nu de alta, dar cind se anunta turneul, se fac combinatii de cuplaje cu masini, se tot discuta, si eu cred ca marea majoritate stie deja cu cine si cind pleaca la turneu, asa ca pina joi seara(sau poate vineri la ora 12.00) poate sa se inscrie si sa si plateasca.
                      5. Daca va uitati la toate turneele internationale, asa se procedeaza. Asa stie si organizatorul citi participanti are, si in functie de numarul de mese poate sa organizeze jocul pe o singura serie, sau pe mai multe serii.
                      Exemplu: are la dispozitie o sala cu 16 mese, (numarul maxim de participanti este limitat la 16x12 = 192)si sunt inscrisi 150 de participanti. Credeti ca se prezinta toti la prima ora? NICIODATA.
                      Deja sunt facute cu o zi inainte grupele (25 de grupe a cite 6 participanti) si in prima serie sunt primele 8 grupe (o grupa la 2 mese: 4 jucatori joaca, iar ceilalti 2 arbitreaza; in asa fel, toti stau la masa, si nu se mai striga prin sala ); dupa 2 ore este programata urmatoarea serie de 8 grupe, si tot asa pina la final.
                      Totul este afisat la intrare, si stii exact la ce ora joci, la ce masa, si cu cine esti in grupa.
                      Si mai este un avantaj la acest sistem: cind ai intrat sa joci, apoi cele 2 ore joci incontinuu, nu ca acum, cind joci un meci, faci pauza, dupa o ora iar joci un meci, iar pauza, si tot asa.
                      Asa se rezolva si problema cu masa, in sensul ca vii la sala , joci, si apoi poti sa maninci linistit la o firma de catering, sau in oras, sau deloc.
                      Mai sunt si alte lucruri de comentat, dar macar sa incepem cu ceva.

Comentariu

corect !

Comentariu

Plata taxei inaintea turneului si nu in dimineata acestuia trebuie clar implementata.
                          Plata mai multor turnee in avans nu reprezinta o mare problema logistica, in excelul cu clasament apare pur si simplu o noua coloana, iar cand Florin importa turneele jucate se face automat o simpla scadere. Evident cineva va trebui sa tina evidenta depunerilor, dar avand in vedere nr de jucatori activi vor fi 2-300 de oameni care vor depune banii, adica probabil cel mult 10-12 pe zi si in 5 minute poti face o lista cu ei care sa ajunga la Florin pt clasament.
                          Chiar daca turneul se anunta cu 2 saptamani inainte in multe joburi nu poti sa stii daca poti sa mergi decat luni sau marti in saptamana respectiva. Sunt cu siguranta persoane care nu pot ajunge la banca foarte usor sau persoane care sunt in delegatie 2-3 zile sau chiar mai mult pe saptamana, iar pentru ei mersul la banca e o problema. Si eu sunt plecat deseori in delegatie si in multe locuri pe unde ajung nu am banca aproape, desi in cazul meu personal pot plati prin online banking.
                          Din pacate la noi inca nu se pot face lucrurile asa cum se fac afara. Afara oamenii iti pot spune daca vin sau nu la un turneu cu minim 2 saptamani inainte, unii deja isi au facute calendarul competitional inca din decembrie-ianuarie. La noi sunt destui sefi care se trezesc ca ceva trebuie neaparat terminat saptamana asta sau intervine ceva, etc.
                          Problema momentan tine de soft, Excelul pe care l-am facut nu face automat grupele inferioare si mai trebuie ajutat. Dar in situatia in care totul ar merge doar cu 3-4 clickuri 30 de minute sunt arhisuficiente pentru a face grupele, a le printa, a le anunta si a da drumu la joc. O sa fac un efort sa upgradez fisierul respectiv, astfel incat se dispara aceasta problema.
                          Peste ceva timp, cand practica va deveni rutina o sa putem si noi sa avem totul pregatit din timp. Totusi nu trebuie uitat sa o parte importanta a circuitului Amatur nu este numai jocul ci si socializarea dintre meciuri.
                          Sunt convins ca putem chiar din ianuarie sa mergem pe sistemul turneelor de afara ... inscrierile se incheie vineri la ora 14 de exemplu, cine nu a platit nu joaca, la ora 20 sunt deja facute grupele si programul de joc si totul este postat pe forum, cei care nu vin pierd banii de inscriere si pierd toate meciurile cu 0-3 si primesc 0 puncte pentru turneu. Lumea vine la 10, la 12 sau la 14 pt grupele inferioare, la 17 pentru grupele superioare si la 19 pentru eliminatoriu ... e timp berechet pentru masa ... totusi parca trecerea asta la o rigurozitate nemteasca ar trebui facuta mai lent.

Comentariu

Plata pt. cateva concursuri in avans este total nerealista si chiar nepotrivita. Plata inaintea fiecarui concurs in parte este mult mai fezabila si rezolva problema inscrierilor din dimineata concursului. Grupele deja facute, cu nr. mesei cu tot, permite ca in 10-15 minute de la ora anuntata pt. inceperea concursului, sa se inceapa si jocurile propriu-zise. Daca nu ai venit la ora stabilita pierzi taxa, in cazul in care nu anunti telefonic si jocurile tale nu pot fi lasate mai la urma. E chiar simplu!
                            Blade-Darker speed 90
                            Fh- Butterfly Tenergy 05 fx
                            Bh- Testing

Comentariu

cred ca putem invata chiar din experienta anumitor turnee amatur:
                              1. Sistem de joc
                              - la cluj-napoca s-a jucat de cateva ori: initial grupe inferioare open (dimineata), apoi grupe inferioare amatori, apoi grupele superioare pt. ambele categorii in acelasi timp; au rezultat turnee mai "aerisite"
                              2.Taxa de inscriere
                              - stim deja exemplul de la pitesti cu plata bancara si anuntarea grupelor cu o zi inainte; a rezultat un turneu care a inceput mai repede(comisioanele bancare se pot diminua prin cumularea unei singure plati de catre mai multi participanti, sau se pot elimina prin depuneri chiar la filialele bancii respective)
                              3. Masa
                              - au fost cateva turnee in care doar sandwich-ul si apa erau incluse in taxa standard (binenteles , mai mica), iar masa de pranz era optionala; trebuie doar specificat: pretul acesteia- de catre organizator in prezentarea turneului si optiunea fiecarui participant- in momentul inscrierii.
                              In rest, dupa parera mea, multe din propunerile cu care s-a inceput topicul par a avea mai mult darul de a complica lucrurile in loc sa le simplifice.

Comentariu

Se pare ca, multi dintre noi si-au dat seama cum trebuie procedat. Mai ramine un singur lucru : de a-i obliga pe organizatori ( prin modificari si completari ale regulamentului ) sa respecte acest mod de organizare si desfasurare a turneelor.

Comentariu

Postat în original de mateidumitru
                                  Se pare ca, multi dintre noi si-au dat seama cum trebuie procedat. Mai ramine un singur lucru : de a-i obliga pe organizatori ( prin modificari si completari ale regulamentului ) sa respecte acest mod de organizare si desfasurare a turneelor.
                                  hai ma ..lasa-ma ! cine obliga pe cine ?!? participantul discerne daca participa in functie de motivatia lui-daca-i convine sau nu modul de organizare anuntat.(in nici un caz participantul spune el ca ordin ca vrea muschiul lui ca turneul sa fie organizat cum a visat el noaptea...)
                                  Iti convine participi,nu-ti convine stai acasa si dai sfaturi si critici despre ceea ce ai face tu daca ai ajunge la struguri !(nu ma refer la tine Titi-tu esti cu lemon-ul )
                                  Tot timpul au sa existe polemici despre organizare,cert este ca acolo unde va fi participare mai mare ca si numar inseamna ca a fost ok,restul e gargara.
                                  Imi aduc aminte de o reclama vazuta in București pe o masina si care mi-a placut mult"suntem diferiti,din fericire"..super !
                                  Hai La multi ani ! si va astept la anul la Cupa Prieteniei la Curtea de Argeș !

Comentariu

Ce bine e sa ai muschi!
                                    Blade-Darker speed 90
                                    Fh- Butterfly Tenergy 05 fx
                                    Bh- Testing

Comentariu

Postat în original de Dado.daniel
                                      Ce bine e sa ai muschi!
                                      da,dar nu in vis

Comentariu

[quote=Vali Suta]
                                        Postat în original de "Dado.daniel":2t4060mo
                                        Ce bine e sa ai muschi!
                                        da,dar nu in vis [/quote:2t4060mo]
                                        Alo ... exista mp pentru discutii "filosofice". Topicul asta se ocupa de altceva.

Comentariu

Alo, da ?! pe bune ? mersi..

Comentariu

Sunt foarte multe idei expuse de voi mai sus extrem de valoroase si care intr-adevar ar face ca lucrurile sa se "miste" mai repede. Dupa mine problema cea mai mare nu este nici achitarea taxei, nici tragerea la sorti, nici sistemul de joc. Marea problema cu care se confrunta Amaturul in clipa de fata este numarul meselor de joc si a salilor corespunzatoare dat fiind faptul ca sunt tot mai multi doritori care doresc sa participe la aceste concursuri minunate.
                                            De exemplu, chiar la concursul de la Sibiu, dl. Toma spunea ca s-au pierdut 2 ore cu inscrierile, incasarea taxei, tragerea la sorti etc. Ok. Si daca astea erau rezolvate dinainte tot se ajungea dupa miezul noptii cu disputarea fazelor finale.
                                            Solutia de moment cred ca ar fi limitarea numarului de inscrisi in functie de ceea ce poate oferi organizatorul din punct de vedere logistic: la 10 mese = max. 80 jucatori (este un exemplu... nu am calculat nimic). Primul sosit, primul servit. Fara suparare.
                                            Oricum au fost 100 de concursuri in 2010 deci fiecare poate sa-si aleaga si sa se inscrie din timp la suficiente concursuri.
                                            La turneele A+ si Final sustin si eu ideea ca ar trebui sa se desfasoare in 2 zile iar acolo sa nu fie limita de participanti. La acelasi recent concurs de la Sibiu am vazut ca majoritatea concurentilor au venit de vineri seara si au plecat duminica dimineata (mai putin cei care aveau de mers 2-3 ore pana acasa).
                                            BUTTERFLY ROMÂNIA
                                            TABLE TENNIS FOR YOU

Tel. Răsvan: 0721-223501; Showroom: 0736-887467
                                            E-mail: office@prosoftbn.ro
                                            Facebook: https://www.facebook.com/ButterflyRomania/
                                            Instagram: @butterflyromania
                                            YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCCi...bjtiYaVxGQamQA

http://www.tt-shop.ro
                                            http://www.butterfly.tt
                                            http://www.tenisdemasa.ro
                                            OPEN THE WORLD

Comentariu

Cateva propuneri pt 2011:
                                              1.organizatorii de turnee,atunci cand comunica pe forum rezultatele concursului,sa notifice ,in concordanta cu clasamentul la zi numele exact,localitatea si ce mai trebuie pt a l ajuta pe Florin in introducerea rapida a datelor
                                              2.S-a observat ,mai ales in a doua parte a acestui an,o tendinta de regionalizare a concursurilor A(participanti numai din judetele limitrofe),la G.Humorului de exemplu au fost vreo 80 de concurenti exclusiv din nordul Moldovei(cu exceptie dl Govoreanu si inca vreo doi trei ).
                                              Motivul principal il constituie probabil criza economica.Altul ar fi ca multi jucatori din fruntea clasamentului,care bateau tara in lung si in lat la turnee,sunt acum in divizie iar bugetul si-l redistribuie dupa noile cerinte.In acest context,organizarea simultana a doua concursuri A in zone geografice suficient de departate poate fi permisa de noile adaugiri la regulament.Ca si posibilitatea de a face concurs "B" in ziua disputarii unui A+,cu aceeasi mentiune ca mai sus(lucru deja intamplat de altfel)
                                              3.Introducerea departajarii Avansati(si nu Open)-Amatori la concursurile A+.Toata lumea va fi avantajata.Amatorii vor primi considerabil mai multe puncte pt.prestatia lor,avansatii vor juca cu cei de valori cat de cat apropiate,pentru un nr normal de puncte.Organizatorii vor fi deasemeni multumiti deoarece nr de participanti va fi restrictionat doar de capacitatea de absorbtie a salii respective
                                              Am explicat pe larg modalitatea ,nu are rost sa ma repet.Vor fi si nemultumiti,asta e,intotdeauna vor fi tabere pro si contra indiferent ce se posteaza aici.
                                              of all the things i lost i miss my mind the most

Comentariu

Revin din nou pentru a puncta ultimul punct exprimat de dl Cozma.
                                                Inclusiv turneele A+ trebuie impartite in 2 categorii valorice, iar Turneul Final ar trebui tratat exact ca Turneul Masters de la tenis : participa doar cei mai buni.
                                                Cele 3 turnee A+ pot fi considerate ca turnee de Mare Slem, iar turneul final ar trebui sa fie doar pentru 32 de participanti la fiecare categorie valorica. Primii 16 din clasament se califica automat sau cei de pe locurile imediat urmatoare daca cineva din primii 16 nu are posibilitatea sa participe. Pentru urmatoarele 16 locuri eu as propune ca 15 locuri sa se fie impartite pe cele 3 zone geografice, cate 5 locuri pe fiecare zona, iar turneul A+ impreuna cu alte 3-4 turnee A disputate in respectiva zona geografica sa constituie criteriu de calificare, deci punctele acumulate la acest turnee de calificare sunt adunate, se exclud cei deja calificati prin prisma clasamentului, iar urmatorii 5 au drept de participare la Turneul Final. Ultimul loc va constitui un wild-card al organizatorului.
                                                In acest fel si jucatorii buni, dar care din diverse motive (economice, de familie, de servici, etc) nu pot sa bata tara in lung si-n lat si in consecinta nu au participat la suficiente turnee incat sa aiba o sansa reala de a avansa in clasament pot participa la Turneul Final.

Comentariu

INSCRIEREA PARTICIPANTILOR LA TURNEE
                                                  - Ori ce participant care are un puctaj [media ] de x pc. = avansati
                                                  - Primi x din clasametul la zi [ de aceste doua sa tinut cont si pana acum ] = avansati
                                                  - Legitimati in campionatele [ municipale ,judetene ] indiferent de locul in clasament = avansati
                                                  - Clasarea in primi 8 la B-uri ,16 la A-uri ,la turnele amatori ,trecerea la avansati pe urmatoarea perioada a anului [ aceasta modalitate a mai fost folosit ] cu succes acum 2/3 ani .
                                                  Sa ne vedem cu bine ,sa fim sanatosi !

Comentariu

Procesare...
                                                  X