Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Test la rece de viteza si spin

Adună
X
Adună
Currently Active Users Viewing This Thread: 0 (0 members and 0 guests)

• Filtrează
  • Ora
  • Arată
Curăță tot
postări noi

• Test la rece de viteza si spin

Ma tot intreb cum pot sa-mi dau seama ce caracteristici are o paleta fara sa ma ghidez dupa "gogosile" scrise de fabricanti si dupa spusele subiective sau mai putin subiective ale userilor.
    Deci as vrea sa gasesc o metoda de aflare, comparare a vitezei si a spinului unei palete prin alta metoda decat cea a utilizarii ei efective in joc.
    Am cautat pe net sa vad cum testeaza fabricantii lemnele si fetele dar nu am gasit nimic.

Ca sa nu gresesc va intreb; viteza unui lemn sau a unei fete consta in viteza cu care se respinge mingea la impactul cu paleta?

Sa presupunem ca asez paleta paralel cu solul (pe o masa, suport) si perpendicular pe ea la o distanta de 1 metru dau drumul unei mingii si masor distanta la care a sarit mingea;
    1. prin asta deduc viteza paletei sau nu?
    2. cu cat sare mai tare cu atat viteza setupului e mai mare?
    3. trebuie sa fac testul la diferite viteze de lansare a mingii? poate exista fete care se comporta diferit (la viteza mica a mingii sa sara tare si la viteza mare sa sara mai putin decat alta care sare putin la viteza mica)
    3. pentru spin nu stiu cum sa procedez mai bine !

Vreau sa fac testul asta deoarece eu nu sunt capabil sa-mi dau seama corect ce fel de paleta am si mai vreau prin asta sa vad daca in timp se modifica performantele paletei (scade / creste spinul sau viteza)
    Ultima editare de traian; 12.dec.2010, 08:30.
    Sanwei F3 PRO--------------.----.-----.------------------XVT Black Knight 7
    LOKI T3 High Speed Carbo ---.----Backup---------Palio AK47 RED
    LOKI T3 High Speed Carbo-------------.--------------Palio AK47 BLUE

E destul de dificil.Eu am vazut un set-up cu lemn bty rapid si fețe chinezesti,h3 si tg3.Fabricantul scrie un coeficient de viteza mare la aceste fețe.Am incercat sa vad cum sare mingea pe paleta si am constatat ca sarea extrem de incet,parca era un set-up de aparare.In schimb cand am dat cu paleta la masa si am inceput sa lovesc mingea mergea intr-adevar foarte tare.
    In concluzie nu cred ca reusesti sa afli viteza unor fețe doar lasand mingea sa cada pe paleta si masurand inaltimea la care sare mingea.
    Blade: Bty Primorac Carbon off+
    Bh:Tenergy 80 fx
    Fh:Tenergy 80 fx

Comentariu

Cu ce test ai propus tu poti determina doar bouncinguul setupului respectiv.

Pentru a determina viteza ar trebui sa faci un grafic si sa masori distanta pe care o parcurge mingea in functie de viteza pe care o are paleta in momentul impactului, apoi eventual sa integrezi functia care ti-a rezultat.

Pentru spin lucrurile sunt ceva mai complicate, pentru ca si spinul generat depinde de viteza paletei la contact. In principiu mingea ar trebui lansata spre paleta cu un spin deja cunoscut in plan orizontal, iar tu trebuie sa ajustezi unghiul sub care loveste paleta astfel incat mingea sa isi schimbe traiectoria cu 90 de grade sau cu un alt unghi care convine experimentului. Cu cat unghiul paletei este mai deschis cu atat spinul este mai mare. Evident se obtine o functie de viteza si unghi si spin, care ulterior ar trebui si ea integrata.

In concluzie, experimentele pentru a determina viteza si spinul unui anumit setup nu prea pot fi facute acasa. In plus ar mai trebui masurat si controlul, care mi se pare o chestie un pic prea subiectiva pentru o simpla masuratoare. Deci, solutia cea mai buna este sa incerci cateva setupuri si sa vezi care ti se potriveste cel mai bine ... numai ca din punctul meu de vedere trebuie sa ai un anumit nivel de joc pana cand ajungi sa experimentezi, asa ca probabil e de preferat mai mult antrenament.
      Blade : Donic Waldner Dotec Carbon

FH : DHS Skyline Neo 2 (tuned) - 2.2
      BH : Haifu Shark 2 (tuned) - 2.0

Comentariu

Pana la urma tot antrenamentul conteaza, eu tot am cautat sa dau vina pe setup cand de vina e userul (adica eu). Am ajuns sa cred ca m-am plafonat, ca nu ma mai ajuta fizicul (burta creste, varsta inainteaza, reflexele scad).
        O speranta mi-a dat-o ultimul setup cu care ma inteleg destul de bine dar tot nu sunt multumit si cred ca nu e vinovata paleta ci eu.
        Asta e, fiecare om are limitele lui si trebuie sa accept asta.
        Sanwei F3 PRO--------------.----.-----.------------------XVT Black Knight 7
        LOKI T3 High Speed Carbo ---.----Backup---------Palio AK47 RED
        LOKI T3 High Speed Carbo-------------.--------------Palio AK47 BLUE

Comentariu

Procesare...
        X