Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Lacuirea lemnelor, un lucru bun sau nu?

Adună
X
Adună
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

• Filtrează
  • Ora
  • Arată
Curăță tot
postări noi

• Lacuirea lemnelor, un lucru bun sau nu?

As dori sa stiu daca este bine sau nu sa lacuim lemnele. Daca optam pentru lacuire ma intereseaza sa stiu daca lemnul isi mentine aceleasi propietati sau si le schimba chiar daca dau un strat f subtire de lac special de lemn (donic, xiom, etc).Din experienta propie am obsevat ca dupa lacuire lemnul se intareste isi pierde din control si devine mai rapid. Astep sfaturi.

Multumesc
    Timo Boll ALC
    FH: Tenergy 05 2.1
    BH: Tenergy 05 FX 2.1

Pai daca ai observat tu ca lemnul se intareste si ca isi pierde din control si ca devine mai rapid, inseamna ca asa trebuie sa fie Daca tu descoperi pe propria piele ceva si vine altcineva si iti spune contrariul tu il crezi pe el, sau crezi in ce ai descoperit pe propria piele?
    Eu sunt mai nesimtit. Nu am simtit nici o diferenta la lemn daca e dat un strat subtire de lac.
    Marc Barbu

Comentariu

da ai dreptate se intareste, creste viteza scade spinul
      Lemn: Joola Zhou Qihao Super ALC 90 FL, 85gr
      FH: Butterfly Tenergy 05 2.1
      BH: Tibhar Quantum X Pro Max

Comentariu

Acelasi lucru l-am simtit si eu...daca lacul e dat in strat subtire nu influenteaza f mult iar pentru unele lemne un plus de viteza si de stabilitate in contre nu e neaparat ceva rau...si oricum in timp (dupa cateva lipiri de fete succesive) tinde sa se subtieze semnificativ...
        Blade: Viscaria, FL
        fh: T05, 2,1 mm, black
        bh: T05, 2,1 mm, red

Comentariu

Din cate am inteles lemnele de esenta moale precum balsa ar fi indicat sa fie lacuite cele care au in constructie carbon sa cele mai scumpe ar fi pacat sa fie lacuite. Totusi raman a parerea ca lacul e mai degraba un moft un fel de cosmetizare petru cei care doresc sa tina lemnul in vitrina. Raman la parerea ca lacul nu are ce cauta pe o paleta de tenis altfel veneu deja lacuite direct din fabrica zic eu.
          Timo Boll ALC
          FH: Tenergy 05 2.1
          BH: Tenergy 05 FX 2.1

Comentariu

folosirea lacului nu are legatura cu ce esente contine lemnul in interiorul lui, doar cu ce esenta de lemn contine la exterior, la ultimul strat. daca acesta este un veneer de hinoky spre exemplu se va exfolia la lipirea cu un lipici mai puternic. Sunt lemne si lemne, pe unele nu e nevoie sa le lacuiesti, au suprafata exterioara foarte fina si compacta, pe altele e pacat sa nu le lacuiesti pentru ca dupa 3-4 lipiri devine lemnul o varza de bruxelles.
            Blade-Darker speed 90
            Fh- Butterfly Tenergy 05 fx
            Bh- Testing

Comentariu

Procesare...
            X