Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Lemn pentru Tenergy 05

Adună
X
Adună
Currently Active Users Viewing This Thread: 0 (0 members and 0 guests)
 
  • Filtrează
  • Ora
  • Arată
Curăță tot
postări noi

  • Lemn pentru Tenergy 05

    Am nevoie de sfaturi cat mai pertinente pentru achizitionarea unui lemn care sa mearga cat mai bine cu fetele Tenergy 05. Tenergy-urile imi plac si sunt hotarat sa le cumpar, mai ramane sa aleg lemnul. Eu ca stil sunt ALL/OFF, pun mult pe masa dar si trag cand am ocazia. De jucat joc de cativa ani cu Donic Cayman si fete Solcion 1,9 dar ar merge ceva mai rapid.

    De testat nu prea am posibilitatea sa testez prea multe setupuri (daca se ofera cineva din Iași sa ma lase sa dau cateva schimburi cu un lemn OFF ar fi excelent). Pana acum am probat Kreanga Powerspin care mi-a placut dar e putin cam rapid, Primorac OFF- mi-a placut si el, BalsaCarbo X5 nu mi-a placut deloc. Banuiesc ca as vrea ceva cu mai mult control, ceva all wood dar nu refuz nici sfaturi despre lemne de carbon.

    Primele variante pe lista sunt Korbel SK7 (am vazut destui jucatori pe net cu setupul asta), Innerforce ZLC sau ALC dar nu stiu cum s-ar comporta carbonul fata de lemn. Pareri?
    Jun Mizutani
    Tenergy 05 FX

  • #2
    La fetele astea cred ca merge bine ALC/ZLF. Am jucat cu amandoua cu fete tenergy/bryce speed. Am ales ZLF pt ca are control mai bun.
    Succes!

    Comentariu


    • #3
      Si acum marea intrebare: care e diferenta intre SK7 si ALC/ZLF? De la cineva care a jucat nu ca si parametri de pe situl BTY.
      Singurul lemn cu carbon cu care am jucat e Balsacarbo X5 si nu mi-a placut deloc pliciul ala sec.
      Jun Mizutani
      Tenergy 05 FX

      Comentariu


      • #4
        Bty TBS
        Nittaku septear black tag/baracuda/baracuda
        "Si cand va veni dusmanul/Sa va ia pamant de drept/Romani,scuturati gorunul/Din mormant sa ma destept!" Avram Iancu

        Comentariu


        • #5
          Spirit? Nu e cam invechit?
          Flavius, ai incercat Tenergyurile si pe un lemn all wood? Daca da, care a fost diferenta fata de carbon?
          Jun Mizutani
          Tenergy 05 FX

          Comentariu


          • #6
            Ia bre un Primorac All+ sau un lemn oarecum ieftin si nu foarte rapid. Iar daca ai suficient control si simti ca nu ai viteza, atunci poti vinde lemnul cu o mica diferenta si iei altceva. Vezi ca Tenergy nu prea iti lasa loc de greseala. Ele sunt impecabile, insa foarte putini jucatori se ridica la inaltimea lor. Daca pui si un lemn rapid s-ar putea sa dai peste tot, mai putin pe masa.
            Marc Barbu, fotograf. www.marcbarbu.ro

            Comentariu


            • #7
              Se merita sa pun Tenergy pe lemn all+? Credeam ca alea merg doar pe off/off+ ca sa dea tot ce pot ele.
              Jun Mizutani
              Tenergy 05 FX

              Comentariu


              • #8
                Poti sa le pui pe ce vrei tu. Daca pui pe off sau off+ ar trebui sa fii un mic timo boll ca sa nimeresti masa mereu. Incearca cu all+ si daca simti tu ca nu ai suficienta viteza (desi ma indoiesc) poti sa orci fara probleme spre off.
                ---------- Post added 09-Mar-2011 at 12:31 ----------
                Eu inca nu pot juca cu tenergy decat o jumate de antrenament (si sunt puse pe lemn all+). Cand obosesc cat de cat si nu ma mai plasez impecabil, si nu mai lovesc mingea impecabil, nu mai prind masa deloc... Pierd punct dupa punct.
                Marc Barbu, fotograf. www.marcbarbu.ro

                Comentariu


                • #9
                  Daca o sa am ocazia si suficiente beri sa induplec proprietarul o sa joc o sedinta de 2 ore cu Tenergy puse pe Kreanga Powerspin Dar nu cred sa am nici o problema cu greutatea, joc constant tenis de camp.
                  Ideea e ca reuseam sa pun binisor pe masa cu Kreanga, care e lemn off. Ce nu-s lamurit si n-am avut ocazia sa testez cu mana mea e cum difera un lemn off all wood gen SK7 de unul tot off dar carbon gen ALC. As aprecia cateva pareri in sensul asta.
                  Jun Mizutani
                  Tenergy 05 FX

                  Comentariu


                  • #10
                    End-er, o intrebare: de cat timp practici tenis de masă si cam cate ore/sapt? Ce stil de joc adopti, atac, defensiv, combinat? Asta pt a incerca sa-ti recomand ceva pe masura.
                    Legat de fetele tenergy, nu le-am pus pe un lemn all wood, doar carbon si zilon. Este diferenta intre aceste lemne in ce priveste viteza si vibratiile.
                    Un lemn cu straturi carbon/zilon are, in general, viteza mai mare si vibratii mai mici.
                    Un mester cum e dl. Sumulea pe care il gasesti la CSM iti poate da niste sfaturi pertinente in acest sens )
                    ---------- Post added 10-Mar-2011 at 19:28 ----------
                    ...si pt ca pomeneai de SK7, este un lemn mai slab decat ALC/ZLF (6,7 mm si 95 g. fata de 5,4-5,7 mm si 86-90g).
                    Aceste diferente sunt mici, insa in timpul jocului orice reducere de greutate sau grosime e binevenita pt cresterea vitezei de reactie.
                    Peste toate, diferentele de pret se datoreaza marketingului care speculeaza aceste detalii si creste pretul artificial, din pacate

                    Comentariu


                    • #11
                      Adica cu cat lemnul e mai subtire si usor cu atat mai bine? Lol in cazul asta ati putea juca perfect cu o coala de hartie!
                      Marc Barbu, fotograf. www.marcbarbu.ro

                      Comentariu


                      • #12
                        Da, insa nu uita ca pe "coala de hartie" vin lipite 2 fete care sunt suficient de grele pt un feeling bun (tenergy sunt catalogate ca medium-heavy)
                        Parerile sunt diferite, de asta l-am intrebat pe mr. end-er de stilul de joc.

                        Comentariu


                        • #13
                          Flavius, joc de vreo 5 ani, zilnic o joaca lejera la masa de la serviciu si de doua ori pe saptamana cate o sedinta mai serioasa de 2 ore la sala. Tenis de camp joc mult mai mult si asta imi influenteaza stilul de tenis de masă in sensul ca am miscari mai largi, putin mai lente si tendinta sa plasez pe masa in loc sa trag. Deci sa spun un allround care pune pe masa dar si trage cand are ocazia. Am mai scris in primul post cu ce setup joc si ce am mai testat
                          Recent am jucat cu Tenergy si mi-au placut si mi s-a recomandat sa iau asa ceva dar nu sunt deloc lamurit cu lemnul. Mi-e putin frica de carbon fiindca din ce am testat pana acum Balsacarbo X5 cu Solcion nu mi-a placut (pliciul era prea rapid si mi se parea ca pierd controlul) iar Timo Boll Spirit cu Sriver G3 mi s-a parut un setup prea rapid. Cu Tenergy si Kreanga Powerspin simteam ca am mai mult control. De asta ma gandeam la SK7 in loc de ALC. Plus pretul bineinteles.
                          Merci de sfaturi, orice recomandare in continuare e binevenita.
                          Jun Mizutani
                          Tenergy 05 FX

                          Comentariu


                          • #14
                            Pai daca ai testat Solcion pe X5 si G3 pe TBS și ți s-au parut prea rapide, nu prea înțeleg cum ?ți place T05. Daca ții neaparat la T05, încearca-le pe un lemn ALL+ pentru a avea mai mult control, dar aceste fețe sunt concepute pentru joc rapid în forța, cu mult topspin, și pe lemne OFF/OFF+. E posibil sa ți se para ca ai mai mult control in combinație cu kreanga powerspin dar asta se întâmpla probabil când joci cu un adversar care face la fel ca tine, adica pune pe masa mingile. încearca sa joci cu cineva care imprima mult efect mingii când o returneaza - nu neaparat topspin - și sa ne spui atunci daca ți se mai par fețe cu control, cred ca vei avea o mare surpriza cu T05.
                            TB ZLF & T05/T05FX

                            Comentariu


                            • #15
                              O paleta cu un plus de control comparativ cu TBS, este Maze carbon. Am jucat cu ea aprox 1 an si am fost f. multumit. Ca viteza e cam aceeasi cu TBS. Ti-o recomand cu caldura.
                              In ce priveste "frica" de carbon, sa stii ca nu e justificata. Culmea, T05 merg combinate cu lemne rapide pt "a da tot ce pot", iar majoritatea sunt cu straturi de carbon/zylon.
                              Daca TBS ti se pare rapid, atunci sa stii ca trebuie sa renunti si la T05 si sa alegi ceva mai "temperat" (G2, G3, Roundell etc).
                              (Pentru a invata si coordona cat mai bine miscarile specifice tenisului de masa, specialistii nu recomanda practicarea in paralel a tenisului de camp. )

                              Comentariu


                              • #16
                                Merci de pareri.
                                macocco, o sa fac testul cu Tenergy vs efecte diferite, e interesanta ideea.
                                Flavius, ghinionul meu daca e pe bune incompatibilitatea tenis de camp cu tenis de masă pentru ca nu pot renunta la primul
                                Jun Mizutani
                                Tenergy 05 FX

                                Comentariu


                                • #17
                                  Postat în original de marcbarbu Vezi post
                                  Ia bre un Primorac All+ sau un lemn oarecum ieftin si nu foarte rapid. Iar daca ai suficient control si simti ca nu ai viteza, atunci poti vinde lemnul cu o mica diferenta si iei altceva. Vezi ca Tenergy nu prea iti lasa loc de greseala. Ele sunt impecabile, insa foarte putini jucatori se ridica la inaltimea lor. Daca pui si un lemn rapid s-ar putea sa dai peste tot, mai putin pe masa.
                                  Salut. Pe un primorac OFF- ar merge la fel de bine ca pe Primorac ALL+....?
                                  LEMN Andro TP Ligna
                                  - Tenergy 64
                                  - Tenergy 05fx

                                  Comentariu


                                  • #18
                                    Eu zic ca da.
                                    Marc Barbu, fotograf. www.marcbarbu.ro

                                    Comentariu


                                    • #19
                                      Cu conditia sa scoata Butterfly, un lemn Primorac ALL+...
                                      Lemn- Bty Viscaria
                                      FH - TENERGY 05
                                      BH - TENERGY 80

                                      Comentariu


                                      • #20
                                        buna faza nea Aurica !! ))))
                                        Nittaku Violin​Fastarc G-1 / Fastarc S-1

                                        Comentariu


                                        • #21
                                          Daca nu e prea tarziu pentru tine si ti-ai luat deja lemn, atunci asta e, daca totusi te mai gandesti la lemnnul potrivit iti pot impartasi experienta mea.
                                          Joc de 2 luni de zile cu tenergy 05 pe un lemn primorac off- si sunt foarte multumit de feeling-ul pe care il am . fata o tin pe fh si te face sa te simti confortabil la o distanta cam de 1 metru de masa. e ok si cand stai la marginea mesei, dar daca esti nevoit sa te apropii prea mult si sa scoti mingii de langa fileu , mingii care sa spunem ca din serve scurte ar cadea de 2 ori pe masa atunci eu nu o consider fata potrivita. pentru situatii de genul cand oponentul joaca mingiile foarte aproape de fileu si cu mult efect am pe bh un bty solcion de 2.1 dar ma dispera pentru ca devin prea defensiv pe bh si nu e chiar stilul meu. Mai am un lemn bty killerspin cu 2 straturi de carbon care este un lemn off+ pe care am o fata xiom vega pro. iti spun despre asta pentru ca multi considera xiom vega pro versiunea mai ieftina a lui tenergy 05 si ca au proprietati similare si ca sar cam la fel. oricum asa este sunt similare si de aceea iti spun de lemnul off+ pentru ca nu sunt foarte multumit de cum jucam cu aceasta combinatie lemn off+ si xiom vega pro. era prea rapid si nu aveai foarte mult control. in plus aceasta combinatie te face sa te simti mult mai confortabil la o distanta mai mare de masa de peste un metru. tragi usor ca efort fizic atunci cand esti departe de masa, dar daca joci cu o persoana care da toate mingiile aproape de fileu si le da mult efect, vreau sa spun ca te apuca toti nervii pentru ca nu ai control foarte bun si mingea de indata ce atinge paleta va sari repede din ea. nu ai timpul necesar de contact dintre minge si paleta pentru a putea controla lovitura atunci cand esti aproape de masa. trebuie sa faci eforturi sustinute de concentrare si tehnica pentru a gestiona situatiile astea. in schimb am jucat cu paleta prietenului meu care si-a cumparat un lemn timo boll spark sau ceva de genul care este un lemn All si am dezlipit fata xiom vega pro de pe lemnul off+ si am pus-o pe lemnul lui, care mai avea pe cealalta fata un tenergy 05. wow super senzatie. poti juca cu paleta lui de la o distanta medie spre aproape de masa fara nici o problema , poti avea un control super fain si in acelasi timp poti trage foarte usor. din pricina timpului mai mare de contact dintre minge si paleta iti poti permite sa faci mult mai usor topspin cu un efort mult mai mic. iar xiom vega pro-ul se simte super bine in timpul jocului pe lemnul asta. efortul de concentrare asupra tehnicii de a da topspin sau pentru un smash e incomparabil mai mic. vreau sa spun ca e mult mai fain pe lemnul lui ALL sa joci cu tenergy 05 de cat pe lemnul meu OFF-. am constatat si cateva dezavantaje cu lemnul ALL ca atunci cand joci la 2 metrii de masa nu te simti asa confortabil pentru ca mingea nu mai prinde aceeasi viteza si esti nevoit sa joci in asa fel pentru a te apropia mai mult de masa unde poti controla mai bine jocul. pierzi mult la viteza atunci cand trage de la distanta mai mare de masa fata de senzatia pe care o ai cu lemnul OFF+ atunci cand esti la distanta mai mare de masa de unde poti trage mult mai usor fara aproape nici un stres ba dimpotriva e zona ideala de joc pentru OFF+. si eu sunt in cautare de combinatia perfecta. prietenul meu si-a cumparat doua xiom vega pro noi ca sa le puna pe lemnul lui si nu pentru ca nu-i place cum sare din tenergy doar pentru ca xiomurile sunt mai jeftine, asta in contextul in care atunci cand juca cu mine cu paleta off+ injura tot timpul xiomul ca nu putea sa joace cu el si il tinea pe bh evitand prin pozitia la masa sa joace mai mult cu fh un am un bty tackiness. in urma experientei traite pana acum cu toate aceste combinatii intre lemn si fete este ca ai fete rapide atunci pune lemn mai putin rapid, iar daca ai fete mai moi din care nu sare foarte tare atunci pune lemn rapid pentru a avea ceva control si sa poti sa realizezi ceea ce-ti propui in timpul jocului.
                                          ____________________________________
                                          PODOLEANU CIPRIAN PAUL
                                          blade: Butterfly PRIMORAC-FL OFF-
                                          fh: Butterfly SRIVER FX 2.1
                                          bh:Butterfly SOLCION 2.1

                                          Comentariu


                                          • #22
                                            Eu am jucat cu un xiom acro all in combinatie cu tenergyurile si merge super bine. Chiar foarte controlabila.
                                            FH/Butterfly Tenergy 05
                                            Blade/DHS Hurricane King
                                            BH/Butterfly Tenergy 05

                                            Comentariu


                                            • #23
                                              TB ALC este un lemn extraordinar care se potriveste de minune cu Tenergy 05, in ceea ce priveste TB ZLF nu mai sunt de aceeasi parere, pe el Tenergy 05 nu mai are acelasi simt, devine mai tare si mai putin controlabila si nici nu ridica la fel de bine. O fata ideala pentru acest lemn este Xiom Vega Europe.
                                              Timo Boll ALC
                                              FH: Tenergy 05 2.1
                                              BH: Tenergy 05 FX 2.1

                                              Comentariu


                                              • #24
                                                Merci Ciprian, foarte interesant, merci floppy, chiar zilele trecute si-a cumparat un coleg ALC pentru Tenergy 05, excelenta combinatie. Eu deocamdata am intarziat achizitia pentru ca-mi merge bine jocul cu setupul din semnatura si incepe sa ma tenteze ideea sa pun Tenergy pe Cayman
                                                Jun Mizutani
                                                Tenergy 05 FX

                                                Comentariu


                                                • #25
                                                  daca tot ceri sfaturi cu privire la setapuri de ce nu incerci sa iei lagatura cu jucatorii profesionisti de la noi care pot sa iti dea cele mai bune sfaturii in acest sens vezi george coroian seni ionut lori barlan si altii care dau de anii de zile cu lamne si fete si pot sa iti dea un sfat foarte bun

                                                  Comentariu

                                                  Procesare...
                                                  X