Dacă asta este prima ta vizită, asigură-te că
ai verificat secțiunea Întrebări Frecvente prin click pe
linkul de mai sus. Poate va trebui să te înregistrezi
înainte de a putea posta: dă click pe linkul de înregistrare de mai sus pentru a continua. Pentru a vedea mesaje,
selectează forumul pe care vrei să-l vizitezi din selecția de mai jos.
Prefer manerul AN. Din pacate nu am gasit un lemn AN de viteza cand am cautat, asa ca am cumparat lemnul din semnatura cu maner ST. Am fost nevoit sa-i pun un grip (care ajuta si la transpiratie mai ales acum vara), aplicat astfel incat sa "imite" manerul AN.
Curiozitate: desi sondajul arata ca practic manerul AN este aprox.II-lea in sondaj ca preferinta (22% cu 24% pt FL), f.rar am vazut in ultimele 8 luni un lemn cu maner AN la vanzare (exceptie anuntul de cateva zile de BTY Primorac Carbon OF++).
Se pare ca cei ce si-au cumparat lemne cu astfel de maner au fost foarte multumiti, neputandu-se desparti de ele ! Gama ANDRO J.M.Saive Kinetic are cele mai ergonomice manere anatomice din cate am vazut pana acum.
Levi SIC Gloria OFF, Fețe: FH Xiom VEGA X max black+BH Der materialspezialist Kamikaze OX red
Levi SIC Carbo Def, Fețe: FH Tibhar Evolution MX-D 2mm black+BH Tibhar Grass Dtecs OX red
am tinut in mana si un lemn cu manerul drept, si sincer, nu prea vad diferenta intre FL-M si ST, doar ca parca cel concav sta putin putin mai "turnat" decat cel drept.
Blade: Yasaka Dynamix 17 FH: Mark V GPS 2.0 BH: Mark V GPS 2.0
eu tocmai am facut dintr-un maner AN unul ST + overgrip subtire si sunt bucuros de decizie. daca obisnuiesti sa schimbi priza pe paleta, consider ca este mai bun st.
Desi pana acum am jucat cel mai mult cu manerul ST am vazut ca in ultima perioada de timp nu ma mai deranjeaza nici FL Legend cu conditia sa fie putin "scobit", sa lase articulatia cat mai lejera (gen Korbel SK7). Interesant e si faptul ca desi ST-ul te ajuta sa lovesti mai puternic cu reverul pe aceiasi parte ai o mai buna stabilitate cu FL. Am vazut recent niste filmulete cu copii din China care se antrenau la un centru de juniori si toti aveau fie priza toc fie FL, daca nu ma insel Legend. Nici dintre jucatorii lor de top care folosesc priza europeana nu folosesc maner drept, cel putin eu eu nu prea am vazut vre-unul cu ST. Ori fi stiind antrenorii lor ceva...
Blade: Viscaria, FL
fh: T05, 2,1 mm, black
bh: T05, 2,1 mm, red
Prefer Flared Handle "Master", desi acum joc cu Straight de aproape un an de zile si trebuie sa recunosc, nu'i rau. Am incercat recent un "sentiment" de la Yasaka, mai exact Gatien EXTRA. Bine'nteles manerul va fi ... Flared Master.
Prefer Maner drept. Mi se pare mult mai mobil in mana. Acum mi-am luat un Donic Dotec. Pentru inceput mi se pare foarte bun manerul. Dar voi vedea pe parcurs, daca reusesc sa ma obisnuiesc cu el (manerul).
Eu as vota pentru oricare FL , ST, AN mai putin penhold.
Corean sau japonez nu am avut in mana dar cred ca e interesant.
am mai vazut ceva paleta cu maner ca si de pistol la aia sigur nu as vota.
Comentariu