Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Greutate paleta

Adună
X
Adună
Currently Active Users Viewing This Thread: 3 (0 members and 3 guests)

• Filtrează
  • Ora
  • Arată
Curăță tot
postări noi

• Greutate paleta

Salut! Deschid acest topic pentru a afla care este greutatea optima a unel palete. Stiu ca aceasta greutate este subiectiva, unii preferand palete mai grele (mai stabile) iar altii mai usoare. Cum influenteaza greutatea paletei jocul? Care ar fi greutatea optima pentru un joc echiibrat, ofenisv.
    Greutatea paletei mele este de 179g, ea fiind compusa din BTY TB ZLF, Palio Blitz si VEGA PRO (paleta cu care joc de obicei), iar al doilea setup, pe care il folosesc atunci cand imi oboseste mana, este un lemn MIZZONE (60g), Vega Euro, Baracuda Big Slam), toate cantarind 140g.
    Setupul cu ZLF este f stabil, bun la topspin in forta, contre, si capacuri pasive. Setupul cu mizzone este f bun la topspinuri moi, foarte spinoase, "conduse", care se lipesc de masa. Este foarte bun la contre, blocuri active, si smash-uri.
    Astept parerile dvs!

Off topic: a cantarit cineva o rakza taiata? cate grame are? este mai grea decat Vega Pro (47g)?
    Ultima editare de Claudiu84; 20.iul.2011, 08:31.

este subiectiv dupa cum ai spus si tu

Parerea mea:
    peste 185gr cu echilibrul spre varf este o paleta de atac pentru jucatorul standard predominant FH

daca echilibrul coboara spre maner iar greutatea se invarte p la 180-185 gr, paleta de atac FH si BH

170-180gr paleta all+ pana la Off, se preteaza si la atac si la un joc de control, depinde de fete

daca in ecuatie intra ceva balsa tot ce am spus mai sus nu mai este valabil

desigur sunt foarte multe exceptii la ce am spus mai sus, asa ca va rog fara mesaje de genul paleta mea are 200gr si eu nu atac

eu personal peste 185gr deja nu mai pot juca ce stiu, greutatea nu imi permite manevrarea paletei din incheietura si ajung tarziu la minge sau nu dau suficient spin, pt mine optim este 170-180gr
    acidutzu acidutzu likes this.
    Lemn: Joola Zhou Qihao Super ALC 90 FL, 85gr
    FH: Butterfly Tenergy 05 2.1
    BH: Tibhar Quantum X Pro Max

Comentariu

Multumesc manyaku88. Parca tu spuneai ca blitz este mai greu decat rakza. Ai cantarit cumva o rakza? sti ce gramaj are taiata?

Exact cum ai spus. O paleta peste 180g nu mai permite efectuarea miscarilor din incheiatura, mai ales pe partea de BH, unde eu personal "infasor" mingia printr-o smucitura violenta (ce ciudat suna ) Poate doar daca esti Kreanga!

Comentariu

eu zic ca in primul rand conteaza echilibrul paletei...ma deranjeaza tare paletele care trag mult spre lama,chiar daca sunt usoare sau grele...eu joc cu palete usoare fiindca le manuiesc mai usor si pot surprinde adversarul cu schimbari de directie,de viteza...am jucat c-o paleta grea,cu fete de 2.2 mm si m-a deranjat ca in timpul unui schimb rapid,n-am avut timp sa plesnesc corect mingea...din cauza greutatii paletei,am pierdut din demaraj si am pierdut o fractiune de sec. de ajuns cat sa gresesc...si am mai observat ca e crima sa te aperi cu un setup greu,gros si buretos...
        tibhar def plus jumulita
        gambler reflectoid 1,0
        dawei 388 D-1 ox

Comentariu

Corectu buburuz. o paleta echilibrata, sau cu greutatea spre maner, nu se simte grea. Asta permite o manuire mai eficienta a paletei! Insa ce greutate a paletei preferi tu, raportat la jocul care il practici?

Comentariu

Lemn: Joola Zhou Qihao Super ALC 90 FL, 85gr
            FH: Butterfly Tenergy 05 2.1
            BH: Tibhar Quantum X Pro Max

Comentariu

joc defensiv aproape de masa...prefer palete usoare,cu greutatea spre maner si viteza mica...nu am cantarit niciodata paletele...dar iau fete usoare si subtiri...lemnul il prefer de vreo 80 gr.fiindca ma gandesc ca un lemn de 60-70 gr ar putea dezechilibra paleta...
              tibhar def plus jumulita
              gambler reflectoid 1,0
              dawei 388 D-1 ox

Comentariu

Multumesc manyaku88 pt linkuri. Am aflat diferentele dintre rakza si Vega pro in materie de greutate. 0.
                Vega PRO patrata 64 (http://www.tabletennisforum.gr/forum...ega-pro-review) <=> Rakza 7 patrata 64g (http://www.sundns.org/tthome/attachm...269184Tw4N.jpg)

Comentariu

exista vreun tabel sau site cu greutățile fețelor?
                  Andro Rasanter 48
                  Butterfly Timo ALC
                  Andro Rasanter 48​

Comentariu

https://mytabletennis.net/forum/repo...743_page5.html
                    Nittaku Violin​Fastarc G-1 / Fastarc S-1

Comentariu

Procesare...
                    X