Am vazut ierbari cu fete neabrobate ittf care au fost efectiv spulberati in joc de catre jucatori care joaca cu soft.Totul e sa stii sa joci si atunci poate sa vina orice ierbar cu orice fel de fata neaprobata si cu orice"bolovan" cum scriau mai sus ca nu are sanse,ce rost are atata tam tam pe tema asta.Tra invatat sa jucam impotriva lor nu sa ne tot plangem iar pana ce nu suntem capabili suportam consecintele,inclusiv eu.
Anunț
Adună
Nici un anunț încă.
Polemici pe tema materialelor in Amatur
Adună
X
Adună
Currently Active Users Viewing This Thread: 6 (0 members and 6 guests)
-
organizator local
- 02.feb.2010
- 1748
- Sinpaul, Mureș
- 44
Likes given: 11Likes received: 54
Lemne: DHS Hurricane Long W968
FH: DHS Hurricane Neo 3 nationala blue sponge 2,1/ 40
BH: Tibhar MxP 2,0
Postat în original de laky Vezi postCand forul titular al Amaturului va fi ITTF, se va juca dupa regulile lui, pana atunci ...
Pana atunci, haide sa folosim "lemne" cu carbon 90%
Pana atunci, haide sa folosim tricou alb, chiar daca mingea e alba
Pana atunci, haide sa folosim orice masa, nu doar cele aprobate ITTF (si indiferent de dimensiuni)
Pana atunci, haide sa folosim fileu mai scund, ca sa treaca mai multe mingi.
Pana atunci, haide sa jucam seturi de 21 de puncte, cu serve schimbate la 5 puncte
Pana atunci, haide sa reinventam noi tenisul de masa. Doar suntem AMATUR. Bravo noua!
De fapt, cine o fi acest ITTF si regulile lui 'stupide'?Ultima editare de benimiron; 23.oct.2011, 13:00.
Comentariu
Înțelept- 25.feb.2008
- 3926
- Deva
- 74
Likes given: 2067Likes received: 1402
Postat în original de grasomega Vezi postIn articolul citat de mine scrie doar despre serviciu, nu despre jocul dupa serviciu si nu e vorba de 16 cm de masa, ci 16 cm fata de palma dupa ce a fost aruncata mingea pentru serviciu.
In pagina aceasta gasiti regulamentul ITTF pentru tenis de masă in format PDF, in limbile: engleza, franceza, spaniola, germana.
In limba romana: aici. La capitolul 2.6.2 gasiti pasajul mai sus mentionat.
Daca crezi ca vreau sa despic firul in patru, atunci nu trebuie sa-mi raspunzi nimic.
Multumesc pentru intelegere !
Comentariu
Postat în original de anomisPana atunci, haide sa jucam cu fețe de aceeasi culoare
Pana atunci, haide sa folosim "lemne" cu carbon 90%
Pana atunci, haide sa folosim tricou alb, chiar daca mingea e alba
Pana atunci, haide sa folosim orice masa, nu doar cele aprobate ITTF (si indiferent de dimensiuni)
Pana atunci, haide sa folosim fileu mai scund, ca sa treaca mai multe mingi.
Pana atunci, haide sa jucam seturi de 21 de puncte, cu serve schimbate la 5 puncte
Pana atunci, haide sa reinventam noi tenisul de masa. Doar suntem AMATUR. Bravo noua!
De fapt, cine o fi acest ITTF si regulile lui 'stupide'?
DAR: regulamentul ITTF este impartit in doua parti: Regulamentul de joc si Regulamentul materialelor. Amatur respecta Regulamentul de joc, dar nu in totalitate Regulamentul materialelor. SI NICI NU SE POATE SI NU SE VA PUTEA! Cata vreme ITTF nu poate verifica propriile reguli, cum va asteptati sa se intample asta in Amatur? Nu se poate verifica la fiecare meci grosimea fetelor, coeficientul de frictiune, emisia de vapori din fete. Vreti sa angajam arbitri care sa masoare paletele, sa tina scorul, sa faca hartiile? Va rog sa va uitati pe postul cu propuneri pentru 2012, sa vedeti ca se cere scaderea cheltuielilor cu mancarea.
Cata vreme nu se poate verifica, sunt curios cum doresc cei care insista cu chestia asta sa se procedeze, astfel incat sa se aplice Regulamentul in totalitate, pentru toi jucatorii. Iar daca dupa cele ce am scris mai sus tot mai sunt unii convinsi ca sunt nedreptatiti de actualul Regulament de materiale al Amatur, ii poftesc sa nu mai participe, daca asta li se pare o solutie. Daca, in schimb vor ca ei sa lipeasca cu speedglue sau sa dea cu booster, iar cei cu iarba sa fie exclusi - ii invit sa-si cumpere ore cu antrenor si sa invete jocul, ca nu s-a nascut nimeni invatat si daca nu stii ce spin vine de la adversar inseamna ca mai ai de invatat (nu ca eu as sti mereu, dar eu nu ma plang).
In concluzie, va rog sa ramaneti in lumea reala si sa va dati seama de inutilitatea acestei discutii.
Comentariu
Postat în original de mateidumitruMultumesc Cristi pentru oportunitatea pe care mi-ai oferit-o de a putea studia regulamentul, dar, eu tot nu inteleg de ce nu ai voie sa lovesti mingea la serviciu , in urcare, dupa ce mingea a atins o inaltime peste 16 cm fata de podul palmei.
Daca crezi ca vreau sa despic firul in patru, atunci nu trebuie sa-mi raspunzi nimic.
Multumesc pentru intelegere !
Comentariu
2.06.02 The server shall then project the ball near vertically upwards, without imparting spin, so that it rises at least 16cm after leaving the palm of the free hand and then falls without touching anything before being struck.
In romana: Cel care serveste va arunca mingea in sus aproape vertical, fara a pune spin pe minge, astfel incat aceasta sa se ridice cel putin 16 cm dupa ce a parasit palma mainii libere si apoi sa cada fara a atinge nimic inainte de a fi lovita.
Deci, mingea va fi lovita dupa ce incepe sa cada. Nu ai voie sa servesti lovind mingea in urcare, nici macar in Amatur.
Ajutooooooooooooooooor Dl CRISTI .
Doresc sa fac 2 benere in limba germana si italiana cu acest paragraf si nu m am descurcat cu linkul tau. Mare rugaminte pune l tu aici cum l ai pus si in romana . MULTUMESC MULT.
Comentariu
Postat în original de mateidumitru Vezi posteu tot nu inteleg de ce nu ai voie sa lovesti mingea la serviciu , in urcare, dupa ce mingea a atins o inaltime peste 16 cm fata de podul palmei.
Comentariu
Anomis a fost putin ironic in postul de mai sus insa fara sa aibe nici o intentie de a jigni pe cineva.
Sunt de acord si eu sa se foloseasca tricouri in culoare diferita fata de cea a mingii(nu e asa de dificil).
Folosirea fetelor de culori diferite este de aemenea o cerinta usor de respectat.Am vazut la unele turnee ca au fost jucatori care foloseau iarba si soft de aceeasi culoare sau superanti si soft de culori identice motivand faptul ca ambele fețe sunt soft.La un concurs un astfel de jucator chiar facea mare zarva ca trebuie lasat in pace sa joace chiar daca toti din jurul sau protestau.
Ideea este ca TREBUIE NEAPARAT scrise in regulament sanctiunile ce se pot aduce jucatorilor in cazul in care nu respecta regulamentul.
Fileul se poate masura inainte de meci(mi se pare ca o unealta de masurat fileul costa in jur de 9 lei).Eu am reusit sa achizitionez un astfel de instrument si cine nu e multumit de inaltimea fileului poate sa-l masoare inainte de meci.
Problema cu mesele am vazut ca a fost adusa in discutie si de "valentinm".Ar trebui sa se gaseasca o solutie la turneele la care se folosesc mese de metro asfel incat jucatorii care au avut ocazia sa joace pe astfel de mese in grupe sa fie repartizati la alte mese,incat sa nu prinda grupe inferioare si superioare la aceeasi masa(cea de metro).Am mentionat acest lucru deoarece am patit acest lucru dupa ce m-am deplasat la un turneu cativa km buni pt.a juca tenis.
P.S.
Acum l-am prins pe domnul Matei Dumitru.Deaia ajungea dansul in fazele superioare ale competitiei ca servea ilegal.Blade: Bty Primorac Carbon off+
Bh:Tenergy 80 fx
Fh:Tenergy 80 fx
Comentariu
Înțelept- 25.feb.2008
- 3926
- Deva
- 74
Postat în original de Zoki Vezi postAnomis a fost putin ironic in postul de mai sus insa fara sa aibe nici o intentie de a jigni pe cineva.
Sunt de acord si eu sa se foloseasca tricouri in culoare diferita fata de cea a mingii(nu e asa de dificil).
Folosirea fetelor de culori diferite este de aemenea o cerinta usor de respectat.Am vazut la unele turnee ca au fost jucatori care foloseau iarba si soft de aceeasi culoare sau superanti si soft de culori identice motivand faptul ca ambele fețe sunt soft.La un concurs un astfel de jucator chiar facea mare zarva ca trebuie lasat in pace sa joace chiar daca toti din jurul sau protestau.
Ideea este ca TREBUIE NEAPARAT scrise in regulament sanctiunile ce se pot aduce jucatorilor in cazul in care nu respecta regulamentul.
Fileul se poate masura inainte de meci(mi se pare ca o unealta de masurat fileul costa in jur de 9 lei).Eu am reusit sa achizitionez un astfel de instrument si cine nu e multumit de inaltimea fileului poate sa-l masoare inainte de meci.
Problema cu mesele am vazut ca a fost adusa in discutie si de "valentinm".Ar trebui sa se gaseasca o solutie la turneele la care se folosesc mese de metro asfel incat jucatorii care au avut ocazia sa joace pe astfel de mese in grupe sa fie repartizati la alte mese,incat sa nu prinda grupe inferioare si superioare la aceeasi masa(cea de metro).Am mentionat acest lucru deoarece am patit acest lucru dupa ce m-am deplasat la un turneu cativa km buni pt.a juca tenis.
P.S.
Acum l-am prins pe domnul Matei Dumitru.Deaia ajungea dansul in fazele superioare ale competitiei ca servea ilegal.
Comentariu
maestru- 21.mai.2007
- 1877
- Plymouth UK
- 52
Likes given: 113Likes received: 45
Postat în original de mateidumitru Vezi postNu puteai sa nu ma dai de gol ?...Acum m-am lins pe bot...n-o sa mai joace nimeni cu mine
Referitor la neintelegerea ta cu aruncatu' mingii..raspunsul e ala care-l tot reprosezi tu la anumiti adversari"de ce servesti din mana ?"..ca doar nu o sa arunce mingea cu piciorul ..
In rest esti sanatos,toate bune ?
Comentariu
Înțelept- 25.feb.2008
- 3926
- Deva
- 74
Postat în original de Vali Suta Vezi postof,of,mai Titi...ba- multa lume ar juca cu tine,numai sa-ti vada starea aia de ciufut atunci cand pierzi(adica mai mereu).
Referitor la neintelegerea ta cu aruncatu' mingii..raspunsul e ala care-l tot reprosezi tu la anumiti adversari"de ce servesti din mana ?"..ca doar nu o sa arunce mingea cu piciorul ..
In rest esti sanatos,toate bune ?
Comentariu
organizator local- 18.feb.2012
- 3452
- Vatra Dornei
- 59
Likes given: 440Likes received: 543
Domnule DAN2 cu cateva paragrafe mai sus ati spus daca avem vreo problema cu privire la fetele de pe paleta adversarului sa mergem la masa albitrului si se va lua masuri.CE MASURI POATE EL SA IA DACA NU PRECIZATI CLAR CE FETE SUNT INTERZISE LA JOC,daca tot sunteti un domn important in organizare si desfasurare a acestor concursuri fiti macar odata hotarat si pune-ti punctul pe ,,I"".ORICE DESFASURARE de joc fara un regulament strict duce la ceea ce avem acum.Tot spunem ca=ASA ESTE IN ROMANIA=dar nu ne-am saturat oare odata de asemenea atitudini.AM mai spuso nu stiu de cate ori si la concursuri si pe site aceste probleme cu respectare tuturor regulilor federatiei t.m.Dragi colegi si iubitori de T.M.de ce tot sa inghitim porcariile altora si sa nu luam masuri.Nu stiu dar daca domnii nostrii conducatori nu iau cat mai repede masuri si nu-i mai preocupa altceva (nr.de participanti+valoarea inscrieri=????)multi dintre cei care participa o sa se retraga dupa cum stiu care deja au facuto.
---------- Post added 05.03.2012 at 08:48 ----------
Si daca acei domni nu vor sa renunte la acele fete interzise sa participe la concurs la o masa sau cate sunt necesare sa joace intre ei.
Comentariu
senior- 30.nov.2008
- 1455
- Cluj-Napoca
- 66
Likes given: 112Likes received: 65
Din pacate,VASILE in Amatur sunt permise toate fetele posibile,nu se tine cont daca este interzisa sau nu.Singura regula care se respecta,este aceea ca cele 2 fete de joc sa aiba culori diferite.Asa ca antreneaza-te intens sa mai si castigi impotriva ierbarilor.Blade: JOOLA BOMB EXTREME.
Rubber: TENERGY 05 2,1mm.
Comentariu
din fericire nu e chiar asa, precizarile din regulament sunt clare, trebuie doar sa citim regulamentul inainte sa credem ca acesta este incomplet. Sunt permise fetele care au sigla ittf vizibila(au fost la un moment dat autorizate sau sunt si in continuare) si care nu au denivelari, lipsuri care sa modifice proprietatile normale ale fetei.Blade-Darker speed 90
Fh- Butterfly Tenergy 05 fx
Bh- Testing
Comentariu
organizator local- 23.nov.2009
- 2332
- Agnita
- 65
Likes given: 266Likes received: 365
Stimati colegi!
Intotdeauna am asociat tenisul de masa cu scrima:doua discipline sportive,individuale, foarte spectaculoase in care poate invinge doar unul dintre combatanti.Drumul spre victorie nu este deloc usor,mai ales in situatiile cand ambii combatanti sunt de valori aproximativ egale.Paradoxul este ca nu intotdeauna "cel mai bun castiga"(fapt "intarit" de cele mai multe ori de atacantii care pierd impotriva ierbarilor).Ca si la scrima,pana la urma, nu "armele"(paletele si sabiile) sunt "determinante" in atingerea telului propus,al victoriei,ci PREGATIREA(antrenamentul)si STRATEGIA in joc a celor doi combatantiRespectand litera regulamentului,comportandu-ne toti in mod sportiv,civilizat,educat si aratand respectul(CUVENIT!!) partenerului de joc,indiferent de varsta si sexul lui,atunci ,parca nici nu mai conteaza cine castiga dintre unii si altii pentru ca,in final,toti suntem invingatori!Pentru simplul fapt ca,in viata ca si in sport,suntem APRECIATI dupa cum traim sau ne intrecem in lupta sportiva:FAIR PLAY=RESPECT+STIMA,oricum ar fi ele aranjate,ele raman dupa fiecare partida!scorul poate fi intamplator,sau schimbator de la o zi la alta,dar aceste trei atribute raman pentru totdeauna,stimati colegi!I love table tennis !
Comentariu
Postat în original de furca alexandru Vezi postHaideti sa va dau cateva cazuri care mi sau intamplat:
1.Am pierdut de la un domn (era clar mai bun ca mine , nu contest asta), care avea pe rever o iarba pe care nu scria nimic.(absolut nimic)E regulamentar?
2.Am jucat cu persoana care avea pe rever 2 fete, banuiesc ca i sa rut o bucata din fata initiala, a taiat frumos din aceea o bucata, si in locul ei a lipit o alta bucata din alt gen de fata, deci a rezultat ceva 2 in 1 ! E regulamentar?
3.Am jucat cu un domn ierbar care la mijlocul fetei avea rupti ogramada de zimti ... E regulamentar?
Si domnule Laky , nu am nimic cu ierbarii ... , de ce dramatizati atata, cand eu doar mi-am spus punctul de vedere?fh-xiom vega-pro 2mm
blade--galaxy-v16
bh-xiom omega tour--max
Comentariu
organizator local- 18.feb.2012
- 3452
- Vatra Dornei
- 59
Likes given: 440Likes received: 543
Doamne , oare pana cand trebuie sa fim asa de ,, delasatori" si nu se doreste nimic sa se schimbe , imi bat capul degeaba asa ca ma retrag de la discutii ce nu-si au rostul in AMATUR . Imi pare rau d-nule doctor ca o spun dar vad ca jucati de atat timp tenis si ati ramas tot asa cum va stiu.De ce nu dati la site-ul unde specifica clar ce este tenisul de masa , si cum se joaca el si ce reguli se impun pentru desfasurarea lui.Atunci hai sa nu mai respectam nici o litera din regulament si sa jucam bambilici ca asta a ajuns T.M. AMATUR.Fiecare interpreteaza asa cum il duce capul si face ce vrea el,serveste din mana, fura la puncte,comploteaza doi impotriva la al treilea,si s-ar mai putea spune multe. Vorba aia ,,LASO BAI CA MERGE SI ASA".
---------- Post added 05.03.2012 at 17:35 ----------
Ne batem gura de pomana stimati colegi nu se va schimba nimic deci la munca .
Comentariu
senior- 30.nov.2008
- 1455
- Cluj-Napoca
- 66
Likes given: 112Likes received: 65
Postat în original de dado_daniel Vezi postdin fericire nu e chiar asa, precizarile din regulament sunt clare, trebuie doar sa citim regulamentul inainte sa credem ca acesta este incomplet. Sunt permise fetele care au sigla ittf vizibila(au fost la un moment dat autorizate sau sunt si in continuare) si care nu au denivelari, lipsuri care sa modifice proprietatile normale ale fetei.Blade: JOOLA BOMB EXTREME.
Rubber: TENERGY 05 2,1mm.
Comentariu
PRIZA TOK deformatie profesionala de a da diagnosticuri si tratamente va roade cam des si aici aveti avantajul este ca nu va judeca COLEGIU.
dl. VASILE fiti deasupra celor care nu s adevarati sportivi si jucati pt placerea dvs.
Comentariu
Înțelept- 01.apr.2009
- 6058
- Brașov, Romania, Romania
- 66
Likes given: 29Likes received: 43
Ce facem cu cei care joaca cu palete hoby,dar cu cei care au lemne cu carbon ori hoby ?
Solventi de lipit numai pe baza de apa !
Cele lipite pa baza de diluant vor fi respinse ?
Fetele cosmetizate vor fi interzise ?
Paletele vor fi trimise la control cu 24-48 ore pentru verificare si aduse de catre arbitru [sigilat] inainte de inceperea partidei ,dupa care se sigileza din nou pana la urmatoarea partida !!!
Prea multe aspecte pentru amatori.
Cu multa stima.
Comentariu
organizator tehnic- 15.sep.2011
- 3410
- Giurgiu
- 57
Likes given: 797Likes received: 749
Postat în original de csabazedler Vezi postStimati colegi!
Intotdeauna am asociat tenisul de masa cu scrima:doua discipline sportive,individuale, foarte spectaculoase in care poate invinge doar unul dintre combatanti.Drumul spre victorie nu este deloc usor,mai ales in situatiile cand ambii combatanti sunt de valori aproximativ egale.Paradoxul este ca nu intotdeauna "cel mai bun castiga"(fapt "intarit" de cele mai multe ori de atacantii care pierd impotriva ierbarilor).Ca si la scrima,pana la urma, nu "armele"(paletele si sabiile) sunt "determinante" in atingerea telului propus,al victoriei,ci PREGATIREA(antrenamentul)si STRATEGIA in joc a celor doi combatantiRespectand litera regulamentului,comportandu-ne toti in mod sportiv,civilizat,educat si aratand respectul(CUVENIT!!) partenerului de joc,indiferent de varsta si sexul lui,atunci ,parca nici nu mai conteaza cine castiga dintre unii si altii pentru ca,in final,toti suntem invingatori!Pentru simplul fapt ca,in viata ca si in sport,suntem APRECIATI dupa cum traim sau ne intrecem in lupta sportiva:FAIR PLAY=RESPECT+STIMA,oricum ar fi ele aranjate,ele raman dupa fiecare partida!scorul poate fi intamplator,sau schimbator de la o zi la alta,dar aceste trei atribute raman pentru totdeauna,stimati colegi!
Comentariu
Dupa parerea mea,ar trebui sa fie acceptate doar fetele aprobate de ITTF.
Din moment ce Federatia Internationala le-a dat unda verde,sa poata juca cine doreste cu ele,ar fi mai simplu asa,si sa se elimine fetele neaprobate,cum este regulamentul la Liga Nationala Viva Sport,unde Tanase Horia are o lista doar cu fetele aprobate,si nu exista plangeri in acest caz.-Deci se poate.Lemn:Butterfly Liu Shiwen
FH: Tenergy 05
BH: Dignics 05
Comentariu
Echipa AmaTur- 21.nov.2007
- 5838
- Fălticeni
- 64
Likes given: 984Likes received: 1528
"Dl.Tanase Horia are ENEZ?"e intrebarea care ti o vor pune ierbarii din Amatur care joaca cu Superblock,Insider , Plm..etc.Acest subiect s-a mai discutat de enspe mii de ori .O rezolvare eleganta si logica este urmatoarea:jucatorii vor folosi fețe omologate ITTF pe anul in curs in situatia in care organizatorul dispune de aparat ENEZ care sa poata fi folosit la solicitarea unuia din jucatori
P.S.Nu ca mie mi ar fi dragi ierbariiUltima editare de cata_60; 06.mar.2012, 07:47.of all the things i lost i miss my mind the most
Comentariu
© 16.06.2005-2024 www.tenisdemasa.roPowered by vBulletin® Version 5.7.5
Copyright © 2025 MH Sub I, LLC dba vBulletin. Toate drepturile rezervate.
Traducere vBulletin® 5 în Română roStyles.com®Această pagină a fost generată la 23:33.Procesare...X
Comentariu