Dacă asta este prima ta vizită, asigură-te că
ai verificat secțiunea Întrebări Frecvente prin click pe
linkul de mai sus. Poate va trebui să te înregistrezi
înainte de a putea posta: dă click pe linkul de înregistrare de mai sus pentru a continua. Pentru a vedea mesaje,
selectează forumul pe care vrei să-l vizitezi din selecția de mai jos.
Intradevar este o lovitura foarte frumoasa , am vazut cateva executii de genul asta la cativa jucatori de open , daca nu ma insel este numita "ceasul" , este exact invers topsinului de fh. Iti trebuie un simt al efectelor foarte bine dezvoltat ca sa poti sa-ti surprinzi adversarul cu o asemenea lovitura, am sa o exersez si eu la antrenamente .
Foarte mult efect lateral, de distractie cred ca merge incercat dar ce a reusit aici Liqin e arta....! Cred ca la dinamica loviturii a ajutat si topspinul lui Boll.
Blade-Darker speed 90
Fh- Butterfly Tenergy 05 fx
Bh- Testing
Intradevar este o lovitura foarte frumoasa , am vazut cateva executii de genul asta la cativa jucatori de open , daca nu ma insel este numita "ceasul" , este exact invers topsinului de fh. Iti trebuie un simt al efectelor foarte bine dezvoltat ca sa poti sa-ti surprinzi adversarul cu o asemenea lovitura, am sa o exersez si eu la antrenamente .
Dupa parerea mea chop-ul sau underspin-ul e sau sunt loviturile opuse topspinului ...nu stiu exact cu se numeste lovitura dar practic e un topspin combinat cu mult efect lateral dreapta . Si eu pot sa spun ca am vazut lovituri asemanatoare dar nu cu asa mare efect.
Dupa parerea mea chop-ul sau underspin-ul e sau sunt loviturile opuse topspinului ...nu stiu exact cu se numeste lovitura dar practic e un topspin combinat cu mult efect lateral dreapta . Si eu pot sa spun ca am vazut lovituri asemanatoare dar nu cu asa mare efect.
Va salut , nu stiu daca m-am exprimat 100% corect , la Schlager am m-ai vazut o executie asemanatoare.
urmareste-i meciurile lui boll. Ai sa vezi ca o foloseste aproape la fiecare schimb.
Stiu ca ala-i farmecul. Poate peste vreo 25 de ani, daca continui sa joc in ritmul asta, o sa imi iasa si mie asa mereu pana atunci ma multumesc cu ce pot
Fata aia cu care joaca Wang Liqin il ajuta mult sa dea lovitura cu atat de mult efect...sa nu uitam ca fetele chinezesti pe care le au jucatorii de top din China au totusi ceva mai mult spin decat cele europene ==> lovitura usoara pentru Liqin...Cho!
nu prea stiu ce vedeti voi sau nu inteleg logica.. oricum ideea e asta: Cum poate un retopspin sa ia o curba laterala? raspuns corec: nu poate! ps. efectul lui Boll e top nu lateral!
din ce vad eu ...cel care "curbeaza" lovitura este liqin ...datorita miscarii lui ii imprima efect lateral...e un retopspin mai atipic putin ...se poate observa si felul in care termina miscarea...nu este cel obisnuit....dar mie unu nu mi se pare ceva de mirat la lovitura asta...doar e LI QIN ...
Pentru o viaţă sănătoasă evitaţi: prietenii falşi, minciuna şi excesul de ?ncredere.
Ai dreptate Alex. La ce jucatori sunt acestia este posibil orice lovitura. Din punct de vedere tehnic este o executie dificila si foarte rar executata chiar de jucatorii cu faoarte mare experienta!!!
Blade - Timo Boll ZLF - OFF FH - Xiom Sigma II Pro BH- Xiom Sigma II Pro
Asa este.Un topspin combinat.Daca va uitati la jocul lui Ma Lin(de exemplu),cand executa topspin de pe coltul sau rever spre coltul rever al adversarului(jucator de mina dreapta),aproape toate mingile trimise se duc de pe masa in lateral dreapata(cu efect exterior).Este aceeasi lovitura,doar ca la priza penhold nu iese asa de tare in evidenta(pare ceva firesc),pe cand la priza europeana rotatia aceea de pumn(cu deschiderea paletei spre lateral dreapta)... pare... mai greu de realizat.
FH:Hurricane lll National Butterfly VISCARIA FL BH:Tenergy 64
nu prea stiu ce vedeti voi sau nu inteleg logica.. oricum ideea e asta: Cum poate un retopspin sa ia o curba laterala? raspuns corec: nu poate! ps. efectul lui Boll e top nu lateral!
raul are dreptate....de la timo mingea se misca de jos in sus,adika topspin,in timp ce liqin da o lovitura aproape paralela cu suprafata de joc....dar a lovit din fundul gradinii sa zicem....
Dupa nenumarate vizualizari pana la urma am vazut punctul de lovire al lui liqin, practic e un topspin+sidespin.
bun bun bun de invatat ............
(scuze dar nu am gasit functia de editare) ---------- Post added 07-Jan-2012 at 09:51 ---------- <iframe width="420" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/wBlkx_6TVEE" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
acelasi efect dar mai inalta ---------- Post added 07-Jan-2012 at 09:53 ----------
Comentariu