poate nu lasai destul timp pt uscare a fetelor si a lemnului?
Anunț
Adună
Nici un anunț încă.
cum se prepara speed glue?
Adună
X
Adună
Currently Active Users Viewing This Thread: 8 (0 members and 8 guests)
-
organizator local
- 04.apr.2010
- 4721
- Cluj-Napoca, Romania
- 50
Likes given: 266Likes received: 329
DAN UNIVERSAL balustrade din inox &confectii metalice fier forjat!http://danuniversal.000space.com/ vezi aici!
Asa s-a intamplat si l-a mine. Am luat prenandez si nitrodiluant am preparat dar nici vorba sa se lipeasca, se faceau barca inspre topsheet si in momentul in care le lipeam pe lemn incepeau sa se dezlipeasca pe la margini. Am incercat mai multe combinatii cu prenandez mai mult/nitrodiluant mai putin sau invers, chiar si cu prenandez simplu, dar nu a fost chip sa se lipeasca. Banuiesc ca totusi ar trebui diluat cu altceva prenandezul pt ca si asa simplu are o cantitate mare de toluen care duce la curbarea fetelor, sau nu stiu care e problema...Plus de asta, dupa aceste incercari eram high complet ma luase ameteala
Comentariu
Din pacate, inainte de a lipi cu home-made pe fetele noi trebuie aplicate 2-3 straturi de speed-glue original, altfel intradevar nu stau lipite.TEnergy 05 FX | Timo Boll ALC 30th A | TEnergy 05 FX
Comentariu
senior- 02.apr.2008
- 564
- București + around
- 46
Likes given: 0Likes received: 0
Speed glue autohton s-a preparat multa vreme cu toluen + cauciuc natural. Nici o alta combinatie nu este la fel de reusita.
Toluenul este extrem de volatil, deci dilata repede buretele, iar efectul este cam de 2-3 ore. Cauciucul natural, pe langa lipirea fetelor de lemn asigura si o elasticitate in plus pe care nu o vei intalni la alte materiale.
Atentie insa la preparare, cauciucul trebuie taiat in bucatele cat mai fine, altfel ai foarte mult de asteptat pana cand se dizolva in toluen.Blade : Donic Waldner Dotec Carbon
FH : DHS Skyline Neo 2 (tuned) - 2.2
BH : Haifu Shark 2 (tuned) - 2.0
Comentariu
Cand a aparut adezivul pe baza de apa, scriam asa: "Speed glue = Prenadez iar adezivul pe baza de apa = Aracet". Amandoua au ca agent de lipire, guma arabica, adica cauciucul. "Grosso modo", difera solventul. La Prenadez este volatil, la Aracet este apa (care are un grad de volatilitate mai mic). Daca va aduceti aminte, si la speed glue se efectua acea "PRIMARE", adica se dadeau cateva straturi pe fete (fara sa se lipeasca fata pe lemn), pentru a se acumula cauciuc, pentru ca din prima nu se lipea bine. Cu cat era mai subtire speed glue, cu atat era nevoie de mai multe straturi. Asa este si acum. Daca veti dilua Prenadezul 1/2, veti avea nevoie de multe straturi de PRIMARE. Daca veti sa nu se inconvoaie fetele prea tare la PRIMARE, dati doua-trei straturi de Prenadez nediluat pe ele si asteptati fetele sa revina la DREPT, dupa fiecare.
Iar ca sa nu le puneti "creierii pe moate" celor care sunt mai la inceput si nu se pricep, evitati expresii de genul "iau forma covrig", "stau ca o clatita", "se fac barca inspre" sau "se inconvoaie catre". Toate lasa loc de interpretari. Este mult mai usor de inteles expresia "concava cu buretele in sus" sau "convexa cu buretele in sus".
Lemn- Bty Viscaria
FH - TENERGY 05
BH - TENERGY 80
Comentariu
Postat în original de NuSeeK Vezi postAsa s-a intamplat si l-a mine. Am luat prenandez si nitrodiluant am preparat dar nici vorba sa se lipeasca, se faceau barca inspre topsheet si in momentul in care le lipeam pe lemn incepeau sa se dezlipeasca pe la margini. Am incercat mai multe combinatii cu prenandez mai mult/nitrodiluant mai putin sau invers, chiar si cu prenandez simplu, dar nu a fost chip sa se lipeasca. Banuiesc ca totusi ar trebui diluat cu altceva prenandezul pt ca si asa simplu are o cantitate mare de toluen care duce la curbarea fetelor, sau nu stiu care e problema...Plus de asta, dupa aceste incercari eram high complet ma luase ametealafh-xiom vega-pro 2mm
blade--galaxy-v16
bh-xiom omega tour--max
Comentariu
Ma indoiesc ca "se curbeaza catre topsheet" daca dai cu prenadez pe burete. Sunt absolut sigur ca devine convexa cu buretele in sus.Lemn- Bty Viscaria
FH - TENERGY 05
BH - TENERGY 80
Comentariu
Am vazut ca merge foarte bine sa primezi fata cu lipici pe baza de apa. Si pe urma sa vii cu speed glue. Sau si mai bine ca sa nu stai sa relipesti des (o sa fie aproape permanent efectul cam dupa al 5-lea tratament), bagi in fata 4-5 tratamente cu booster (in cazul meu 1-2 tratamente = ulei de parafina si celelalte 1-3 tratamente = primul ulei pe care imi pica mana si ochiul si il am la indemana in casa).--=?!? / XIOM Strato / ?!?=--
--=Yasaka Rakza 7 Soft MAX / Nittaku Septear / Donic Baracuda MAX=--
Comentariu
organizator local- 04.apr.2010
- 4721
- Cluj-Napoca, Romania
- 50
toluen in concentratie mai mare decat in diluantii sus amintiti se mai gaseste pe undeva?!!DAN UNIVERSAL balustrade din inox &confectii metalice fier forjat!http://danuniversal.000space.com/ vezi aici!
Comentariu
Daca s-ar gasi... as fi si eu foarte interesat! Din acelasi motiv. Nu lipirea, ci "intinderea" fetelor pentru a putea fi lipite cu adeziv pe baza de apa!
Comentariu
Postat în original de alehandro Vezi posttoluen in concentratie mai mare decat in diluantii sus amintiti se mai gaseste pe undeva?!!Levi SIC Gloria OFF, Fețe: FH Xiom VEGA X max black+BH Der materialspezialist Kamikaze OX red
Levi SIC Carbo Def, Fețe: FH Tibhar Evolution MX-D 2mm black+BH Tibhar Grass Dtecs OX red
Comentariu
junior- 08.iun.2011
- 113
- Romania,Fălticeni
- 28
Likes given: 1Likes received: 0
Eu am facut Speed glue din Prenlandez obisnuit si diluant s509 amestecat pe o scara de 1:1.Merge grozav doar cu un singur strat din aceasta "potiune" si efectul tine cam 2 zile." Sa faci capitane o tara ca soarele sfant de pe cer ! " Corneliu Zelea Codreanu
Comentariu
Postat în original de alehandro Vezi posttoluen in concentratie mai mare decat in diluantii sus amintiti se mai gaseste pe undeva?!!--=?!? / XIOM Strato / ?!?=--
Comentariu
Postat în original de Aurel Onut Vezi postMa indoiesc ca "se curbeaza catre topsheet" daca dai cu prenadez pe burete. Sunt absolut sigur ca devine convexa cu buretele in sus.www.ttmall.ro - Magazin si blog de tenis de masa
http://tenisdemasa.ro/forum/showthre...-Tenis-de-Masa
Comentariu
senior- 25.nov.2008
- 1282
- Bucharest, Romania
- 55
Likes given: 35Likes received: 8
Postat în original de Kobalt Vezi postAm vazut la un moment dat in CORA(!?!) diluant pe baza de toluen concentratie 90% daca tin bine minte. A fost singura data cand mi-a sarit in ochi, dar de atunci nu am mai stat sa caut sa vad daca au.TsE
Comentariu
Postat în original de Emil Tudor Vezi postNasol daca ti-a sarit in ochi. Te cred ca nu mai ai ce cauta pe acolo....
O sa ma duc special sa vad daca nu cumva reusesc sa il nenorocesc si pe celalalt (ochi)--=?!? / XIOM Strato / ?!?=--
Comentariu
Prenadezul folosit suporta un grad de dilutie de 1 la 2(o parte prenadez si doua parti diluant). Solutia rezultata este mai subtire, si dezlipirea fetelor e mai usoara. Dar cum prenadezurile de pe piata nu prea seamana unul cu altul, se poate experimenta gradul de dilutie pana ce se obtine efectul dorit. Cu cat gradul de dilutie creste, cu atat creste si efectul de speed glue. Dar atentie, o dilutie prea mare poate micsora pana la inutilizare, capacitatea de lipire a solutiei.Levi SIC Gloria OFF, Fețe: FH Xiom VEGA X max black+BH Der materialspezialist Kamikaze OX red
Levi SIC Carbo Def, Fețe: FH Tibhar Evolution MX-D 2mm black+BH Tibhar Grass Dtecs OX red
Comentariu
Eu zic sa o cotiti spre subiect si poate mai scoateti de undeva o reteta de lipici. Poate cineva a dat si de reteta lipiciului pe baza de apa?Levi SIC Gloria OFF, Fețe: FH Xiom VEGA X max black+BH Der materialspezialist Kamikaze OX red
Comentariu
Postat în original de laky Vezi postEu zic sa o cotiti spre subiect si poate mai scoateti de undeva o reteta de lipici. Poate cineva a dat si de reteta lipiciului pe baza de apa?--=?!? / XIOM Strato / ?!?=--
Comentariu
senior- 01.mai.2011
- 528
- Sibiu, Romania, Romania
- 33
Likes given: 0Likes received: 0
aracetul e elastic?We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit.
Aristotle
Stiga Offensive Classic ||| DHS G888 / Banco Ouragane
Comentariu
Nu, daca se intareste, e dur, inflexibil si chiar casant, asa ca iese din calcul.Levi SIC Gloria OFF, Fețe: FH Xiom VEGA X max black+BH Der materialspezialist Kamikaze OX red
Comentariu
Sigur aracetul nu contine latex, asa cum este cazul unui adeziv pe baza de apa.
Cum dl. Tigau produce adezivul Spring Fresh in Romania si acesta este mai bun decat oricare adeziv de marca, eu zic ca e mai putin important sa stii ce formula are un adeziv pe baza de apa, mai important este sa stii ce vrei de la el si sa-ti gasesti propria ta formula. Oricum, ma indoiesc de faptul ca oricine poate produce adeziv pe baza de apa la el acasa, amestecand 2-3 substante care sunt disponibile la magazinele de chimicale, asa cum este cazul cu speed-glue.
Comentariu
organizator local- 04.apr.2010
- 4721
- Cluj-Napoca, Romania
- 50
daca doriti toluen va pot procura eu cam la 20 25 litru curat suta la suta !!DAN UNIVERSAL balustrade din inox &confectii metalice fier forjat!http://danuniversal.000space.com/ vezi aici!
Comentariu
© 16.06.2005-2024 www.tenisdemasa.roPowered by vBulletin® Version 5.7.5
Copyright © 2025 MH Sub I, LLC dba vBulletin. Toate drepturile rezervate.
Traducere vBulletin® 5 în Română roStyles.com®Această pagină a fost generată la 19:40.Procesare...X
Comentariu