Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Concav/Convex

Adună
X
Adună
Currently Active Users Viewing This Thread: 0 (0 members and 0 guests)

• Filtrează
  • Ora
  • Arată
Curăță tot
postări noi

• Concav/Convex

"Curbat catre topsheet" poate sa insemne convex sau concav, in functie de partea la vedere (topsheet sau burete) , cu care asezi fata pe un suport si o privesti.
    Eu cred ca daca este curbata catre topsheet, atunci cand o pui pe masa cu buretele la vedere (in sus), se numeste "concava".
    Daca in aceasta stare, dai cu prenadez pe burete, acesta se umfla, fata incepe sa devina din concava, dreapta, apoi incepe sa se ridice ca o cupola, devenind convexa. De aceia am insistat sa folosim sintagmele "concava cu buretele in sus" sau "convexa cu buretele in sus", ca sa nu mai apara confuziile create de alte genuri de exprimari inexacte sau incomplete.
    Ultima editare de Visco; 07.dec.2011, 19:57.
    Lemn- Bty Viscaria
    FH - TENERGY 05
    BH - TENERGY 80

Postat în original de Aurel Onut Vezi post
    "Curbat catre topsheet" poate sa insemne convex sau concav, in functie de partea la vedere (topsheet sau burete) , cu care asezi fata pe un suport si o privesti.
    Eu cred ca daca este curbata catre topsheet, atunci cand o pui pe masa cu buretele la vedere (in sus), se numeste "concava".
    Daca in aceasta stare, dai cu prenadez pe burete, acesta se umfla, fata incepe sa devina din concava, dreapta, apoi incepe sa se ridice ca o cupola, devenind convexa. De aceia am insistat sa folosim sintagmele "concava cu buretele in sus" sau "convexa cu buretele in sus", ca sa nu mai apara confuziile create de alte genuri de exprimari inexacte sau incomplete.
    Da, acum imi dau seama ca s-ar putea intelege ambele variante. Insa eu intotdeauna am inteles din curbat catre topsheet, convex cu buretele in sus, pe orice parte ar fi fost pusa. Bombata catre topsheet ar fi concava cu buretele la vedere, dupa parerea mea.
    Sunt de acord cu niste sintagmele mai putin vagi insa.
    www.ttmall.ro - Magazin si blog de tenis de masa
    http://tenisdemasa.ro/forum/showthre...-Tenis-de-Masa

Comentariu

Iata un exemplu de fata "curbata catre topsheet" care daca ar fi intoarsa cu buretele la vedere, s-ar numi "concava cu buretele in sus".

Lemn- Bty Viscaria
      FH - TENERGY 05
      BH - TENERGY 80

Comentariu

Iata un exemplu de fata "curbata catre topsheet" care daca ar fi intoarsa cu buretele la vedere, s-ar numi "concava cu buretele in sus".
        Da. Pentru prima sintagma depinde cum priviti lucrurile. Eu ma gandeam ca marginile fetei se curbeaza, nu centrul (centrul s-ar... bomba). Daca va ganditi asa atunci marginile se curbeaza catre burete in poza de mai sus.

Comentariu

totul depinde de sistemul de referinta ; este corect cum spuneti doar daca sistemul de referinta este din partea cu topsheet-ul ; odata intoarsa cu buretele in sus,este oarecum logic ca sistemul de referinta se schimba,si anume cum te uiti la burete,devine convexa cu buretele in sus:P(este impropriu sa se priveasca tot din partea cu topsheet,aceasta fiind pe masa); convex este cand tine apa,iar concav,evident,cand nu tine...totusi termenii " curbata spre burete" sau "curbata spre topsheet" mi se par usor de folosit si inteles;sunt doar 2 posibilitati : ca in poza,curbata spre burete si opus,curbata spre topsheet ...

Comentariu

Adica tine apa buretele sau tine apa topsheet-ul...toata treaba e sa intelegi cine tine apa ...profa de fizica mi-a spus asta in tinerete
            BLADE :VISCARIA(FL) fluture negru , FH : Victas v 01 Limber , BH : Tibhar Evolution FX-P
            "Atentie : Dacă aprinzi proiectoarele de ceață noaptea (afară nefiind ceață) mașina ta primește automat 25 CP in plus !"

Comentariu

tine apa forma la care se refera convex :P

Comentariu

Cred ca aceasta exprimare cu "tine apa" cu buretele in sus sau invers, cu buretele in jos, este cea mai potrivita. Termenii "convex cu buretele in sus" si "concav cu buretele in sus" sunt putin cam dificil de interpretat intr-o discutie fata in fata. De asemenea, fete curbate spre topsheet suna criptic.
                Blog de tenis de masă

Comentariu

Postat în original de midnight8080 Vezi post
                  totul depinde de sistemul de referinta ; este corect cum spuneti doar daca sistemul de referinta este din partea cu topsheet-ul ; odata intoarsa cu buretele in sus,este oarecum logic ca sistemul de referinta se schimba,si anume cum te uiti la burete,devine convexa cu buretele in sus:P(este impropriu sa se priveasca tot din partea cu topsheet,aceasta fiind pe masa); convex este cand tine apa,iar concav,evident,cand nu tine...totusi termenii " curbata spre burete" sau "curbata spre topsheet" mi se par usor de folosit si inteles;sunt doar 2 posibilitati : ca in poza,curbata spre burete si opus,curbata spre topsheet ...
                  Asta urmaresc eu, sa facem un sistem de referinta comun, ca sa nu mai apara confuzii. De aceia, propuneam ca sintagma sa contina neaparat "concav" sau "convex", plus partea fetei aflata la vedere. Este deajuns caci iata, unii consideram ca fata se curbeaza cu marginile, iar altii, ca se curbeaza cu centrul, deci termenii "curbat catre" devin absolut inoperanti, ambiguitatea aparand din cauza sistemului de referinta diferit. Exemplul cel mai clar este ca dvs. considerati fata din poza pe care am dat-o eu, ca fiind curbata catre burete, iar eu consider ca este curbata catre topsheet. Pana aici nu este nici o problema, ne intelegem noi pana la urma.
                  Problema mare apare in afirmatia dvs. "convex este cand tine apa,iar concav,evident,cand nu tine". Asta chiar este pe dos!

http://www.google.ro/imgres?q=concav...1t:429,r:4,s:0
                  ---------- Post added 08-Dec-2011 at 17:35 ----------
                  Intrebare: o farfurie plina cu ciorba, este concava sau convexa?
                  raspuns: nu poate fi decat concava, daca este convexa nu mai e plina cu ciorba.
                  Lemn- Bty Viscaria
                  FH - TENERGY 05
                  BH - TENERGY 80

Comentariu

asa este...oare de ce am invatat la scoala invers?)...atunci inlocuiesc convex cu concav si invers peste tot si iese )...desi am gasit si imagini aratand convex cum stiam eu....hmm

Comentariu

Acelasi obiect, poate fi concav sau convex, in functie de perspectiva din care-l privesti.
                      http://amazing-space.stsci.edu/resou...cave_vs_convex
                      Fr. "cave" = scobitura, gaura, pestera, beci
                      Engl. "cave" = grota, caverna, cavitate, depresiune
                      Rom. "cavitate" = adancitura, scobitura, gol
                      "Con cave" inseamna, cu scobitura
                      Lemn- Bty Viscaria
                      FH - TENERGY 05
                      BH - TENERGY 80

Comentariu

intotdeauna concav a insemnat "scobit" si convex a insemnat "bombat "
                        evident, de unde te uiti tu ca persoana

Comentariu

Acelasi obiect, poate fi concav sau convex, in functie de perspectiva din care-l privesti.
                          http://amazing-space.stsci.edu/resou...cave_vs_convex
                          Fr. "cave" = scobitura, gaura, pestera, beci
                          Engl. "cave" = grota, caverna, cavitate, depresiune
                          Rom. "cavitate" = adancitura, scobitura, gol
                          "Con cave" inseamna, cu scobitura
                          In clasa a sasea, cand ne acomodam cu primele notiuni de fizica, profesoara ne-a explicat in felul urmator: concav tine apa, convex nu tine apa. Scurt si cuprinzator!
                          Levi SIC Gloria OFF, Fețe: FH Xiom VEGA X max black+BH Der materialspezialist Kamikaze OX red
                          Levi SIC Carbo Def, Fețe: FH Tibhar Evolution MX-D 2mm black+BH Tibhar Grass Dtecs OX red

Comentariu

Pe de alta parte, la a 2-a derivata a functiilor, e invers: http://www.google.ro/imgres?q=functi...t:429,r:15,s:0
                            We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit.
                            Aristotle

Stiga Offensive Classic ||| DHS G888 / Banco Ouragane

Comentariu

La lectia aia nu am ajuns. Ramane cum am stabilit.
                              Lemn- Bty Viscaria
                              FH - TENERGY 05
                              BH - TENERGY 80

Comentariu

Forma e subiect de controversa indelungata. Ca sa eliminam inca 40 de pagini inutile, ar fi indicat sa consideram conventional pe acest forum aceasta forma ca fiind convexa.
                                Marc Barbu

Comentariu

Concav - cu cavitate
                                  Convex - cu varf

La functii pare a fi invers pentru ca se considera spatiul de deasupra functiei ca fiind convex/concav: http://upload.wikimedia.org/wikipedi...convex.svg.pnghttp://en.wikipedia.org/wiki/Convex_function
                                  ---------- Post added 11-Dec-2011 at 19:18 ----------
                                  Bineinteles ca noi la scoala invatam prostii gen: tine apa / nu tine apa care nu explica cu adevaratul sens ci doar "ajuta" memorarea mai usoara... Desi cel mai usor tii minte cand ai inteles bine.

Comentariu

Fata are si varf, si cavitate. Adica are o parte concava si una convexa. Forma asta se numeste menisc sau concav-convexa din cate stiu eu.
                                    Ca sa nu existe dubii ar trebui sa aibe amandoua partile fie convexe fie concave, rezultand o forma fie biconvexa - () fie biconcava )( . De aceea am propus anterior o conventie
                                    Marc Barbu

Comentariu

Tu te gandesti la lentile acum.
                                      Problema cu conventia propusa anterior este ca nu vor vedea decat putini de pe forum propunerea ta (de a considera fata cu topsheetul in sus).

Comentariu

ma gandesc la orice dar la poligoane stiu ca indiferent de celelalte laturi, daca doua dintre ele formau o scobitura era automat concav. Daca niciuna nu forma scobitura era convex. Spre exemplu cladirea pentagonului se vede de sus ca un pentagon convex. O chestie de genul asta -> http://etc.usf.edu/clipart/42800/42874/6_42874_lg.gif, indiferent de cat de convexe sunt varfurile, e o figura concava pentru ca are scobituri.
                                        Acum daca stim ca imaginea din foto 1 e un poligon concav, atunci poate ca si imaginea 2 trebuie gandita la fel, de unde rezolvarea problemei noastre. Totusi, noi avem aici niste transpuneri in plan a unor figuri in spatiu si asta cred ca mai poate induce erori...
                                        Fișiere atașate
                                        Marc Barbu

Comentariu

Saracul Laky, i-am facut praf threadul. Din fericire, discutia are oarecum legatura, pt ca speed glue, deformeaza fetele, aducandu-le de la concav la convex. Conventia pe care am propus-o, este sa fie folositi termenii concav/convex in loc de "barca", "clatita", "copaie", "covrig","deformata catre", etc. si sa fie specificata partea fetei care se afla la vedere. Si acum sa-i lasam threadul omului, in pace.
                                          Lemn- Bty Viscaria
                                          FH - TENERGY 05
                                          BH - TENERGY 80

Comentariu

Concav/Convex

In urma discutiilor avute intr-un topic al carui nume nu este sugestiv pentru subiect, propun continuarea dezbaterii temei, aici.
                                            Pentru folosul celor care nu cunosc inca "terminologiile specifice", am propus folosirea sintagmei "CONCAV" sau "CONVEX", plus specificarea partii fetelor care se afla la vedere, atunci cand se discuta despre acestea, in locul expresiilor de genul "curbat catre...", "copaie", "covrig", "barca", "clatita" si multe alte "brevete". Asta deoarece apar tot mai des confuzii, atunci cand cineva explica de exemplu, ce sa intamplat cu o fata de paleta, cand a fost tratata cu booster sau speed glue.
                                            De asemenea, am sa rog administratorul site-ului, sa puna acest topic la "tutoriale echipament", ca sa putem trimite pe cei noi, care vin si repeta intrebari de acest gen, la sursa.
                                            Lemn- Bty Viscaria
                                            FH - TENERGY 05
                                            BH - TENERGY 80

Comentariu

Eu propun sa facem o conventie :
                                              1) In toate cazurile sa discutam pe aceasta tema despre fete care au buretele SUS (ne uitam direct la el) si cauciucul (topsheet-ul) in JOS (nu putem sa il vedem).
                                              2) Folosim termenii de CONCAV (tine apa) si CONVEX (nu tine apa).
                                              In felul acesta, daca specificam de la bun inceput ca discutam doar despre fete care au buretele in sus, pentru ca noi oricum asa operam pe fete cand la dam cu booster sau cu speed-glue sau cu lipici pe baza de apa, banuiesc ca nu vor mai aparea confuzii.
                                              --=?!? / XIOM Strato / ?!?=--
                                              --=Yasaka Rakza 7 Soft MAX / Nittaku Septear / Donic Baracuda MAX=--

Comentariu

Saracul Laky, i-am facut praf threadul. Din fericire, discutia are oarecum legatura, pt ca speed glue, deformeaza fetele, aducandu-le de la concav la convex. Conventia pe care am propus-o, este sa fie folositi termenii concav/convex in loc de "barca", "clatita", "copaie", "covrig","deformata catre", etc. si sa fie specificata partea fetei care se afla la vedere. Si acum sa-i lasam threadul omului, in pace.
                                                Nici o problema. Intotdeauna am sustinut ca micile divagatii dau sarea si piperul discutiilor pe forum. Multumita colegilor mai tineri, bine ca mi-am adus aminte dupa vreo 30 de ani ca derivata a doua la o functie are legatura cu concavitatea sau convexitatea ei. Punctul in care se schimba se numeste parca punct de inflexiune...N-as fi crezut niciodata ca analiza matematica va avea aplicatii in studiul adezivilor folositi in tenisul de masa!
                                                Levi SIC Gloria OFF, Fețe: FH Xiom VEGA X max black+BH Der materialspezialist Kamikaze OX red
                                                Levi SIC Carbo Def, Fețe: FH Tibhar Evolution MX-D 2mm black+BH Tibhar Grass Dtecs OX red

Comentariu

UITE cum poti sa te intorci la ani studentiei.
                                                  Cu multe placeri ca cele rele s-au uitat.

Comentariu

Procesare...
                                                  X