Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

grosimea buretelui influenteaza caracteristicile date de producatori?

Adună
X
Adună
Currently Active Users Viewing This Thread: 0 (0 members and 0 guests)
 
  • Filtrează
  • Ora
  • Arată
Curăță tot
postări noi

  • grosimea buretelui influenteaza caracteristicile date de producatori?

    pe site-urile producatorilor sunt trecute caracteristici ale fețelor,ma intereseaza daca grosimea buretelui influenteaza aceste caracteristici,si producatorii la ce grosime a buretelui s-au raportat cand au spus ca fața cutare are viteza x,si daca pun un burete mai gros cu cat creste viteza,etc.de ex daca pe o fața ox cu viteza de 4 pun un burete de 2,0 cat va fi viteza?sau daca pun un burete de 0,6?sau 1,2?

  • #2
    da, buretele inluenteaza caracteristicile finale ale fetei si, in definitiv, ale paletei.
    la ce grosime s-au raportat producatorii ? e buna intrebarea. personal iti spun "nu stiu" pentru ca nu am vazut pe nici-un site sa se specifice grosimea buretelui ...
    stiu ca cei de la Cornilleau (vorbisem cu cineva mai demult cand mi-am luat o paleta de la ei) mi-au spus ca acele caracteristici se refera strict numai la cauciuc si nu pun in ecuatie si buretele (adica, spin, speed, control,tackiness,resilience of rubber etc). m-am tot intrebat " oare astia isi testeaza cauciucul direct pe lemn cand fac testele pentru a vedea daca sunt conform caracteristicilor ? " ... dar sunt inca in dubii, mai ales pentru ca si respectivul frantzuz nu le nici prea avea cu limba lui Shakespeare.

    legat cu cresterea de viteza, mai precis cu ce procent creste viteza si sunt influentate si celalalte caracteristici .... e greu de spus din nou.
    eventual, ca sa fim corect dpdv politic, cresterea este mica, dar sesizabila si influenteaza vizibil caracteristicile de joc.

    de asemenea, nu uita : exista mai multe tipuri de bureti, de la very soft , la soft, la normal, la semi-hard, hard si beton ( )
    fiecare tip de burete se "imperecheaza" cu o anumita fata, incercand sa se obtina si sa se imprime anumite caracteristici dorite (specificate) de producator.
    de genul : un burete soft, va permite o comprimare mai mare a sa, oferind un control sporit asupra mingii, si implicit comprimarii, ofera si functii de spin. viteza este ceva mai mica din cauza comprimarii.
    la un burete mediu sau tare, deoarece comprimarea este diferita, viteza ar fi mai mare (daca s-ar folosi aceeasi fata, evident). insa, crescand viteza , pierzi din control si spin. si aici intervine producatorul, care ofera , prin productie si procesare , alte caracteristici feței , crescand nivelul de tackiness.

    pentru a fi corect dpdv stintific, cum vrei tu, ar trebui sa fi un studiu oficial al ITTF, care sa certifice si clasifice fiecare cauciuc in functie de caracteristici. si e posibil sa fie, insa cel putin eu, nu sunt cunoscator al unui asemenea studiu.

    ---------- Post added 15-Dec-2011 at 12:07 ----------

    uita-te si pe urmatorul post, este putin similar cu ceea ce vrei tu.
    [/COLOR]http://www.tenisdemasa.ro/forum/show...le-mai-subtiri
    de asemenea, ia legatura cu userul grasomega , el cam cunoaste astfel de detalii "picante"
    Ultima editare de TimeShift; 15.dec.2011, 12:09.
    Boys, be ambitious !

    Comentariu


    • #3
      mersi de info

      Comentariu


      • #4
        Și nu uita ca fețele se lipesc pe lemne. Fiecare lemn influențeaza și el prin caracteristicile proprii rezultatul final.
        Aceeași fața se comporta diferit în funcție de lemnul pe care este lipita.
        DONIC "Appelgren Exclusive AR" ST
        BH: DONIC ALLIGATOR DEF
        FH: DONIC ALLIGATOR ANTI

        Comentariu


        • #5
          Mai influenteaza si buretele de pe partea opusa.

          Comentariu


          • #6
            (at) sheshu drept, lemnul este un alt factor vital in determinarea caracteristicilor cauciucului, acesta avand comportamente diferite pe diferite lemne si/sau combinatii de lemne. am uitat de detaliu acesta.

            (at) victor0987 hmmm interesanta ideea , te referi la faptul ca buretele de pe fata opusa actioneaza ca un fel de absorbant de socuri, un fel de amortizor , sau ca o contragreutate sau amandoua ?
            Boys, be ambitious !

            Comentariu


            • #7
              Un cauciuc se comporta diferit in functie de ce ai pe partea opusa. Cel putin la ierburi e un lucru evident. Cu un accuda S2(burete mediu) Sb-ul este mai rapid decat cu Dr. Neubauer Pistol care are cel mai soft burete din cati am vazut! Am incercat odata sa joc doar cu o iarba, fara a lipi nimic pe partea cealalta.Rezultatul a fost uimitor. SB-ul a devenit atat de lent incat mingea de abia sarea!!!.In concluzie fetele se influenteaza reciproc. Fetele moi actioneaxza ca un absorbant de socuri, micsorand putin din viteza celei mai tari. In compensatie , fata mai moale devine ceva mai rapida cand pe cealalta parte e o fata sensibil mai tare.
              Levi SIC Gloria OFF, Fețe: FH Xiom VEGA X max black+BH Der materialspezialist Kamikaze OX red
              Levi SIC Carbo Def, Fețe: FH Tibhar Evolution MX-D 2mm black+BH Tibhar Grass Dtecs OX red

              Comentariu


              • #8
                Pot sa intaresc cele spuse, cu un alt exemplu: mai demult, am incercat doua fete T05 pe un lemn TB ALC (sa fiu si eu ca Timo Boll ). Combinatia nu mi-a placut prea mult. Ducea lipsa de control (pt mine) si avea o vibratie ciudata, dublata de un simt prea sec la nivel de topsheet. Am schimbat pe BH cu un "Xiom Vega Europe". S-a modificat radical si FH. A disparut vibratia, a crescut controlul pe ambele parti. Cred ca ala a fost momentul in care am inceput sa folosesc fete diferite pt FH/BH.
                Lemn- Bty Viscaria
                FH - TENERGY 05
                BH - TENERGY 80

                Comentariu


                • #9
                  Postat în original de Aurel Onut Vezi post
                  Pot sa intaresc cele spuse, cu un alt exemplu: mai demult, am incercat doua fete T05 pe un lemn TB ALC (sa fiu si eu ca Timo Boll ). Combinatia nu mi-a placut prea mult. Ducea lipsa de control (pt mine) si avea o vibratie ciudata, dublata de un simt prea sec la nivel de topsheet. Am schimbat pe BH cu un "Xiom Vega Europe". S-a modificat radical si FH. A disparut vibratia, a crescut controlul pe ambele parti. Cred ca ala a fost momentul in care am inceput sa folosesc fete diferite pt FH/BH.
                  Vega Europa este tensor, fetele tensor influenteaza cel mai mult, eu as zice ca da viata fetei opuse. Am imperecheat si eu bureti tari sau mediu/tari de alte tipuri, aveam control dar parca nu aveam zvic, am dat unul jos am pus un tensor si opusul imediat a prins viata. Si stilul de joc conteaza la imperechere mai ales daca pui doi tensori.

                  Comentariu


                  • #10
                    Salutare Toni...teoretic,un burete subțire genereaza o viteza mai mica și un control mai mare,?n timp ce un burete mai gros,genereaza viteza superioara și control mai mic.Q.E.D. ar zice matematicienii...normal ca o fața c-un burete subțire...n-o sa fie ea la fel de rapida ca una cu burete mai gros. Acum,tu pui cazul unui OX...Ei bine,În cazul asta depinde de ce vrei sa faci,sau ce știe sa faca OX-ul ala :
                    - Daca e prea lent,adica vreo iarba cu zimți lungi,?i pui un burete de aparare(0,5-1,1mm) sa-i crești puțin viteza fara sa-i afectezi semnificativ controlul.
                    - daca e vreun Short pips de-sta care e prea lent,?i poți pune un burete mai gros(1-1,5mm),sa respinga mai rapid peste fileu mingea venita de la adversar,sau din contra...daca Short Pips-ul ala-i prea rapid și merge sa-i schimbi buretele,?i pui un burete mai subțire,pt a-i crește controlul ș-i scazi semnificativ din viteza,put?nd astfel sa obții practic,o „iarba ofensiva”ca sa zic așa...
                    Buretele trebuie sa fie soft pt a avea control sporit,mai ales daca OX-ul sau Short pips-ul au o consistența mai dura sau mediu-soft,v?scos,În cazul unui OX sau Short Pips mai gumos(moale) pt a-i spori capacitatea ofensiva,atât cât se poate la un astfel de material de joc...
                    Acum,parerile celorlalți useri...precum ca fețele lipite pe lemne se influențeaza reciproc,chiar daca una-i pe forhand și cealalta pe backhand,am constatat-o pe pielea mea ca este adevarat...cel puțin de la introducerea lipiciului pe apa,așa par sa stea lucrurile...nu sesizasem așa ceva la vechiul lipici,dar nu-i nimic,vom mai vorbi noi și cu alte ocazii de chestiile astea...și pâna atunci,sper sa-ți fie de un real folos cele scrise aici. S-auzim de bine Toni !
                    Ultima editare de emil,braila; 19.dec.2011, 23:45.

                    Comentariu


                    • #11
                      merge A.Mazunov OFF+ cu XIOM SIGMA PRO 2.2 ?
                      DONIC LI PING KITEX( kiso hinoki-ayous-texalium-kiri-texalium-ayous-kiso hinoki) - XIOM SIGMA PRO 2.2
                      FH-DONIC COPPA X3 SILVER - DONIC WALDNER DIABLO GLASS FIBRE - BH-DONIC F3 BIG SLAM

                      Comentariu


                      • #12
                        Avand in vedere caracteristicile lor (atat fete cat si lemn) cred ca va iesi o "racheta" din combinatia asta. Recent am avut ocazia sa joc putin cu Sigma Europa (nu Pro!!!) si pot spune ca sunt foarte viteziste. Erau lipite pe Xiom Strato.

                        Comentariu


                        • #13
                          Salutare.
                          Am jucat cu Mazunov Off+ cu FH Bryce/BH Tenergy 64 si mi se pare un lemn destul de rapid pentru Sigma Europa. Eu acum folosesc Xiom Extreme S, adica tot un lemn foarte rapid, la doua fețe Sigma europa, si mi se pare o combinatie un pic prea rapida si destul de greu de controlat pentru mine. Fetzele sigma sunt excelente, au speed si spin cu carul dar si control bun. Dar parerea mea este ca pe un lemn rapid devin ceva mai greu de controlat.
                          La Xiom Sigma eu as incerca lemne allround cu control mare: de ex.
                          Andro Temper Tech ALL+ sau OFF-
                          Andro Kinetic Supreme ALL
                          Donic PowerAllround senso V2
                          Butterfly Timo Boll All+ sau OFF-
                          Xiom Extreme S
                          FH/BH Xiom Sigma Europa
                          Timo Boll ZLF (old model 87g)/ FH Joola Rhyzer 45 PRO 2.0 mm/ BH Joola RhyzmP 2.0 mm

                          Comentariu

                          Procesare...
                          X