Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Yasaka Rakza Soft vs Xiom Vega Europe

Adună
X
Adună
Currently Active Users Viewing This Thread: 0 (0 members and 0 guests)
 
  • Filtrează
  • Ora
  • Arată
Curăță tot
postări noi

  • Yasaka Rakza Soft vs Xiom Vega Europe

    Pentru cine a avut ocazia sa joace cu amandoua fetele, ma intereseaza in special o comparatie in raport de viteza si elasticitate/catapulta. Am jucat cu Rakza soft si mi se pare cam prea elastica (gen tenergy 64) pentru o fata moale.
    In caz ca Rakza Soft si Vega Europe sunt oarecum la fel la efect de catapulta, cum vi se pare Vega Elite? E cumva prea moale, cu alte cuvinte sare asa ca din terci?
    Ultima editare de Lestat; 24.feb.2012, 04:59.

  • #2
    Eu am jucat cu ambele fete.
    Cu Rakza soft joc cam de 5 luni,iar Vega europe am testat-o doar.
    Vega euro mi se pare mai carnoasa decat rakza cu un simt un pic mai dur,avand cam acelasi spin si viteza,dar la control,consider rakza mult superioara-poate si pentru ca jucand mult cu ea m-am obisnuit cu ea,dar mai ales pentru BH rakza este excelenta,asta putand sa iti confirme multi din cei de pe forum
    In privinta efectului de catapulta,mi nu mi se pare chiar asa de mare,si nici prea elastica-mai elastica mi s-a parut Vario big slam decat rakza.
    Lemn:Butterfly Liu Shiwen
    FH: Tenergy 05
    BH: Dignics 05

    Comentariu


    • #3
      Am jucat cu fiecare aproximativ câte 2 luni. Comportamentul lor depinde și de lemn. Per ansamblu, VE arunca mai sus decât R7S, mingea având o traiectorie cu bolta mai ?nalta în primul caz. VE mi s-a parut mai moale, comport?ndu-se foarte bine pe un lemn ALL+, ?nsa pe un lemn OFF sau OFF+ mingea e respinsa (efectul de repulsie, catapulta) neliniar, adica la viteze mici sare prea încet, iar la viteze mari sare prea tare - fața fiind foarte moale, lemnul este predominant la viteze mari și se și pierde un pic din control. Repet, pe un all+ VE se comporta excelent și aș recomanda-o pentru jucatori începatori spre mediu. R7S am folosit-o numai pe lemn OFF și OFF+, comportamentul este liniar la viteze mici și mari (asemanator Butterfly), sunetul este foarte placut (de speed glue), raportul control/viteza este foarte bun, cred ca e potrivita pentru jucatori un pic mai avansați. VE se preteaza bine la joc de lânga masa, R7S la joc de la semi-distanța sau distanța.
      Daca R7S ți se pare prea ”elastica”, cred ca VE ar fi buna, dar încearc-o pe un lemn mai lent, ALL+ sau OFF-. Traiectoria cu bolta ajuta foarte mult la topspin-ul moale.
      Ultima editare de macocco; 24.feb.2012, 10:47.
      TB ZLF & T05/T05FX

      Comentariu


      • #4
        De la Xiom am jucat cu Omega 4 Elite si cu Sigma Pro.Elite este o fata soft,foarte controlabila si cu suficient spin.Chiar pusa si pe YEO sare excelent adica liniar.Fete recomandate celor avansati medii.Banuiesc ca seria Vega e cam pe acolo.
        Nittaku Septear
        FH: Xiom Sigma 1 Pro 2.0
        BH: Xiom Sigma 1 Pro 2.0

        Comentariu


        • #5
          Nu mai fac consideratii pt ca sunt subiective dar la Xiom, seriile "Elite" sunt mai moi decat seriile "Europe". Mai precis, sunt cele mai moi.
          Lemn- Bty Viscaria
          FH - TENERGY 05
          BH - TENERGY 80

          Comentariu


          • #6
            Eu am jucat si cu vega europe si cu vega elite pe un lemn all , intradevar vega elite este mai moale decat europe. La spin si control sunt similare, dar la viteza europe are un plus fiinda care carbon in compozitia buretelui.

            Comentariu


            • #7
              Am mers pe vega europa in final, si bine am facut. E usor mai moale si mai putin rapida decat rakza soft, numa' potrivita pentru backhand. Elite nu cred ca mi-ar fi placut.

              Comentariu


              • #8
                Este foarte importanta sinergia cu lemnul. Un "Omega 4 Elite", despre care am crezut ca este f slaba cand am incercat-o pe un lemn rapid si rigid (YEO), sa dovedit foarte buna pe un lemn rapid si usor elastic (Levi 7 ply).
                Lemn- Bty Viscaria
                FH - TENERGY 05
                BH - TENERGY 80

                Comentariu


                • #9
                  Mult mai bun control la Rakza 7 soft decat la Vega Euro...foarte buna si Omega IV elite dar este ceva mai soft...se preteaza mai bine pe un lemn ceva mai dur...
                  Blade: Viscaria, FL
                  fh: T05, 2,1 mm, black
                  bh: T05, 2,1 mm, red

                  Comentariu

                  Procesare...
                  X