La Focșani, domnul Dinicescu a semnalat un astfel de caz, cand Baiu Costel, aparent fara un motiv intemeiat, si-a inlocuit paleta in timpul meciului. Dupa cate stiu eu, in acest caz un motiv intemeiat este considerat deteriorarea accidentala a unei fete sau a lemnului( si nu cea intentionata precum aruncarea paletei de pamant sau lovirea de masa intru-un acces de nervi!). In acest caz este permisa utilizarea unei palete identice constructiv avand acelasi grad de uzura cu cea initiala.
Referitor la cazul de mai sus ar fi bine de stiut daca:
- motivul invocat se incadreaza in categoria celor enuntate mai sus
- daca da, paleta de rezerva a fost identica cu cea cu care s-a inceput meciul?
In cazul care una din aceste conditii nu a fost indeplinita, consider ca s-a incalcat regulamentul de joc.
In alta ordine de idei, la un turneu de anul trecut de la Bistrița, intr-unul din meciurile din grupele inferioare, adversarul meu s-a oprit din joc si motivand ca paleta fiind murdara si nemaiintrandu-i topspinurile asa cum vroia el, a vrut sa-si stearga fetele cu solutie de curatat. Invocand regulamentul, m-am opus. A fost foarte contrariat, enervandu-se la culme! A continuat meciul stergand paleta de tricou, dar vizibil marcat de refuzul meu.
Astept pareri asupra celor doua situatii expuse.
Referitor la cazul de mai sus ar fi bine de stiut daca:
- motivul invocat se incadreaza in categoria celor enuntate mai sus
- daca da, paleta de rezerva a fost identica cu cea cu care s-a inceput meciul?
In cazul care una din aceste conditii nu a fost indeplinita, consider ca s-a incalcat regulamentul de joc.
In alta ordine de idei, la un turneu de anul trecut de la Bistrița, intr-unul din meciurile din grupele inferioare, adversarul meu s-a oprit din joc si motivand ca paleta fiind murdara si nemaiintrandu-i topspinurile asa cum vroia el, a vrut sa-si stearga fetele cu solutie de curatat. Invocand regulamentul, m-am opus. A fost foarte contrariat, enervandu-se la culme! A continuat meciul stergand paleta de tricou, dar vizibil marcat de refuzul meu.
Astept pareri asupra celor doua situatii expuse.
Comentariu