Anunț
Adună
Nici un anunț încă.
Interviu cu Otilia Badescu
Adună
X
Adună
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
-
Fain, pacat insa ca e plina tara de fotbalisti.TEnergy 05 FX | Timo Boll ALC 30th A | TEnergy 05 FX
Fain, pacat insa ca e plina tara de fotbalisti.
Si bine ai venit in club !
Comentariu
Din cate stiu eu Otilia citeste din cand in cand mesajele de pe forum.
Daca va citi mesajul tau sunt sigur ca vei obtine cumva un autograf.
Comentariu
senior- 14.oct.2006
- 585
- București
- 1025
Likes given: 12Likes received: 3
replay
Eu cred ca poti sa soliciti unul de la FRTM,sunt sigur ca vei primi,pe deasupra ca bonus 100% vei primi si un tricou a lui Mihaela Steff
Comentariu
Re: Interviu cu Otilia Badescu
wow! cum ai reusit sa faci rost de acel tricou a otiliei
ce nas da sa am si eu unul ...
Comentariu
Re: Interviu cu Otilia Badescu
Setup: Timo Boll ZLC + Dignics 05
Însă Dumnezeu Și‑a dovedit dragostea față de noi prin faptul că, pe când eram păcătoși, Cristos a murit pentru noi - Romani 5:8
Comentariu
Re: Interviu cu Otilia Badescu
Eu nu am tricoul ei, dar am poze cu ea. Si am avut si semnatura ei pe un lemn, dar l-am dat.Lemn- Bty Viscaria
FH - TENERGY 05
BH - TENERGY 80
Comentariu
Re: Interviu cu Otilia Badescu
Paleta de argint a facut o campioana de aur!
Otilia Badescu nu s-a jucat cu mingea de ping-pong, ci a facut din ea o tinta ca sa doboare performantele altora. Si a reusit, chiar daca a muncit de mic copil pentru asta. Mi-a marturisit ca nu i-a fost usor pe drumul tenisului de masa, dar gustul victoriei i-a placut.
A obtinut o medalie de aur la individual, la Campionatele Europene in anul 2003, o medalie de bronz la individual, la Campionatele Mondiale in anul 1993. Cu echipa medalii de argint la dublu mixt, in anii 1994, 1996, o medalie de aur pe echipe la Campionatele Europene in 1992 si inca cateva de bronz. Dar poate, cea mai mare realizare a sa este aceea ca si-a depasit ?idealul?, adica a castigat consecutiv titlul de campioana europeana la cadeti, doborand recordul lui Jan Ove Waldner, o legenda a tenisului de masa mondial (daca ar fi fost baiat, Otiliei i-ar fi placut sa fie Jan Ove Waldner).
Ai inceput tenisul de masa la 7 ani, dar ai fi vrut sa faci gimnastica...
Marea majoritate vroia gimnastica, fiindca era in trend. Eram plina de energie, un copil neastamparat, asa ca parintii au considerat ca trebuie sa fac sport. Tata a facut box, mama handbal, dar pe mine m-au dat la gimnastica. Am mers vreo 6 luni dupa care a aparut antrenorul Vasile Dumitrescu. Acesta m-a descoperit la orele de sport. Eram in clasa intai la Scoala Generala nr. 79 si asa am ajuns la tenis de masă. Invatatoarei nu i-a placut ideea de-a face un sport, fiindca spunea ea ?cu carte ai un viitor asigurat, cu sportul nu stii niciodata?. Au fost cateva discutii pe tema a face sau nu sport, dar mama nu s-a lasat influentata deloc si a inteles ca trebuie sa-mi consum energia intr-un fel sau altul.
Nu ti-a placut la gimnastica?
Nu e vorba ca nu mi-a placut. Mai bine zis, parintii au stabilit ce sport sa practic. Nu cred ca la 7 ani puteam sa decid daca este bine sa fac sau nu gimnastica. Am inteles mult mai tarziu ca nu intotdeauna trebuie sa lasi copilul sa decida ce face, fiindca aceasta poate avea repercursiuni asupra viitorului copilului. Mama mi-a spus ceva ce atunci eu nu am inteles: , gimnastica o vei face pana la 20 ani, dar tenisul de masa are longevitate, il vei putea face cat te vor tine incheieturile, corpul si capul. Recunosc ca nu m-a atras de la bun inceput tenisul de masa. In comparatie cu gimnastica, unde fetitele erau cu fundite, se dadeau peste cap, se rostogoleau, tenisul de masa nu era atractiv. In afara de joaca cu mingiute nu avea ce sa-mi ofere. Demarajul a fost foarte, foarte greu? Dar antrenorul a stiut cum sa ma abordeze, cum sa ma atraga catre sportul respectiv, m-a lasat si sa ma rostogolesc in sala de tenis, dar m-a determinat sa raman in sala.
Cand te-ai indragostit de tenisul de masa?
Dupa 6-8 luni de zile am ajuns la masa de tenis. Mingea de celuloid sare oriunde, dar tu trebuie sa detii controlul asupra ei, iar pentru asta mi-am dezvoltat la perete abilitatile de indemanare, calitatile motrice, simtul de deplasare. De abia apoi am ajuns la masa de joc. Si? mi-am dorit sa ajung acolo. Acesta a fost primul lucru. De la bun inceput nu mi-a fost frica de concurenta! Am fost in turnee locale, in competitii, calificari unde aveam adversari baieti. Am ajuns in faza nationalelor si prima Paleta de Argint (n.r. - un fel de Olimpiada a copiilor) a castigat-o colega mea. Am suferit foarte mult. Dar insuccesul nu m-a determinat sa renunt. Panoul de onoare era chiar in sala de tenis, acolo era poza colegei mele, medalia ei, inclusiv Paleta de Argint. Au fost momente grele pentru mine. Eram invidioasa pe rezultatul alteia, dar a fost constructiv. Anul urmator am castigat eu Paleta de Argint. De atunci am inceput sa indragesc tenisul de masa si sa inteleg ce inseamna victoria! Munca a venit de la sine.
Ca sa faci performanta, trebuie sa incepi devreme sau se poate recupera mai tarziu?
Aud mereu spunandu-mi 'ti-ai sacrificat copilaria'. Nu sunt de acord, eu cred ca face parte din ceea ce faci si ce iti doresti sa realizezi. Daca altii incep munca la 20 ani, tu o incepi la 7 ani. Au fost cativa sportivi care au inceput mai tarziu si au recuperat, dar foarte putini. Acum, copiii incep de pe la 3-4 ani. Secretul e ca antrenorul sa nu aglomereze si sa nu accelereze procesul de antrenament, ci sa-l determine pe micut sa-i placa tenisul de masa. Trebuie lasat copilul de 3-4 ani sa se joace cu mingiutele, cu paleta, dar nu sa joace la masa. Metodele pe care antrenorul meu le-a aplicat cu mine sunt valabile si azi si sunt convinsa ca sunt foarte bune Dar problema e ca nu mai gasim astfel de oameni dornici, pentru ca nu sunt remunerati, pentru ca nu exista sali in care sa-si desfasoare activitatea.
Dar tu te implici in viitorul acestui sport si al tinerelor talente. Dovada faptul ca esti membra de onoare in Asociatia Municipala de Tenis de Masa București. Aici se organizeaza un concurs anual pentru copii intitulat Minicupa Otiliei. Intr-un fel esti mamica lor. De unde a pornit aceasta idee?
Impreuna cu presedintele Asociatiei, Radu Popescu, am considerat ca trebuie sa promovam si sa ajutam copiii sa practice un sport agreabil, un sport frumos, care sa-i dezvolte armonios. Copiii sunt foarte dulci, parca ma vad in ei. Regret faptul ca nu au posibilitatea sa-si desfasoare activitatea in mai multe sali de tenis, ca sunt foarte putine competitii pentru acesti copii, ca premiile sunt modice, ca parintii nu-i sustin.
Tu ai avut un mare sprijin si sustinator in mama ta. Cat de important e parintele pentru un performer?
Parintii sunt cei mai importanti, ei trebuie sa fie prezenti in sala la concursuri, sa vada modul de desfasurare a acestora, sa urmareasca copilul indeaproape, sa comunice cu el. Copilul care pierde, e dezamagit si daca parintele nu e alaturi de el, nu stie de ce a pierdut. Are nevoie de sfaturi si incurajari, iar antrenorul poate e preocupat de meciurile urmatoare, de copilul care a castigat si nu-l poate consola pe cel care a ratat in prima faza un rezultat. Eu o aveam pe mama langa mine, participa direct la antrenament. Iar pe drumul pe care-l faceam zilnic de acasa la antrenament, discutam despre greselile mele din timpul antrenamentelor. Avea simtul observatiei si nu era depasita de probleme. Antrenorul avea sub observatie 10 copii, dar mama ma urmarea numai pe mine. Pe vremea aceea nu se filma ca acum, sa poti vedea antrenamentele.
Ai putea fi o foarte buna antrenoare. Nu te bate gandul?
As fi putut sa fac lucrul acesta, de fapt am facut o perioada voluntariat cu copiii, dar cred ca as putea spune mai multe la un nivel mult mai inalt. As putea avea sub observatie mai multi tineri antrenori si asa am putea sa incercam sa creem o baza de selectie buna. Ma uit la ce se petrece la ora actuala la nivel mondial si vad ca pe banca tehnica apare tot mai des cate un fost sportiv. China e exemplul cel mai concludent, in plus stie cand sa riste.
Da, dar n-a riscat cand a fost vorba de tine. Erai prima jucatoare europeana legitimata la un club din Japonia, si bateai regulat chinezoaicele. Daca te-ai fi dus la ei, se temeau chinezii ca le aflai secretele si ai fi cucerit titlul mondial?
Din pacate, cei de aici nu au inteles ce am fost eu pentru tenisul de masa. Puteam sa fiu o Nadia din gimastica, puteam chiar sa spargem zidul chinezesc. Se putea face lucrul acesta... Dar oamenii s-au eschivat, au batut pasul pe loc, nu au inteles, nu s-au implicat sufleteste in ceea ce insemna sportiva Otilia Badescu. S-au multumit cu ceea ce s-a realizat. Eu sunt convinsa ca daca as fi fost sprijinita 100% in ceea ce aveam de facut, eram campioana mondiala. Chinezii au simtit ca sunt un pericol la masa de joc si nu ar fi vrut sa aiba un esec in fata unei europence.
In calitate de consilier al presedintelui Agentiei Nationale pentru Sport poti face ceva pentru tenisul de masa?
D-l presedinte Octavian Belu provine din inima sportului si stie situatia. |ncercam sa facem cateva lucruri, dar demareaza greu din cauza ca nu exista spatii si finantare ca sa dezvoltam programele respective. Cu directorii scolilor care au sali de sport trebuie facute niste protocoale ca sa dezvoltam anumite ramuri sportive, iar copiii sa-si poata desfasura activitatea acolo. In fiecare scoala ar trebui sa existe o sala de sport destinata anumitor sporturi: tenis de camp, tenis de masă, badminton si sah, sala pentru toate laolalta. |n occident in salile de sport ale scolilor poti face si dansuri si tenis de masă, sala fiind ocupata de dimineata pana seara dupa un anumit program bine stabilit pe un an intreg, iar costurile sunt modice.
Pe copilul tau spre ce sport l-ai indruma?
L-as da la tenis de masă, nu pentru ca am practicat eu, ci pentru ca e ramura in care as putea sa-l ajut cel mai bine. Nu l-as da la volei, ca nu m-as pricepe. Daca va vrea sport de performanta, atunci cu tenisul de masa l-as putea ajuta. Eu sunt de parere ca parintele, daca are ochiul format, il va indruma pe copil spre sportul care i se potriveste. Chiar daca celui mic ii place un sport de echipa, daca are indemanare pentru sportul individual si vrea performanta, il va indruma spre cel individual. Parintele trebuie sa stie clar ceea ce doreste din partea copilului, daca sportul va fi o profesie pentru acesta. Daca face sport doar pentru sanatate, atunci poti sa-l lasi sa practice chiar mai multe sporturi deodata. Important e ca parintii sa nu-i incurajeze pe copii sa evite orele de sport.
Articol de Alexandra Manaila
-----------------------------
Comentariu
Re: Interviu cu Otilia Badescu
Am admirat-o intotdeauna pe Otilia Badescu pentru talentul ei, pentru puterea de lupta,pentru inteligenta ei(am auzit comentariile pe Eurosport-atunci cand se transmiteau in anii trecuti meciuri din Liga Europeana pe echipe)...In concluzie tot respectul pentru o combinatie reusita intre Valoare-Rezultate si-Un chip frumos !
Sorin
Comentariu
Re: Interviu cu Otilia Badescu
Postat în original de Mihai-GabrielPaleta de argint a facut o campioana de aur!
..................
Articol de Alexandra Manaila
-----------------------------
Edited by FlorinBN: care-i rostul acestui lung copy-paste?
Comentariu
Re: Interviu cu Otilia Badescu
Postat în original de furkPostat în original de Mihai-GabrielPaleta de argint a facut o campioana de aur!
[...]
Articol de Alexandra Manaila
-----------------------------
Da, am facut copy ... paste la un interviu luat de so?ia mea Otiliei Bădescu pt ca am vrut sa-l citeasca forumistii seriosi.
Nu a durat decat o noapte sa transcriu de pe reportofon...Fotografiile care ilustreaza articolul sunt facute de mine, ca si scanul etc.
Pe reportofon au fost foooarte multe alte lucruri interesante, dar care nu au putut fi publicate pt ca nu aveau legatura cu publicul ?int? a revistei in care a aparut.
Celalalt motiv pt care am facut copy ... paste la un interviu la care am contribuit din plin si la care firma al carei proprietar sunt are drepturile de autor, si pe care
cu mare drag l-am postat pt utilizatorii http://www.tenisdemasa.ro are un substrat mult mai subtil, dar pe care poate ca o minte atât de inzestrata ca a ta furk cu voluptatea interjectiei o poate cuprinde. Mai explicit: o vorba a lui Petre ?u?ea spunea ca "unii cred în Dumnezeu numai ca să le binecuvînteze pr?v?lia"...
Si mai sunt unii care au tot timpul ceva de spus...
Le multumesc tuturor celor care au citit acest interviu ?i care, într-un fel sau altul l-au gîșit util.
Este ultimul meu post la acest topic.
Comentariu
Re: Interviu cu Otilia Badescu
Dar nu despre copy/paste-ul tau era vorba , ci despre copy/paste la copy paste, pe care-l facuse Furk de doua ori.Lemn- Bty Viscaria
FH - TENERGY 05
BH - TENERGY 80
Comentariu
Re: Interviu cu Otilia Badescu
Postat în original de furkPostat în original de Mihai-GabrielPaleta de argint a facut o campioana de aur!
..................
Articol de Alexandra Manaila
-----------------------------
Edited by FlorinBN: care-i rostul acestui lung copy-paste?
Deci nu stiam ca dansul a fost cel care a publicat prima oara acest interviu!
Mii de scuze!
2.Am postat de 2 ori din cauza ca mi s-a blocat calculatorul!
Din nou mii de scuze!
Comentariu
Re: Interviu cu Otilia Badescu
Deci aveti vro 2000 de scuze de acceptat sau respinsSetup: Timo Boll ZLC + Dignics 05
Însă Dumnezeu Și‑a dovedit dragostea față de noi prin faptul că, pe când eram păcătoși, Cristos a murit pentru noi - Romani 5:8
Comentariu
Re: Interviu cu Otilia Badescu
Nu ma pot supara pe utilizatorii acestui forum, asa sunt eu "alcatuit".
Dar cand vin la Hunedoara, furk, promit că o sa-ti trag o mam? de b?taie...
la tenis de masă, evident. Ba?ca faptul ca so?ia mea e din Hunedoara...
Comentariu
Re: Interviu cu Otilia Badescu
Postat în original de Mihai-GabrielNu ma pot supara pe utilizatorii acestui forum, asa sunt eu "alcatuit".
Dar cand vin la Hunedoara, furk, promit că o sa-ti trag o mam? de b?taie...
la tenis de masă, evident. Ba?ca faptul ca so?ia mea e din Hunedoara...
Oricand domnule Mihai!
Comentariu
Re: Interviu cu Otilia Badescu
domnu tapinar lica prin lupeni circula zvonu ca esti antrenorul care a dus o pe culmi europene pe otilia badescu respect ei si tie dar mai ales tie.oamenii din spate conteaza cel mai mult
Comentariu
Re: Interviu cu Otilia Badescu
Un alt articol aparut recent in presa mondena , legat de campioana nostra Otilia Badescu :
http://www.libertatea.ro/stire/otilia-b ... 73370.htmlPalete si accesorii tenis de masa la preturi de importator
Fete de palete tenis de masa
TT.MGVSPORT - www. ttsport.ro
Comentariu
Echipa AmaTur- 30.dec.2005
- 6861
- București
- 65
Likes given: 270Likes received: 738
Re: Interviu cu Otilia Badescu
http://www.romanialibera.ro/actualitate ... 02167.html
Un interviu foarte interesant al Otiliei Badescu, la radio Romania Libera, in care marea campioana raspunde la intrebari
pe care multi copii si parinti le pun despre sport si tenis.
Otilia are si cateva cuvinte frumoase despre cele doua noi sali de tenis din București si indeamna copiii si parintii sa-si indrepte atentia catre tenisul de masa.
Am, totusi un regret:
Daca acest interviu ar fi fost promovat pe site-ul nostru inainte de difuzare, cu siguranta ar fi avut parte de multi ascultatori on-line!
Comentariu
© 16.06.2005-2024 www.tenisdemasa.roPowered by vBulletin® Version 5.7.5
Copyright © 2025 MH Sub I, LLC dba vBulletin. Toate drepturile rezervate.
Traducere vBulletin® 5 în Română roStyles.com®Această pagină a fost generată la 00:38.Procesare...X
Comentariu