ZECE ÎNTREBĂRI DE AZI PENTRU STARUL DE MÂINE - BOGDAN BADEA
Inițiem niște mini-interviuri sub egida "Zece întrebări de azi pentru starul de m?ine" cu jucătorii de perspectivă din țara noastră, în exclusivitate pentru forumul tenisdemasa.ro.
1. Te rugăm să te prezinți celor care nu te cunosc.
Bogdan Badea: Salut, mă numesc Bogdan Badea împlinesc 16 ani, sunt din comuna Dumbrăvița, în prezent joc la CS Voința Câmpulung. Cele mai bune rezultate sunt: sferturi la dublu la Campionatul Național de seniori, locul 3 la Campionatul Național de seniori pe echipe, campion național în 2018 la proba de dublu cadeți.
2. Cine ți-a stârnit interesul pentru tenisul de masă? Cum ai început tenisul de masă și de la ce vârstă? Când ai realizat că ai dori să devi jucător profesionist?
Bogdan Badea: Nu pot spune că cineva mi-a stârnit interesul pentru tenis de masă. Poate simplu' fapt că aveam o sală de tenis de masă lângă școală m-a făcut curios și am ajuns acolo datorită unei colege de clasă care practica tenis de masă, și am zis că pot încerca și eu, de ce nu. M-am apucat de el de la vârsta de 5 ani, cu două antrenamente pe săptăm?nă și cam la vârsta de 7, 8 ani antrenoarea mea a văzut un mic potențial în mine, le-a spus părinților mei, și am decis că vom încerca la performanță.
3. Cine a fost primul antrenor și primul club la care ai fost legitimat?
Bogdan Badea: Primul meu antrenor a fost doamna Nicoleta Huszar iar primul club la care am fost legitimat a fost ACS Dumbrăvița.
4. Cu ce lemn și fețe joci? ?ți place să experimentezi, să încerci diferite lemne și fețe?
Bogdan Badea: ?n prezent joc cu fețe Tibhar Evolution MX-P pe ambele părți și lemn Timo Boll ALC. Nu pot să spun că nu-mi place să încerc alte palete dar de mic am preferat să joc cu combinația asta, o folosesc cam de 3, 4 ani și cred e o combinație destul de bună pentru jucători, de control.
5. Ne poți spune programul de antrenament sau, mai exact, cum se derulează o zi obișnuită din viața ta atunci când nu ești la vreo competiție?
Bogdan Badea: Nu e un program foarte încărcat, dimineața încep cu primul antrenamnet de la ora 11 la ora 1 după care urmează masa și odihna. Seara antrenamnet de la 4 la 6, zilnic, mai puțin sâmbătă când avem doar un antrenament iar duminică avem liber. Cutie fac de cel puțin două ori pe săptăm?nă și sala de forță o fac, în general, într-o perioadă în care nu am multe competiții și mă axez mai mult pe starea fizică.
6. Cu ce jucător, în activitate sau retras, ți-ai dori să joci un meci?
Bogdan Badea: Aici e un răspuns foarte simplu, mi-aș dori să joc un meci cu Jan-Ove Waldner, chiar dacă nu am un stil asemănător cu al lui. A fost și este unul dintre legendele mele preferate și este, din punctul meu de vedere, cel mai talentat european.
7. Care e cea mai frumoasă amintire legată de tenisul de masă?
Bogdan Badea: O amintire frumoasă am de la un concurs din Ungaria, un mini-cadet open. La vremea respectivă aveam cred ca 13 sau 12 ani. Am mai participat cu ani în urmă la acea competiție și niciodată nu mi-aș fi imaginat că aș putea să o și câștig în proba de simplu. Obiectivul meu principal a fost să luăm medalie în proba de echipe pentru că mi se părea că acolo sunt cele mai reale șanse de a avea o medalie la concursul ăsta. Din nefericire am pierdut în sferturi și eram foarte demoralizat deoarece era ultimul meu an de participare la acel concurs. Mi-am spus că nu am reușit să iau o medalie în 2 ani de participare și că, aparent, nu voi reuși nici anu' ăsta. Doar că, nu știu cum, ca printr-o minune, următoarele zile de turneu am reușit să mă mobilizez și să fiu într-o formă foarte puternică, cred că cea mai puternică pe care aș fi putut-o atinge în perioada respectivă. M-am mobilizat și am reușit să ajung din nou în sferturi unde mă gîndeam că o să mă opresc, deoarece adversarul cu care jucam era un german care a reușit să bată doi dintre băieții din România cu care mai eram la concursul acela iar cei doi nu-mi dăduseră nicio șansă în fața germanului. Am intrat destul de relaxat, nu simțeam presiunea pentru că știam că e foarte posibil să pierd, așa că mi-am dat drumu' la m?nă și am reușit să fac un meci excepțional în care mai apoi să-l și câștig cu scorul de 3 la 1. Am reusit să ajung în finală și urma să joc cu un ungur cu care sincer să fiu nu prea îmi dădeam mie șanse, deoarece îl văzusem cu zile în urmă cum se antrenase și mi se părea că e cu mult mai mult peste nivelul meu tehnic decât mine. începe meciul, str?ns de la început până la final. Se ajunge la scorul de 2-2 la seturi, începe setul decisiv și țin minte că am reușit să fac un joc impecabil și să ajung la scorul de 9-4 pentru mine. Apoi, nu știu cum am reușit să mă deconcentrez, și în mai puțin de un minut scorul este 9-8. C?știg următoarea minge, 10-8, două puncte mai târziu m am trezit la 10-10. Ce-i drept, îmi era frică de câștig, deoarece nu mă puteam imagina câștig?nd acest turenu. Luptă grea și se ajunge la 16-16, 2-2, și nu știu cum am avut un moment de strălucire și am reușit să fac două puncte consecutive și să câștig meciul. Nu am fost în viața mea mai fericit, pe plan sportiv decât am fost atunci. Am simțit că am reușit să fac imposibilul și că am reușit să fac ceva ce dacă mi-ai fi spus cu două zile în urmă că o să se întâmple, aș fi crezut că ești nebun. Da, cam asta este una dintre cele mai frumoase amintiri pe care le am.
8. Cine e jucătorul tău favorit și de ce?
Bogdan Badea: Jucătorul meu favorit este Ma Long deoarece mi se pare că stilul meu de joc este foarte mult modelat după stilul lui, și este un model pe care aș vrea să-l urmez.
9. Ce faci când nu joci tenis de masă?
Bogdan Badea: ?n general, când nu joc tenis de masă găsesc alt sport pe care aș putea să-l joc în ziua respectivă. Pentru că sunt mare fan fotbal, în general joc fotbal sau tenis de câmp. Mai stau pe telefon și mă uit la seriale sau mă joc și, in cazuri rare, citesc.
10. Care sunt obiectivele tale pentru perioada următoare?
Bogdan Badea: Am un obiectiv foarte simplu și clar: să joc în continuare tenis de masă de plăcere.
Mulțumim pentru timpul acordat, spor la antrenamente și mult succes pe mai departe!
Comentariu