După ce am crezut că după câteva luni de probe ?nd?rjite mi-am gasit fata de FH în Tenergy 05, se pare că nu-i asa! Problema principala este ca in jocul de capace si contre, datorita sensibilității mărite si a unui unghi de aruncare peste medie, mai ales la un topspin al adversarului nu foarte rapid, dar cu mult efect, capacele și contrele ies afară! Stiu că se poate corecta, dar unghiul de tolerantă este foarte mic, greu de prins dacă tehnica nu e perfectă. Cu câți va ani in urmă am jucat cam doi ani cu Xiom Vega Pro 2mm pe FH, pe un lemn Levi Meranti Def+ spre All-. Totul a fost OK, până am dat de Tibhar Evolution Mxp max, tot pe acelasi lemn, vreo doi ani totul a fost iarăși OK. Intre timp mai incercasem, sporadic adaptarea la T05, dar dificultățile mai sus aratate m-au facut să renunț repede. între timp Levi mi-a facut un lemn UNIC, un carbo-aramid undeva intre OFF- si OFF pe care iarba merge perfect, si pe care am incercat din nou marele salt la T05. Serviciul, topspinul mult mai bune, dar capacul, contrele și loviturile drepte nu au progresat de loc. Am făcut o analiză la rece a plusurilor si minusurilor constatate, si am ajuns la concluzia că pentru mine T05 nu e un upgrade ci din contră un regres. După zile si zile de citit, în care am căutat să găsesc o față cu o sensibilitate mai mică la spinul adversarului și cu o viteză asemănătoare, dar mai bună pentru capace, contre și lovituri drepte, dar fără a face foarte mult rabat la spin. M-am g?ndit la un comeback Xiom Vega Pro 2mm, cu care m-am înțeles foarte bine la acea vreme și la Tenergy 64 1.9 mm cu care însă nu am dat niciodată.
Dacă cineva cunoaște foarte bine cele două fețe, l-aș ruga să-mi facă o comparație pentru cele trei lovituri mai sus enunțate: capac de lângă masă, contre și lovituri directe.
Vă mulțumesc.
Dacă cineva cunoaște foarte bine cele două fețe, l-aș ruga să-mi facă o comparație pentru cele trei lovituri mai sus enunțate: capac de lângă masă, contre și lovituri directe.
Vă mulțumesc.
Comentariu