Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

"Andro Temper Tech Off-" vs Butterfly Balsa Carbo X5"

Adună
X
Adună
Currently Active Users Viewing This Thread: 2 (0 members and 2 guests)

• Filtrează
  • Ora
  • Arată
Curăță tot
postări noi

• "Andro Temper Tech Off-" vs Butterfly Balsa Carbo X5"

Salutare pasionati de tenis.
    Intentionez sa cumpar un lemn nou axat in special pe control dar vreau ca si viteza sa fie cel putin rezonabila. Stilul meu de joc cred ca este All+ sau Off-, pe acolo pe undeva si cred ca lemnele astea ar fi potrivite.
    Momentan imi vine greu sa ma hotarasc mai ales ca pretul este aproape identic.
    Vreau sa va rog sa imi impartasiti cateva opinii pentru a-mi usura alegerea. Tks
    Joola Panther FL, FH Tenegry 05 max negru, BH Yasaka Antipower rosie 2.0 mm

Am jucat cu Temper Tech All+ si Off. Ambele sunt deosebite, iar Off- are si el o presa excelenta. Fata de Balsa-Carbon, Temper Tech-ul e foarte probabil sa ofere un dwell time mai mare, neavand carbon in compozitie.
    Eu nu m-am putut impaca nici macar cu cele mai controlabile lemne compozite (ex: Palio TC-6, care are doar soft carbon si e extrem de echilibrat - un lemn absolut exceptional la pret de nimic). Parca sta prea putin mingea pe paleta pentru viteza mea de reactie... Si rigiditatea si duritate sunt frecvent foarte mari la lemnele cu carbon, aspect care nu le convine tuturor.
    DR. Levi All+; FH: Andro Impulse PowerSponge 2.0 mm; BH: Giant Dragon Dragon's Talon OX
    Dr. Levi All; FH: Yasaka Razka Max; BH: TSP Curl-PH OX

Comentariu

Tudor din intamplare am vazut ca ai un review pe site-ul tabletenisdb.com la lemnul Joola MC1. Acela este lemnul pe care voiam sa mi-l comand initial dar m-am razgandit, ce-i drept cu jumate de inima, si am mers pe Xiom Extreme S. Mie mi se pare excelent acest Joola MC1 desi un pic mai scump. Ce parere ai despre acest lemn comparativ cu cele 2 lemne (Temper Tech Off- si Balsa CArbo X5)?

Comentariu

Postat în original de CornelTT Vezi post
        Tudor din intamplare am vazut ca ai un review pe site-ul tabletenisdb.com la lemnul Joola MC1. Acela este lemnul pe care voiam sa mi-l comand initial dar m-am razgandit, ce-i drept cu jumate de inima, si am mers pe Xiom Extreme S. Mie mi se pare excelent acest Joola MC1 desi un pic mai scump. Ce parere ai despre acest lemn comparativ cu cele 2 lemne (Temper Tech Off- si Balsa CArbo X5)?
        Incearca un lemn fara carbon , iti recomand ceva din hinoki , 5 sau 7 straturi...
        Pentru o viaţă sănătoasă evitaţi: prietenii falşi, minciuna şi excesul de ?ncredere.

Comentariu

Postat în original de CornelTT Vezi post
          Nu eu am facut acel review
          Am pus mana pe un MC1 si e infiorator de rapid, dar in acelasi timp cu un control bunicel (asta daca nu pui fete foarte rapide pe el). Daca ai o mana pe masura lui, incearca-l. Dupa a mea umila parere chiar si Temper Tech Off ofera o viteza suficienta pt toate gusturile. E foarte bun acel lemn. Cum te declari in zona All+ spre Off- ca stil de joc nu prea inteleg ratiunea devierii spre Off+ (MC1). Daca vrei sa poti folosi fete lente si ieftine are sens, dar sa nu te surprinda viteza setupului chiar si asa... Cum exista un gol mare la fete intre viteza 5 din 10 (Gambler Reflectoid) si 7.5 (Globe 999 National si multe alte fete chinezesti), s-ar putea sa nu gasesti fata potrivita daca mergi pe un lemn de viteza extrema.
          In locul tau, decat sa dau o avere pe MC1 mai bine-as lua un Palio TC6 (18 USD), care e o idee mai controlabil si suficient de rapid (cam ca si Temper Tech Off, daca nu o idee peste el). Asta stiu sigur ca merge excelent cu Focus Snipe 3 si Globe 999 National... Dintre lemnele compozite mi-a placut mai mult decat oricare altul testat (inclusiv celebrul TBS). Oricat de paradoxal ar putea parea, calitatea lemnului de 18 USD este iesita din comun.
          Cu Hinoki risti. Relatia poate fi doar de tipul love-hate. Mie nu mi-a priit datorita ierbii, dar parca si la FH am avut dificultati in a-i gasi fete potrivite. Nucul, limba si plopul sunt esente foarte bune. In functie de cum le combini, poti obtine viteze de la All la Off+
          D-nul Levi poate sa-ti faca un lemn exact pe specificatiile tale. Eu urmeaza sa-ncerc unul cu miez de plop facut de dansul (din pura curiozitate), cele de balsa nefiind neaparat ideale pt iarba. Cu fete netede merg excelent. Recomand ceva de genul:
          Plop - Limba - Plop (miez) - Nuc - Limba
          BH FH
          Ar fi in zona Off- (sau chiar Off) pe FH si All+ pe BH
          Ultima editare de tudorprecup; 29.aug.2012, 12:08.
          DR. Levi All+; FH: Andro Impulse PowerSponge 2.0 mm; BH: Giant Dragon Dragon's Talon OX

Comentariu

Interesanta coincidenta. Am intrat pe tabletenisdb.com si era un user "fluturas" care a facut review-uri in engleza la Andro Temper tech all+ si off- (tu spuneai ca ai jucat cu ambele) si culmea cum crezi ca il cheama Tudor Precup ... Probabil e doar o conicidenta de nume si nationalitate pt ca el e din SUA.

Mersi mult de informatii. Mi se pare ca esti un bun cunoscator.
            Intr-adevar deja imi restrang aria de alegere intre cele doua din titlu si aleg Andro (fata de Balsa Carbo X5).
            Totusi au aparut alte optiuni foarte interesante pe care initial nu le luam in calcul:
            - Palio TC6 de care m-am interesat si pare excelent
            - YinHE Galaxy N-9 care pare chiar exceptional
            - deja sunt curios sa aflu mai mult de lemnele DrLevi pt ca vad pe forum ca sunt ff apreciate. Sunt mai scumpe decat cele de pe piata?

Deja sunt mai confuz pentru ca am 3 lemne din care sa aleg fata de 2 initial. Palio sau Galaxy au preturi foarte mici dar nu le gasesc in Romania iar daca le comand de pe Eacheng mai pun inca 22 $ taxe de curierat si ajung pe la 30-40 $. Un pic mai ieftine decat Andro dar nu cu mult...
            Off.. Grea decizie cand nu ai prea multa experienta cu echipamentele profesionale de tenis ...
            Poate mai primesc cateva sfaturi care sa ma ajute ... Sfaturile de pana acum au fost chiar folositoare

Comentariu

Ma demascasi Eu am facut review-urile la Palio, Temper Tech si vreo 2 XiEnting-uri.
              Te costa aprox 7 USD transportul pt 1 lemn de pe Eacheng (5 USD pt primele 100 gr -parca si apoi se adauga tot cate 2 la fiecare 100 de gr suplimentare). Nu stiu ce modalitate de transport ai ales de ti-a indicat asa un pret Daca iei un lemn si vreo 2 fete iti renteaza.
              N9-le tare l-as incerca si eu. Exista riscul ca majoritatea review-urilor pt el sa fi fost facute de useri obisnuiti cu materiale super-ieftine si/sau de reprezentati ai producatorului. La cat e de ieftin nu te-ar ustura insa la buzunar sa ti-l comanzi... Despre TC-6 am gasit opinii prin forumuri australiene (oak...), deci stiam ce hram poarta cand l-am comandat, dar N9 nu apare acolo. Asta ma surprinde putin...
              Din cate-am vazut pe forum, lemnele d-lui Levi costa intre 85 si 110 lei (cu transport cu tot). Inainte a comanda de la dansul e indicat sa faci un research al materialelor de care dispune. Am inceput eu unul aici:
              http://tenisdemasa.ro/forum/showthre...nele-paletelor
              Duritatea esentelor cu care lucreaza dl Levi:
              Wenge: peste 2000 (pe scara Janka) - e a naibii de dur - pt jucatori agresivi, cu tehnica foarte buna
              Tisa: 1600 (ceva soi de conifer)
              Fag: 1500
              Stejar: 1300
              Nuc: 1010 (foarte buna esenta)
              Cires: 800 (asta nu mi-a mers deloc cu iarba, dar e super ok pt fata neteda ca strat superior, aplicat pe miez de balsa)
              Limba: 730 sau 480 (am gasit 2 valori si nu stiu pe care s-o iau de buna) - mie mi-a placut esenta - nu arunca la fel de tare ca Hinoki si e buna pt topspin
              Pin: intre 400 si 800 (in functie de tip si varsta)
              Plop: 430 - mi-a placut si asta. Sa vedem cum se comporta ca miez, dar ar trebuie sa fie f asemanator cu Ayous (Abeche)
              Balsa: 80-100 - mixed feeling. E super ok ca miez pt fețe netede. Si pt iarba merge, dar numai daca pui vreo 2 straturi din alt material peste el (ex: plop-fibra de sticla-plop)
              Cu cat sunt mai dure esentele, cu atat creste viteza lemnului, care e direct proportionala si cu # de straturi. Evident ca si greutatea (densitatea) va creste cu duritatea. De aici afinitatea unor pt Balsa.
              Iti poate pune si Fibra de Sticla / Carbon dl Levi, daca vrei. Marele avantaj e ca daca nu iese lemnul cum il vrei poate sa-ti inlocuiasca o parte din el (ex: stratul superior sau chiar 2 straturi) sau sa-ti mai aplice 1-2 straturi peste cele existente - eu tocmai i-am dat de lucru
              Ultima editare de tudorprecup; 29.aug.2012, 13:42.

Comentariu

Stii ce diferenta observ intre aceste lemne: greutatea - Palio are 84-89g, Andro tech off- (82g) si Galaxy N-9 (86g). Influenteaza mult aceste diferente? (care nu sunt foarte mari)

Comentariu

Mai mare influenta au fetele, la care diferentele de greutate pot fi foarte mari (ex: DHS vs. Focus Snipe 3). Mi s-a parut ca lemnele de greutate medie merg mai bine la capace decat cele usoare. Comportamentul depinde insa si de esentele folosite, procesele de tratare termica a lemnului, de adezivi si procedeele de lipire.
                  Exista o multime de variabile si de aceea e indicat sa testezi cateva configuratii diferite pentru a te lamuri ce-ti vine bine. Ia cateva palete de-ale partenerilor tai si joaca 1-2 seturi cu fiecare. Afla apoi din ce esente sunt lemnele pe care le simti cel mai bine si ia unul similar/identic.
                  Pana acum n-am simtit pe FH ncio combinatie mai bine decat Balsa (miez) - Nuc- Plop (de la dl Levi). Ofera un control absolut incredibil. Toate mingile pica bine chiar si cand lovesc in dorul lelii, fara a fi atent la miscare. TC-6 e exceptional pentru atacanti. Si cu acela trebuie sa te straduiesc sa gresesti, dar pt scurte ai nevoie de mana buna si viteza mare de reactie, care mie-mi cam lipsesc. Chiar si asa, tanjesc dupa TC-6 si s-ar putea sa-mi mai comand unul (pe primul l-am dat unui atacant si e fff multumit de el; imi tot spune ca-i grozav, iar eu regret c-am renuntat la asa o comoara). Nu mi-ar merge cu el fete mai rapide decat Globe 999 National (poate chiar LKT Rapid Soft, care-i si mai lenta).
                  Eu prefer lemne in jur de 80 gr. Cum folosesc iarba OX pe BH nu cred ca mi s-ar parea excesiv de greu nici unul de 100.
                  Ultima editare de tudorprecup; 29.aug.2012, 21:33.

Comentariu

Galaxy 896 !!! Este excelent. sau W4 daca vrei ceva similar X5, insa e rapid.
                    Pentru astfel de lemne iti sugerez sa apelezi la magazinul celor de la eacheng de pe Ebay, eu asa fac cand am nevoie de un singur produs.

http://stores.ebay.com/Ping-Pong-Wor...p2047675.l2563

Ai in stanga filtrele.
                    - - - Actualizat - - -
                    Sau cauti SH, eu am de vanzare un Yinhe V15 si un Bty X5. MP daca te intereseaza
                    Lemn: Joola Zhou Qihao Super ALC 90 FL, 85gr
                    FH: Butterfly Tenergy 05 2.1
                    BH: Tibhar Quantum X Pro Max

Comentariu

Procesare...
                    X