Respectul fata de sine si adversar. Aviz antrenorilor noilor generatii, precum antrenorii lui Casian de la Medias :)

murian

rookie
junior
Scor reacție
32
Vârstă
49
Locație
Victoria, BV
Buna ziua,

Am avut decenii de dominatie absoluta a tenisului de masa din partea Chinei. La baza acestui fapt a stat munca asidua dar si un comportament ireprosabil care are la baza stapanirea de sine, controlul emotiilor, demnitate, respectul fata de sine, fata de adversar si fata de public. Apoi apare Harimoto din Japonia, cantitate si calitate neglijabila fata de realizarile si mostenirea chinei si imi dau seama ca unii antrenori, de exemplu, antrenorii tanarului Casian de la Medias pare ca au considerat ca acesta e modelul demn de urmat. Nu decenii de traditie si demnitate chineza. A mai trecut putin si am ajuns la asta:

Ce parere aveti? Oare asta e directia in care e bine sa modelam generatiile urmatoare? Pana la urma de ce facem tenis? Nu cumva sa ne modelam caracterul, sa ne stapanim emotiile, sa invatam sa (ne) respectam, sa pierdem, sa fim mai frumosi? Nu e asta mai important decat o victorie intr-un meci obscur din amatur?

Buna ziua,

Am avut decenii de dominatie absoluta a tenisului de masa din partea Chinei. La baza acestui fapt a stat munca asidua dar si un comportament ireprosabil care are la baza stapanirea de sine, controlul emotiilor, demnitate, respectul fata de sine, fata de adversar si fata de public. Apoi apare Harimoto din Japonia, cantitate si calitate neglijabila fata de realizarile si mostenirea chinei si imi dau seama ca unii antrenori, de exemplu, antrenorii tanarului Casian de la Medias pare ca au considerat ca acesta e modelul demn de urmat. Nu decenii de traditie si demnitate chineza. A mai trecut putin si am ajuns la asta:

Ce parere aveti? Oare asta e directia in care e bine sa modelam generatiile urmatoare? Pana la urma de ce facem tenis? Nu cumva sa ne modelam caracterul, sa ne stapanim emotiile, sa invatam sa (ne) respectam, sa pierdem, sa fim mai frumosi? Nu e asta mai important decat o victorie intr-un meci obscur din amatur?

Am văzut și oameni în toată firea care au reacții destul de "competitive"😁

Nu mai vorbim despre acele mingi la care se strigă "Stop!" sau...nu...?!?😋

Etc.

Scapari, mai avem. Problema e cand o iei hotarat pe un astfel de drum indoielnic dupa parerea mea, in mod deliberat, incurajand copii. Eram curios daca ceilalti jucatori simt ca asta e un castig, o forma de libertate, o unealta care aduce performanta etc. Eu o vad ca slabiciune, egoism, dizgratios etc.

1. Tomokazu este huiduit pentru ca este chinez la origine... Parintii lui au emigrat in Japonia cand era mic. Dar asta este considerata tradare In China de catre public si chiar ceilalti jucatori. Acolo galeria aia de fete care striga Wang Chukin nu este reala - este un fan club organiZat si manageriat de PCC. Si asta cu fan clubul este discutabila si e o intreaga dezbatere pentru cine priveste indeaproape scena chineza. Sa nu uitam ca JZK a fost fortat sa se retraga din echipa nationala pentru ca este un narcisist care-si abuza nevasta.

2. ca urmare la 1, Tomokazu se manifesta asa cum se vede - pentru ca asa a fost invatat sa se manifeste... Ca psihologie astfel de manifestari au meritul lor si rolul lor. Sa nu uitam ca furia este si ea una dintre cele opt emotii primare... Si este foarte importanta pentru ca este antagonica celei mai puternice dintre emotii (frica) si i-a ajutat pe stramosii nostri sa depaseasca / distruga obstacolele.

3. Dar ce am spus la pct 2 trebuie tinut sub control, mai ales in faza de dezvoltare. Atat in limitele regulamentului cat si in limitele de fair play. Personal mie cei mai enervanti jucatori d.p.d.v. sonor mi se par Dimitrij Ovtcharov si Lim Jonghoon.

4. Acum nu stiu ce face sau cum se manifesta Casian de la Medias, dar ca sa raspund la intrebare, comportamentul de la masa are si o componenta psihologica care este lucrata separat atunci cand se pregateste pentru performanta. Si asta incepand de la simpla aducere a mingii la masa atunci cand este trimisa in balarii pana la strangerea pumnului dupa castigarea unui punct, organizarea serviciului si a ritualului premergator sau lobul de la 9-0 pentru punctul de onoare. Dar fiecare jucator care ia in serios tenisul de masa are un intreg set de "unelte" de acest gen - unele mai enervante si lipsite de stiintificitate sau altele la fel de enervante, dar stiintifice.

P.S. Stiai ca daca esti dreptaci este de 6 ori mai probabil sa te uiti pe rafturile din dreapta dupa produse atunci cand mergi la supermarket?? Asta este economie comportamentala --- si unele dovezi stiintifice din psihologie, sociologie sau economie comportamentala au utilitate si la masa de joc

1. Tomokazu este huiduit pentru ca este chinez la origine... Parintii lui au emigrat in Japonia cand era mic. Dar asta este considerata tradare In China de catre public si chiar ceilalti jucatori. Acolo galeria aia de fete care striga Wang Chukin nu este reala - este un fan club organiZat si manageriat de PCC. Si asta cu fan clubul este discutabila si e o intreaga dezbatere pentru cine priveste indeaproape scena chineza. Sa nu uitam ca JZK a fost fortat sa se retraga din echipa nationala pentru ca este un narcisist care-si abuza nevasta.

2. ca urmare la 1, Tomokazu se manifesta asa cum se vede - pentru ca asa a fost invatat sa se manifeste... Ca psihologie astfel de manifestari au meritul lor si rolul lor. Sa nu uitam ca furia este si ea una dintre cele opt emotii primare... Si este foarte importanta pentru ca este antagonica celei mai puternice dintre emotii (frica) si i-a ajutat pe stramosii nostri sa depaseasca / distruga obstacolele.

3. Dar ce am spus la pct 2 trebuie tinut sub control, mai ales in faza de dezvoltare. Atat in limitele regulamentului cat si in limitele de fair play. Personal mie cei mai enervanti jucatori d.p.d.v. sonor mi se par Dimitrij Ovtcharov si Lim Jonghoon.

4. Acum nu stiu ce face sau cum se manifesta Casian de la Medias, dar ca sa raspund la intrebare, comportamentul de la masa are si o componenta psihologica care este lucrata separat atunci cand se pregateste pentru performanta. Si asta incepand de la simpla aducere a mingii la masa atunci cand este trimisa in balarii pana la strangerea pumnului dupa castigarea unui punct, organizarea serviciului si a ritualului premergator sau lobul de la 9-0 pentru punctul de onoare. Dar fiecare jucator care ia in serios tenisul de masa are un intreg set de "unelte" de acest gen - unele mai enervante si lipsite de stiintificitate sau altele la fel de enervante, dar stiintifice.

P.S. Stiai ca daca esti dreptaci este de 6 ori mai probabil sa te uiti pe rafturile din dreapta dupa produse atunci cand mergi la supermarket?? Asta este economie comportamentala --- si unele dovezi stiintifice din psihologie, sociologie sau economie comportamentala au utilitate si la masa de joc
Da. E vorba despre zbierat ca din gura de sarpe dupa fiecare punct castigat, nu conteaza cum. Si mai mult decat asta e vorba daca e bine sa incurajam asta la copiii pe care ii antrenam. E diferit de Ovtcharov care geme ca un apucat in timpul punctului. Am vazut un clip in care era la antrenament. Partenerul lui dadea topspin hyper tare. Nu scotea un sunet. Ovtcharov statea tintuit pe loc, punea bloc pasiv, putea sa bea si o pina colada, dar gemea de ziceai ca da nastere unui T-rex. Absurd.

Nu stiu ce sa le facem copiilor care se ANTRENEAZA. E treba lor si a celor care se ocupa de ei. Stiu, insa, ca turneele din AMATUR sunt competitii pentru AMATORI care isi doresc sa joace si sa se simta bine si nu sa fie "parteneri de antrenament" pentru "profesionisti", cu atat mai mult in situatiile in care acestora le lipseste politetea, atentia fata de adversar si un strop de respect. Aceste din urma calitati le-ar putea fi utile si educatorilor lor. Poate aveti si o solutie.

Salutare
La copii mi se pare amuzant, mai ales acel "choiiiii". Am întrebat, de curiozitate, un coleg de la aceeaşi masă de concurs la care eram şi eu dacă înseamnă ceva în limba rusă. Mi-a spus că nu înseamnă nici pe dracu! :) Cred că îl deranja vădit, această manifestare!

La oameni maturi, în schimb, aş zice că e chiar bizar. Să vezi ditamai omu' de 2 metri şi 200 kg că strigă ca şi cum şi-ar fi prins oo-le în sertar... de parcă ar fi câştigat nemurirea...
Până la urmă, pe toţi ne poate paşte un AVC...un infarct...un drogat care să ne agaţe în trafic pe autostradă... Adevărat, e bine să ne bucurăm de viaţă. Din partea mea, singura mea teamă, la aceste strigăte de victorie a punctului, este că să nu-mi pot opri vreodată vreun hohot de râs...din ăla isteric şi omu' să se supere. Pentru că odată sau de două ori a trebuit să fac sforţări cumplite să-mi opresc râsul care-mi gâlgâia în gât. (Plus că-mi vine să chiui şi eu...doar din solidaritate cu victoria aceluia.) Dar nu garantez că-mi va ieşi întotdeauna. Pen'că sunt şi io om! Asta e, unii "ştrigă", alţii se hăhăie, fain e să ne întoarcem cu bine acasă. :)

Nu stiu ce sa le facem copiilor care se ANTRENEAZA. E treba lor si a celor care se ocupa de ei. Stiu, insa, ca turneele din AMATUR sunt competitii pentru AMATORI care isi doresc sa joace si sa se simta bine si nu sa fie "parteneri de antrenament" pentru "profesionisti", cu atat mai mult in situatiile in care acestora le lipseste politetea, atentia fata de adversar si un strop de respect. Aceste din urma calitati le-ar putea fi utile si educatorilor lor. Poate aveti si o solutie.
Cred ca inceputul solutiei este constientizarea problemei (asta incerc sa fac). Apoi o dezbatere pentru a hotara in ce directie vrem sa o luam si apoi educatia la firul ierbii (antrenorii cu copiii).

Cred ca inceputul solutiei este constientizarea problemei (asta incerc sa fac). Apoi o dezbatere pentru a hotara in ce directie vrem sa o luam si apoi educatia la firul ierbii (antrenorii cu copiii).
Ar fi si asta o abordare, desi eu personal cred ca succesul o sa fie 0.

Sau poate o sa invete lumea despre rezilienta psihologica. Personal pe mine nu ma deranjeaza / afecteaza astfel de manifestari dupa incheierea punctelor. Asta poate si pentru ca in copilarie am facut fotbal, iar acolo trebuia sa joci cand jumatate de stadion dorea sa "iasa cu mama ta in oras".

Mai degraba ma deranjeaza sa joc cu icnitorii care zici ca sunt la tenis de camp cand dau in minge. Oameni buni, mingea are 2.74g si daca vrei sa ajungi pro nu trebuie sa depasesti niciodata 60% din forta maxima pe o lovitura. Dar si pentru ei exista solutia - casti / antifoane

Oricum, pana cand astfel de manifestari nu o sa fie scoase in afara regulamentului oficial ITTF, nu vad nicio solutie.

Iar educatia cu antrenorii nu cred o sa tina niciodata. NU poti spune unui antrenor, mai ales unul cu licenta, cum sa faca treaba. Iar daca el vede asta in circuitul profesionist, mai citeste si studii legate de asta, mai vede si ceva rezultate practice, nu ai cum sa-i convingi sa nu aplice / predea asta. De exemplu, lobul ala de la 9-0 are ca scop dominarea mentala totala a adversarului si exploateaza regula nescrisa ca nu e fair play sa castigi un set cu 11-0. Si asta e doar un exemplu.

Pana atunci, cred ca ar trebui aduse in discutie mai degraba serviciile si regula STOP. Pentru ca din ce am observat limitat pana acum, astea sunt cele mai mari probleme de la Hobby pana la Elite.

Subiecte similare

Utilizatori care vizualizează acest subiect

Back
Sus