Ma demascasi

Eu am facut review-urile la Palio, Temper Tech si vreo 2 XiEnting-uri.
Te costa aprox 7 USD transportul pt 1 lemn de pe Eacheng (5 USD pt primele 100 gr -parca si apoi se adauga tot cate 2 la fiecare 100 de gr suplimentare). Nu stiu ce modalitate de transport ai ales de ti-a indicat asa un pret

Daca iei un lemn si vreo 2 fete iti renteaza.
N9-le tare l-as incerca si eu. Exista riscul ca majoritatea review-urilor pt el sa fi fost facute de useri obisnuiti cu materiale super-ieftine si/sau de reprezentati ai producatorului. La cat e de ieftin nu te-ar ustura insa la buzunar sa ti-l comanzi... Despre TC-6 am gasit opinii prin forumuri australiene (oak...), deci stiam ce hram poarta cand l-am comandat, dar N9 nu apare acolo. Asta ma surprinde putin...
Din cate-am vazut pe forum, lemnele d-lui Levi costa intre 85 si 110 lei (cu transport cu tot). Inainte a comanda de la dansul e indicat sa faci un research al materialelor de care dispune. Am inceput eu unul aici:
http://tenisdemasa.ro/forum/showthr...aterialelor-folosite-pentru-lemnele-paletelor
Duritatea esentelor cu care lucreaza dl Levi:
Wenge: peste 2000 (pe scara Janka) - e a naibii de dur - pt jucatori agresivi, cu tehnica foarte buna
Tisa: 1600 (ceva soi de conifer)
Fag: 1500
Stejar: 1300
Nuc: 1010 (foarte buna esenta)
Cires: 800 (asta nu mi-a mers deloc cu iarba, dar e super ok pt fata neteda ca strat superior, aplicat pe miez de balsa)
Limba: 730 sau 480 (am gasit 2 valori si nu stiu pe care s-o iau de buna) - mie mi-a placut esenta - nu arunca la fel de tare ca Hinoki si e buna pt topspin
Pin: intre 400 si 800 (in functie de tip si varsta)
Plop: 430 - mi-a placut si asta. Sa vedem cum se comporta ca miez, dar ar trebuie sa fie f asemanator cu Ayous (Abeche)
Balsa: 80-100 - mixed feeling. E super ok ca miez pt fețe netede. Si pt iarba merge, dar numai daca pui vreo 2 straturi din alt material peste el (ex: plop-fibra de sticla-plop)
Cu cat sunt mai dure esentele, cu atat creste viteza lemnului, care e direct proportionala si cu # de straturi. Evident ca si greutatea (densitatea) va creste cu duritatea. De aici afinitatea unor pt Balsa.
Iti poate pune si Fibra de Sticla / Carbon dl Levi, daca vrei. Marele avantaj e ca daca nu iese lemnul cum il vrei poate sa-ti inlocuiasca o parte din el (ex: stratul superior sau chiar 2 straturi) sau sa-ti mai aplice 1-2 straturi peste cele existente - eu tocmai i-am dat de lucru