Ajutor curatare lac de pe lemn

• Autor subiect Autor subiect jhon
  • Dată creare Dată creare
Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

jhon

senior
Scor reacție
2
Vârstă
49
Locație
Piatra-Neamț
Cum pot sa indepartez lacul de pe un lemn Primorac carbon fara sa-l deteriorez?(lemnul, adicatelea!)

Salut.
Pai ce are lacul? De ce vrei sa-l dai jos? L-ai aplicat neuniform; gros/subtire sau scurs?
In mod normal eu stiu ca lacul se slefuieste cu smirghel fin (granulatie intre 360 - 1000) si cu un tampon sau ceva asemanator care sa aiba suprafata dreapta. Se poate slefui la apa sau la uscat.

L-am cumparat SH,gata lacuit, si sare prea tare,nu simt mingea cum trebuie in paleta

am curatat lacul de pe un lemn cu acetona - dizolvant pentru lac de unghii - pui pe vata si freci, nu este usor dar cu rabdare merge.

Incearca cu alte fete mai moi [lente ] dupa cum ti sa mai spus lacul protejeaza lemnul ,numai daca stratul este prea gros si nici atunci catapultul nu difera prea mult .
Eventual daca stratul de lac este prea gros sa ai problema cu lipirea fetelor .

Folosesc Tibhar Genius
---------- Post added 08-Apr-2011 at 19:30 ----------
am curatat lacul de pe un lemn cu acetona - dizolvant pentru lac de unghii - pui pe vata si freci, nu este usor dar cu rabdare merge.

Sa frec cu rabdare,asta cam stiu...

Buna idee,dar n-am gasit bricheta...mai bine il vand
Sa sti ca nu am glumit. Am achizitionat de curand un TSP BALSA FITTER lacuit cu cateva straturi bune de lac. Nu stateau deloc fetele lipite pe el. Nu am avut acetona la indemana, insa am avut putina benzina, pe o bucata de bumbac, si vreo 10 minute de frecat pe fiecare parte, apoi putin smirghel de granulatie mica, si lemnul este ca nou. Garantat!

Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
Back
Sus