Am luat o paleta second hand de la king pong Oradea. Are fetele mentionate de mine, iar lemnul e un brand pe care nu-l prea gasesc decat pe ceva paleta preasamblata si se numeste '999'. Cam asta este "ideea" setup-ului meu. Joc cu tenergy pe FH si cu rakza pe BH si m-am obisnuit asa; prefer tenergy pe FH ca are mai multa viteza, dar o sa incerc si invers.
Eram in cautarea unui lemn care sa fie potrivit pentru cele doua fete si pe care sa il pastrez pe termen lung, atunci cand voi decide sa schimb fetele. Korbel mi s-a mai recomandat si am zis sa te intreb ca tot ai pomenit.
Aporpo, nu-s familiarizat cu termenii, ai putea sa-mi explici ce este un tensor?
Battle II National Blue Sponge doar pe AliExpress am gasit. Ai alternativa care poata fi luata din RO?
Ali e bun si de incredere daca iei de la magazine cu gold/silver medal rating. Iar la produsele Friendship 729 nu o sa gasesti copii, pentru ca 729 este o marca de testare. Ei folosesc acest brand pentru a lansa produse ce se testeaza pe piata in conditii reale de utilizare.
Un tensor este o combinatie de cauciuc laminata in vid pe un burete high energy.
Procesul de lipire a cauciucului de burete poarta denumirea de laminare. Aceasta se poate face in conditii atmosferice normale sau in vid - asta intinde puternic folia de cauciuc pe burete. Acesta se aseamana cu o piele de animal intinsa la maxim pe o toba tensionata. De aceea se numesc tensoare si de aceea dupa ce sunt dezlipite dupa paleta, tind sa se micsoreze.
Buretii sunt de mai multe feluri:
1. normali - seamana cu buretele de tapiterie si au diferite duritatati, porozitati etc.
2. high density - seamana cu spuma aia expandata pe care se pun termopanele- se obtin din lichefierea buretului normal in conditii de inalta presiune si apoi racirea sa
3. high energy - se obtin din cei normali prin injectarea unor materiale precum siliciu, carbon, etc intre moleculele buretelui. De exemplu, Stiga Mantra are microcapsule de oxigen intre porii buretului
Tensoarele actioneaza ca o catapulta asupra mingii - acel efect de trambulina.
high density ingroapa mingea si o fac sa sara cat mai putin - acel efect pe care-l vezi in filmulete de testare pentru DHS hurricane 3 in care mingea nu sare deloc
Filozofia de tenis germana / nordica spune ca paleta trebuie sa fie liniara si cauciucul sa aiba catapulta.
Filozofia de tenis chineza spune ca paleta trebuie sa aiba catapulta si cauciucul trebuie sa fie liniar.
T05 de joaca de la amatorii avansati pana la profi. Dar pe BH. Pentru FH e prea moale buretele (mai ales pentru tine ca barbat matur) si ascunde probleme grave de tehnica. In plus, tinzi sa dezvolti obiceiuri foarte proaste daca il joci pe FH.
Rakza 7 soft merge la gunoi... Nu cred ca exista vreun motiv de a juca asa ceva astazi cu exceptia sa pui mingile cuiva care se antreneaza.
Ti-am zis de Battle II pe FH ca sa-ti dezvolti tehnica si sa te familiarizezi cu cauciucurile tacky. E o buna introducere, mai ales in 39'. De acolo poti sa mergi cand te dezvolti catre Hurricane/Skiline sau catre hibride D09c/K3/J&H C52.5/C55
NU e ideal sa inveti rever cu T05, dar daca il ai deja... e pacat sa il arunci sau sa il tii nefolosit.