Ma bag si eu in subiectul asta ca musca in lapte.
Daca amicul tau exerseaza/invata spinul moale, cu Primorac/Tricarbon si Tenergy va reusi in cam 120 de ani.
Pentru invatare are nevoie de un lemn mult mai controlabil si fete mult mai moi. Daca el joaca de obicei cu buzduganul specificat si e la capitolul invatare, parerea mea este ca trebuie sa-l schimbe.
Lemnele din gama OFF/OFF+ sunt prea rigide pentru invatare si exercitiu, iar Tenergy sunt fete pentru cei foarte avansati.
Eu as face o paleta cu un lemn All+/Off- de genul Primorac Off- sau Stiga Allround Wood si niste fete moi de genul Joola Energy X-tra sau Stiga Carbo MC sau Carbo Sound, de exemplu. Cu astea se invata ceva, nu cu racheta aia, pe care oricum cred ca amicul nu o stapaneste nici 20%.
Cand capata mai multa incredere, se poate intoarce la ghioaga lui (Primorac si Tenergy).
Bine, daca nu vrea, sa-si faca o paleta din asta mai lenta special pentru exercitiul de mai sus si apoi sa incerce acelasi lucru cu paleta cu care joaca de obicei.
P.S. Boll Tricarbon are mai mult control poate decat o bucata de gresie decupata, ca nu vad ce altceva ar putea fi mai rigid si mai fara simt ca a acesta.
P.S. 2 Nu am vrut sa fiu rautacios, desi poate parea asa. Mi se pare exagerat insa sa vrei sa inveti ceva despre topspin moale si sa joci cu Boll Tricarbon pentru ca are mai mult control ca Primorac Carbon. Daca vreun antrenor aude asta... A, daca vrei sa inveti sa dai TARE, TARE, TARE, atunci paleta e perfecta.