La concursul de la Zalău a castigat Dabudeanu Daniel din Cluj cu care am avut onoarea si placerea sa joc saptamana trecuta, asa ca va voi prezenta impresiile mele de dupa acest meci. Deci sa incepem cu inceputul. Cand am mers la Cluj eu nu aveam nici cea mai mica idee de ce stil de joc are, dar eu speram sa aiba un stil ofensiv ca mi-ar fi fost mai usor. Bineinteles ca spre ginionul sau norocul meu (inca nu mi-am dat seama) el are un stil defensiv si joaca pe o parte cu iarba (cosmarul meu) iar cand i-am vazut paleta mi-am zis ca `am bagat-o pe maneca`.
Despre stilul lui de joc pot sa va zic ca nu am vazut de cand joc eu tenis de masă pe cineva sa taie asa de puternic mingea pe forhand. Pe backhand avand iarba eu nici macar nu l-am jucat decat mingi decisive pentru ca pe mine ma incomodeaza faptul ca din iarba nu inteleg cum vine efectul de fiecare data, asa ca l-am jucat mai mult pe forhand.
Despre rezultat pot sa va spun ca in primele doua seturi am facut 3 puncte in total dar dupa aia in fiecare set am trecut de 5 (in restul seturilor am facut intre 5 si 8 puncte) dar nici alea nu le faceam daca nu stiam servi foarte scurt, si sa lovesc mingea a treia cum se cuvine.
Cu toate astea eu ma declar multumit mai ales ca am jucat cu un jucator care a invins in cariera sa pe toti jucatorii mari ai Romaniei cu exceptia lui Vasile Florea (si cand zic pe toti ma refer la toti cei pe care ii stiti de pe la televizor si feminin si masculin) chiar si pe cei care acum joaca pentru alte tari.
Observatiile mele (si unele sfaturi date de partenerul de joc)
-nu serviti lung la jucatori defensivi, ca asa le taie de nu mai dati mingea a treia peste fileu,
-serviti foarte scurt si cu foarte mare efect
-NU ATACATI MINGEA DECAT IN MOMENTUL IN CARE SUNTETI SIGUR CA ADVERSARUL NU ARE TIMP SA O TAIE FOARTE BINE (prin surprindere ar fi ideal cand adversarul este langa masa, sau cu o miscare cat mai rapida si loviti mingea cat mai tare)
-nu intrati in joc de topspin - taiat, ca sigur da mai multe taiate decat dai tu topspine
-incercati sa loviti mingea cat mai spre lateral
-variati cat mai mult loviturile de atac (nu dati aceleasi lovituri de atac de doua ori la rand)