Diferențele de grosime ale fețelor de tenis de masă,se observa fizic vorbind și cu ochiul liber,iar practic,se simt efectiv la m?na,atunci când respectivele fețe sunt probate,jucate, la masa de pingpong...Controlul,viteza și spinul acestor fețe de grosimi diferite,vor fi influențate de lemnul folosit(WOOD,C,AL,ALC,ZLF,ZLC), lipiciul folosit(gradul de v?scozitate),?ngrijirea acordata fețelor,umiditatea din sala de joc...Xiom Vega Pro este o fața „cinstita” ca sa zic așa,?n sensul ca nu este „ascunsa”,adica ce mișcare sau lovitura ?i imprima mingiei oponentul,fața pomenita o transfera ?ntocmai peste fileu,nederut?nd prea mult pe cel din cealalta parte a fileului...Astfel,fețele de grosimi diferite(2,0 și 2,2mm) își vor dezvalui atuurile prin lipire pe același lemn și cu același lipici,aplicat în strat egal pe amândoua fețele,pentru o comparație cât mai corecta,sau echidistanta,am putea spune. în urma testarii,se vor constata urmatoarele diferențe :
- fața cu buretele gros de 2,00 mm este mai docila și pretabila pt jocul în „regim de control” adica pt un joc fara prea multa viteza,sau mai lent...gen o „țacaneala”,servicii scurte și f.taiate,joc pasiv de deasupra mesei(capace),plasarea pe masa a unor mingi „capcana„ taiate tare,topspinuri de trecere ...
- fața cu buretele gros de 2,2 mm este mai salbaticuța și pretabila pt jocul în „regim de viteza și forța”, adica pt jocul de topspin și retopspin în principal,nu permite la fel de multe „croșetari” și „?nflorituri” precum cea de 2,00 mm,iar pt a le „stapâni” e nevoie de experiența,antrenament și un control „deja ?ntiparit” la mușchișorii m?nuțelor celor care le folosesc...altfel,te penalizeaza...ca un șef c?rcotaș...nu înțelegi efectele de la adversar,nu preiei corect migea,vrei sa faci un joc pasiv cu ea...deja trebuie sa-nțelegi ca joci pt adversar,e o fața care nu iubește,nici nu accepta inactivitatea...
Sper sincer sa nu plictisesc cu romanul meu pe teme sportive,iar dizertația mea sa fie de folos celor interesați.