Cum procedăm la 10-0?

dinuzara

senior
Se spune că o cutumă sau regulă nescrisă de fair-play în tenisul de masă presupune ca la scorul de 10-0 să îi oferi adversarului un punct de onoare.

Desigur că astfel de situații sunt mai probabile în AmaTur decât în tenisul de masă profesionist, dar am văzut un caz într-un meci disputat săptămâna aceasta la turneul de la Doha, Mohhamed El-Beiali vs. Khalid Assar.

În setul cinci, Assar conduce cu 10-0. Servește El-Beiali și Assar greșește intenționat. Scor 10-1. Servește din nou El-Beiali care trimite intenționat direct în fileu și închide meciul.

De la minutul 08:55:

https://www.youtube.com/watch?v=0R3Hac2o3E0&t=534s

Am patit.. La 10-0 pt mine sa..dau intenționat mingea afara.. La care adversarul s.a "mobilizat".. sub deviza."hai ca se poate!".

Da:) (11-1)
ideea este ca sunt persoane care nu sesizează "fair-play-ul"..care "cred în șansa lor":))
. in mod normal nu ar trebui sa fie diferente atat de mari...

Consider ca ar trebui jucat fiecare punct daca nu e in meci un copil incepator cu un adult etc. seturile se pot intoarce chiar si de la 10-0.

Sunt oameni si oameni, mie mi-a atras atentia un prieten, cum ca nu are nevoie de cadouri, altul dupa ce i-am facut cadou punctul a inceput sa traga mai tare, corect mi se pare in momentul in care ai 10-0 sa faci cadou un punct, ce face adversarul mai departe e decizia lui…

Unii pur si simplu NU merita acel punct... daca nu sunt in stare sa priceapa... bateti-i cu 3-0 si 11-0 :-)

Un jucator adevarat NU ajunge in aceasta situatie, dacat daca este accidentat sau are alta problema.

La scorul de 10-0 se oferă un punct cadou adversarului,apoi se joacă în continuare!!! Dacă prin absurd se ajunge la 10-10 adversarul îți acordă punctul primit cadou înapoi

Tehnic vorbind, la 10 - 0 pentru adversar, joc mingea doar pentru antrenament, să mai prind câte ceva din stilul adversarului, de dragul jocului, al ţăcănitului mingii pe masă... Nu văd rostul de a mi se da un punct moca şi de fapt mă şi enervează. În fond, ăsta sunt, atâta pot! Nu există condescendenţă în sport, în acest sens, de a "milui" adversarul cu un punct care nu foloseşte la nimic. Decât poate că să arate cel ce este mai bun că poate fi şi milos.

Dacă onoarea merge-ntr-atât, să văd pe samuraiul care se lasă învins din respect pentru că ştie că adversarul este mai bun ca el! :) Cam aşa este şi cu punctul dat la 10 - 0.
Prefer un adversar onorabil la scorul de 10 -10, adică un adversar care să respecte jocul şi să piardă (sau să câştige) onorabil, fără nimic înjositor. La scorul de 10 - 0, mai mersi, toţi suntem cu mila lăsată de la Dumnezeu. Dacă nu sunt ipocrit, joc mingea, la scorul de 10 - 0 pentru mine, ca şi cum ar fi prima minge jucată din joc.
Părerea mea! Ţin la ea! :)

Back
Sus