AmaTur: Turneu B "Cupa Ping Pong Shop" Hobby\Avansati, București, 13 iunie 2021

O intrebare - am tot auzit de ea, ce inseamna si cum se aplica "regula sarpelui"?

Trebuie să știe cineva din grupul de oameni cu care te antrenezi. O definiție mai sintetică ar fi : Distribuția CONTINUĂ a jucătorilor din listă (ordonați după MP) la cele N mese disponibile, începând cu masa 1 până la N, iar apoi de la masa N până la 1 .... și tot așa până se termină lista. Această continuitate (nu se fac salturi de la prima masă la ultima, sau invers) face analogia cu un șarpe, care este continuu de la cap la v?rful cozii, oricât de încolăcit este.

O intrebare - am tot auzit de ea, ce inseamna si cum se aplica "regula sarpelui"?
M1 M2 M3 M4

1 2 3 4
8 7 6 5
9 10 11 12
16 15 14 13

pt 20 jucatori se adaugă

17 18 19 20

(pt grupe de 6)

24 23 22 21

A se observa serpuirea 4-5, 8-9, 12-13 etc.

Daca in aceeași grupă cad jucători din aceeași localitate, se permuta, pe cat e posibil.

La grupe superioare, 1,2,3, 4, capii de grupa raman la masa si se aplica regula sarpelui a.i. sa se evite caderea in grupele superioare cu jucatorii cu care ai jucat in inferioare.
Pentru eliminatorii, se divid participanții in 2 grupe si se face repartizarea dupa scemele de mai jos, a.i. jucatorii cu care ai jucat in grupă sa-i poți întâlni doar in in finala, in cel mai rau caz in semifinala (asta este ce am inteles eu observand organizatorii si distribuirea jucatorulor la diverse turnee; s-ar putea sa greșesc, poate ne lamureste mai bine un organizator).

Respect, stimă și sa se duca mingea acolo unde o pune mintea și m?nă (la mine cam amândouă sunt... Afaraaaa (;-))
a274c0b7ceffda39f2eee3d4457989c4.jpg
d539586dd66c883dc72ebc612f11c24f.jpg

Clasament Cupa PPS Avansati

1.
Baltatu Marius - Pitesti.jpg
Baltatu Marius - Pitești
2.
Visan Victor - Slobozia.jpg
Visan Victor - Slobozia
3 -- 4
Craiu Catalin - Ramnicu Valcea.jpg
Craiu Catalin - Ramnicu Valcea