Despre Andro

Despre lipitul si intretinerea fețelor Tensor. Ma refer la Plasma si nu numai.
Fetzele acestea cu BUILT-IN SPEED GLUE EFFECT necesita o ingrijire speciala? Si mai ales cum se lipesc? Am citit diverse opinii de pe forumuri internationale, ca: fețele Tensor trebuie "primate" adica aplicat NUMAI glue normal si lasat peste noapte sa se usuce, altii spun ca se aplica mai multe straturi de lipici, cu intervale de uscare, altii ca nu se pune prea mult lipici, poate un singur strat, altii ca trebuie evitata supra-intinderea fețelor (over-stretch).
Referitor la intretinere, cica nu ar trebui sterse in exces, iar stergerea lor ar fi mai indicata cu aerosol/lichid decat cu solutie spumanta, altii spun ca dupa joc se sterg si MUSAI pe fețe se pune ceva folie protectoare din plastic (sau pur si simplu o punga de nylon) si doar pe urma se introduce paleta in husa...etc, etc.
V-am dat dureri de cap? :)
Daca e cineva care stie din practica proprie cum se procedeaza...VISCO, ce zici? 😉

Despre lipire: Acest tip de fețe se lipesc numai cu adezivi normali tip Bazic Chack care au putere mare de lipire (multa guma naturala)si solventi neagresivi. Scrie si pe ambalaj ca fabricantul nu-si asuma nici o raspundere in cazul aparitiei defectelor cauzate de lipirea cu adezivi tip speed glue. Bazic Chack-ul nu necesita aplicarea in multe straturi, avand in compozitie principii de lipire mult mai avansate decat Speed Glue-urile. Vreau sa spun prin asta ca fețele primate cu Bazic Chack sau alti adezivi similari, se pot relipi pe acelasi lemn sau pe altul de mai multe ori, fara sa fie necesara aplicarea unui nou strat. Atentie la taiere pentru ca totusi fețele reactioneaza prin dilatare si la acest fel de adeziv. Eu am taiat fețele exact cat lemnul si le-am lasat sa revina la dimensiuni dupa aplicarea adezivului cca 2-3 ore. Nu a fost nevoie de o noapte intreaga. Stratul unic a fost foarte generos pt ca nu as fi vrut sa am surpriza sa mi se dezlipeasca.
Intretinerea: Ca si la celelalte. Solutiile lichide sunt mai bune decat spumele (parerea mea), bureti moi si care nu lasa scame si fara sa apesi tare. Foliile de protectie (cele speciale) adera pe suprafața cauciucului si ridica si ultimile urme de praf care ar mai fi ramas lasandu-le foarte curate si foarte aderente. Dupa un timp aceste folii se incarca cu particulele de praf si nu mai adera la cauciuc. Este momentul sa fie inlocuite. La Plasma fiecare fața vine insotita de o folie protectoare autoadeziva care se taie la dimensiune ca si fețele de cauciuc.

VISCO, povesteste-ne un pic de Yasaka Gatien Soft Carbon. Ce impresie ti-a facut? Poti sa ne faci o comparatie cu alt lemn? Ce fețe ai folosit timp mai indelungat pe el?

Mersi fain, Visco. Mi-am comandat acum 2 zile un lemn Saive Off si doua Plasme (430 si 380) de la Dandoy si acum astept ca un copil sa-mi vina jucariile. Diferentza ar fi ca atunci cand eram copil nu prea ma interesa soarta jucariilor...Acum da! :lol:

bilutza a spus:
VISCO, povesteste-ne un pic de Yasaka Gatien Soft Carbon. Ce impresie ti-a facut? Poti sa ne faci o comparatie cu alt lemn? Ce fețe ai folosit timp mai indelungat pe el?
Yasaka Gatien Soft Carbon este absolut nou, nu l-am folosit nici o data. Cred ca pentru uni poate parea un lucru foarte ciudat sa ai un lemn si sa nu dai cu el. De fapt lucrurile sunt simple. Am cumparat doua lemne odata, Yasaka Gatien Soft Carbon si Yasaka Gatien Carbon cu gand sa pastrez pe cel care-mi place mai mult. Am dat cu Yasaka Gatien Carbon si a fost "dragoste la prima vedere". Nu mai avea rost sa dau cu al doilea deoarece gasisem ce-mi doream. Primele fețe pe care le-am pus pe "Carbon" au fost Yasaka Visco, o alta revelatie (asa a aparut nick-ul meu). Singurul lucru pe care l-as reprosa acestora este rezistentza mecanica scazuta. Mai tarziu am vazut ca majoritatea fețelor, indiferent de brand sunt sensibile la oricat de mici atingeri de masa.
Revenind la lemn (Carbonul): Nu stiu daca este bine sa fac comparatie cu alte lemne.Cel mai bine este sa va spun calitatile lui. Are un sunet adanc ( mie nu-mi plac lemnele care suna de parca ai juca cu un ciob de sticla), un "sweet spot" foarte mare ( daca nu lovesti perfect central trimite minigia tot bine), un control deosebit de mare la o viteza respectabila, un maner confortabil si nu in ultimul rand echilibrare foarte buna la o greutate nici prea mare nici prea mica. Super :!:

Ce parere aveti de fetele Andro Quad 450 ? Sunt durabile ? Spinul este considerabil? Asta in caz ca ati folosit ...

VISCO a spus:
filo a spus:
Eu am jucat azi pentru prima data cu un lemn Andro Hinoki Suss All+ si am fost incantat...........
Ce si cate palete ai? (eu am pe stoc cam 9 lemne si vreo 20 de fete din care nu vand nimic)
Daca ai de schimb ceva anunta-ma.
Oho,eu mai am acum, dupa multe epurari (nu e cel mai potrivit termen pentru ca erau toate scule foarte bune), vreo 6-7 lemne si vreo 4-5 perechi de fețe. Butterfly, Yasaka, Donic si acum Andro. Am acum de vandut sau la schimb, un lemn absolut nou Yasaka Gatien Soft Carbon si dau si Andro CL ARR+ pe care de abea l-am luat dar vreau sa-mi iau CF Titanium-ul care este dublu ca pret.
Ce fel de priza are ANDRO CL ALL+?. Eu sunt mort dupa priza anatomica a celor de la ANDRO!

Hmm, mie nu-mi prea place priza flared de la andro fata de donic sau butterfly ca e mai ingust lemnul exact acolo unde fac priza.

Am vazut pe link-ul cu pozele paletelor de campioni, ca multe din ele sunt badijonate numai pe zona din mijlocul palmei, nu pe toata lungimea manerului asa cum facem noi. Tot un fel de anatomic :D .

Despre ANDRO

Despre ANDRO

Ce fel de fața ai pe forhand Elefantelule, COR EMOTION, sau COR REVOLUTION ca nu se prea intelege. Dupa cum ai postat pare un hibrid necunoscut la ANDRO! As vrea parere ta despre COR REVOLUTION, care pentru viteza de pe scala ANDRO de 106, are pentru mine un control neasteptat de bun si un spin pe masura, cu mult superior SRIVER FX-ului meu. Ii scade cumva viteza in timp?(pentru ca fața incercata nu este noua)

http://www.andro.de/en/belaege/cor-emotion.php

Pot sa-ti ofer o parare fix despre ce scrie in semnatura...nu despre COR Revolution, cu care nu am jucat.

Revolution COR Emotion e o fața decenta...controlabila si cu un efect bun. Pare a fi si destul de rezistenta pentru ca o am de ceva timp si nu si-a pierdut din calitati. Nu am observat daca i-a scazut din viteza (sincer nu sesizez fineturi din astea).

Chiar nu ma pricep sa fac comparatii....tot ce pot e sa va dau posibilitatea sa incercati materialele mele...daca ne intalnim cumva.

😉 Stiu ca nu e tocmai un raspuns cuprinzator dar nu ma pricep la mai mult pentru ca imi lipseste experienta.....

Despre Andro

Pe ANDRO.de exista un tabel comparativ al fețelor, unde gresit apare denumirea de C.O.R EMOTION, si nu REVOLUTION C.O.R EMOTION asa cum corect ai trecut in semnatura. De aici greseala mea...Mii de scuze daca am parut ironic!

Back
Sus