Este regulamentar ca atunci cand servesti sa depasesti cu piciorul coltul mesei ?

Cosnic

senior
Scor reacție
0
Vârstă
33
Locație
Sibiu, Romania, Romania
Dupa cum am spus si in titlu, am o nelamurire in legatura cu serva. Obisnuiesc sa servesc depasind cu piciorul drept coltul mesei (eu fiind stangaci). Este regulamentar acest lucru? Multumesc !

E chiar indicat :) Mingea insa nu are voie sa iasa in afara mesei in lateral.

Dar stai un pic, esti stangaci, teoretic piciorul stang ar trebui sa iasa in afara cand servesti cu partea de fh. Ma refer la serviciul "standard" desigur.

GYI0064715331_crop_450x500.jpg

E chiar indicat :) Mingea insa nu are voie sa iasa in afara mesei in lateral.
Ba poti sa te duci si-n China cu ea daca esti in spatele mesei. Deci poti servi bine-mersi di sin lateralul mesei atata timp cat mingea nu depaseste linia din spate a mesei.

Dupa noi discutii cu colegii, vreau sa mai lamurim o situatie: Este regulamentar ca atunci cand servesti, contacul cu mingea sa fie in lateralul mesei? Altfel zis: mingea sa depaseasca lateral masa, dar bineinteles, in spatele "liniei de fund".

Da, e regulamentar. Mingea trebuie sa fie mereu in spatele mesei, dar in lateral poti sa te duci oriunde cu ea.

Exista restrictii privind atat mana nejucatore, cat si corpul: sa nu ascunda mingea din momentul aruncarii acesteia pana la contactul cu paleta pt realizarea serviciului. SR

Back
Sus