Daca vrei sa te ajute semnificativ la returul servelor trebuie ca perisorii sa fie cat mai moi si lungi. Pt asta iti ajunge o fata de aprox 4.5 USD + vreo 3 transportul (
http://ttnpp.com/shop/dawei-388d1-long-pimple-0x-no-sponge-p-158.html).
Daca vrei cate putin din ambele lumi (atac, aparare), ai nevoie de perisori ceva mai tari si densi + frecare bunicica. TSP Curl PH e cea mai buna iarba (peri lungi) pt joc activ/agresiv, dar nu ofera aceeasi siguranta la retururile de serva si mingi cu underspin puternic ca Dawei-ul. Eu o folosesc (fara burete - adica in OX) in principal impotriva celor ce nu dau efect mare mingilor si cand simt nevoia sa atac non-stop pe BH si sa dau serve greu de returnat.
Cu o iarba OX e greu de atacat, iar daca pui burete o faci mai putin derutanta. Cu cat e mai gros buretele cu atat se apropie mai tare ca si comportament de o fata neteda atat pt tine cat si pt adversar - servele le vei scoate usor si asa daca ai peri moi. Atacul va deveni ceva mai bun dar forta nu e suficient de mare pt a-ti garanta castigarea punctului.
Conteaza fff mult si lemnul pe care pui fața. Cu cat e mai dur/rapid cu atat devin mai derutante retururile din iarba. In acelasi timp insa, vei avea si o rata crescuta a erorilor fata de situatia in care folosesti un lemn cu duritate medie sau mica. As merge pe mediu aici (ceva gen mahon sau limba la suprafata) sau chiar moale (plop) fiindca e mai important sa pui regulat mingea pe masa decat sa dai retururi cu trasee de mushte bete.
Cele mai bune ierburi folosite de mine pana acum sunt:
Giant Dragon Dragon's Talon (OX)- foarte derutanta, perisori medii ca duritate, teoretic lenta dar eu am dat peste una rapida si cam greu de controlat. Adversarilor mei le-a pus cele mai mari pb din tot ce-am folosit. Foarte buna pt bloc si chop, se ataca decent cu ea, dar nu chiar usor. O gasesti cam la 13 EUR + transport. Nu o recomand cu lemn tare, pentru mine dovedindu-se imposibil de stapanit asa. Pe unul moale mi-a mers bine si a ramas suficient de derutanta.
TSP Curl PH (OX) - un deliciu pentru bloc, topspin si joc ofensiv. Poti avea pb cu retururile mingilor cu mult spin. Merge bine si pe lemne dure si destul de rapide intrucat e fff lenta. Scumpa (peste 30 USD + transport).
Dawei 388D-1 (OX) - excelenta pt cine n-a mai folosit iarba atat datorita pretului cat si a controlului f. bun. Perfecta pentru chop-uri si returnarea mingilor cu mult spin. Pe lemnul potrivit merg si blocurile f bine. E destul de greu de tras cu ea, fiind moale, dar daca o pui pe un lemn suficient de dur poate gasesti miscarea potrivita.
Cea oferita de Joo (DHS Cloud&Fog) e apropiata ca si proprietati de Dawei, dar ceva mai tare si mai rapida. Mi-a placut si aceea.
Vezi ca trebuie sa-nveti si cum sa lovesti cu iarba, miscarile diferind mult de cele folosite cu o fața neteda. Sunt o gramada de filme pe youtube care-ti explica miscarile. Daca vei avea nevoie de ele o sa-ti trimit eu o selectie prin email.
Bafta cu alegerea.