da, buretele inluenteaza caracteristicile finale ale fetei si, in definitiv, ale paletei.
la ce grosime s-au raportat producatorii ? e buna intrebarea. personal iti spun "nu stiu" pentru ca nu am vazut pe nici-un site sa se specifice grosimea buretelui ...
stiu ca cei de la Cornilleau (vorbisem cu cineva mai demult cand mi-am luat o paleta de la ei) mi-au spus ca acele caracteristici se refera strict numai la cauciuc si nu pun in ecuatie si buretele (adica, spin, speed, control,tackiness,resilience of rubber etc). m-am tot intrebat " oare astia isi testeaza cauciucul direct pe lemn cand fac testele pentru a vedea daca sunt conform caracteristicilor ? " ... dar sunt inca in dubii, mai ales pentru ca si respectivul frantzuz nu le nici prea avea cu limba lui Shakespeare.
legat cu cresterea de viteza, mai precis cu ce procent creste viteza si sunt influentate si celalalte caracteristici .... e greu de spus din nou.
eventual, ca sa fim corect dpdv politic, cresterea este mica, dar sesizabila si influenteaza vizibil caracteristicile de joc.
de asemenea, nu uita : exista mai multe tipuri de bureti, de la very soft , la soft, la normal, la semi-hard, hard si beton (

)
fiecare tip de burete se "imperecheaza" cu o anumita fata, incercand sa se obtina si sa se imprime anumite caracteristici dorite (specificate) de producator.
de genul : un burete soft, va permite o comprimare mai mare a sa, oferind un control sporit asupra mingii, si implicit comprimarii, ofera si functii de spin. viteza este ceva mai mica din cauza comprimarii.
la un burete mediu sau tare, deoarece comprimarea este diferita, viteza ar fi mai mare (daca s-ar folosi aceeasi fata, evident). insa, crescand viteza , pierzi din control si spin. si aici intervine producatorul, care ofera , prin productie si procesare , alte caracteristici feței , crescand nivelul de tackiness.
pentru a fi corect dpdv stintific, cum vrei tu, ar trebui sa fi un studiu oficial al ITTF, care sa certifice si clasifice fiecare cauciuc in functie de caracteristici. si e posibil sa fie, insa cel putin eu, nu sunt cunoscator al unui asemenea studiu.
---------- Post added 15-Dec-2011 at 12:07 ----------
uita-te si pe urmatorul post, este putin similar cu ceea ce vrei tu.
[/COLOR]
http://www.tenisdemasa.ro/forum/showthread.php?7687-Care-e-diferenta-intre-fetele-max-si-cele-mai-subtiri
de asemenea, ia legatura cu userul grasomega , el cam cunoaste astfel de detalii "picante"