CEI CE NU SE PREDAU NICIODATA
Există oameni care nu se predau niciodată. Așa sunt si cei ce formează grupul acesta ce capătă consistență și câștigă respect la fiecare pas. Sunt oamenii care organizează cu entuziasm și profesionalism competiții sportive adevărate. La fel de aplaudați merită toți participanții, care găsesc potrivit, iată, ca un întreg week-end să îl petreacă făcând sport, aplaudându-se unul pe celălalt la capătul disputelor din jurul meselor de ping-pong și petrecând împreună clipe de care își vor aminti mereu cu plăcere.
Grupul de care vă vorbeam ?i cuprinde pe?Maximilian Marchiș, Mihai Miron, Tudor Bădescu, Lucian Așteleanu și Florin Apian,?aflați cu toții la coordonarea Memorialului ?Dorin Giurgiuca?, o competiție care a adunat la start 300 de jucători de tenis de masă ce au evoluat pe diferite paliere de îndem?nare, hobby, avansați, elite sau open.
Totul a avut loc în sala de sport a școlii ?Ștefan Pascu? din Apahida și nu doar aici: datorită numărului mare de sportivi a fost nevoie de încă un spațiu, un cămin din apropierea acestei incinte.
Am descoperit cu bucurie, la fața locului, această atmosferă ?cu repetiție?, pentru că acum câteva luni am mai participat la o competiție-soră, Memorialul ?Paneth Farkas?, cam în aceeași ?distribuție?.
Au fost evidente progresele: de la ținuta participanților, foarte focusați pe competiție, de la respectul pentru evocarea personalității lui Dorin Giurgiuca și până la organizarea fără cusur. Toate aceste aspecte au dat ținută și farmec unui turneu ce s-a ridicat cu adevărat la standarde ce ar fi putut fi bănuite mai greu.
Și pentru că am vorbit despre marele campion Dorin Giurgiuca, la loc de cinste au tronat amintirile cu acesta, de la albume puse la dispoziție de familie și până la bannere și fotografii-gigant ce îl ?nfățișau pe cel ce a scris cu adevărat istorie în tenisul de masă românesc grație talentului său ieșit din comun.
Memorialul Dorin Giurgiuca a fost un succes ce cu siguranță va fi reeditat pentru că oamenii de care v-am vorbit la început reprezintă o garanție. Iar cei din terenul de joc reprezintă o altă certitudine că tenisul de masă nu e o joacă ci e un fenomen ce nu merită să moară după câtă glorie a adus sportului românesc de-a lungul anilor.
OVIDIU BLAG
Trimis de pe al meu FRD-L09 folosind Tapatalk