ELEVI,COLEGI SI OAMENI DE SPORT DESPRE VIRGIL BALAN
MIHAI BOBOCICA
Nea Virgil
Imi este foarte greu sa scriu despre nea Virgil,cel linga care am stat ,zi de zi,mai mult de 30 de ani.Antrenorului si profesorului Virgil Balan i-am fost sportiv ,incepind de la varsta de 9 ani,dar si coleg,o perioada de 20 de ani,imi face placere sa spun ca,in ultimii 15 ani,am devenit unul dintre prietenii sai.Nea Virgil a fost un om foarte puternic,care a infruntat viata cu mult curaj,reusind sa devina prin propia munca,foarte cunoscut,apreciat si iubit.Un invingator!
Spuneam ca mi-e greu sa vorbesc despre el,in primul rand pentru ca trebuie sa scriu la trecut,in al doilea rand,pentru ca nu stiu ce sa aleg din multele fapte care imi vin in minte,despre o personalitate de valoarea si complexitatea lui.o sa incerc sa-i conturez puternica personalitate.
A fost un mare antrenor,pedagog si manager.Mare antrenor,pentru ca a facut mari performante,devenind unul dintre cei mai cunoscuti;mare pedagog,pentru ca a lucrat cu oamenii si a reusit sa-i ajute sa se dezvolte in viata particulara,si mare manager,pentru ca Sectia de tenis de masă a Universitatii Craiova a fost dezvoltata pana a devenit cea mai productiva di Europa,datorita gandirii lui.
---------- Post added 02-Apr-2011 at 21:22 ----------
GHEORGHE TEODOR (actualmente directorul executiv al Federatiei de Tenis Masa a S.U.A.)
Virgil Balan sau nea Virgil-cum mai toata lumea ii spunea-a fost profesor,educator,antrenor si un prieten drag.A fost un privilegiu si o onoare sa traiesc o buna parte din viata mea in preajma lui nea Virgil si sa invat de la el adevarata valoare a lucrurilor.a oamenilor sa apreciez ce este important in viata si sa nu pierd vremea cu nimicuri.L-am cunoscut pe nea Virgil in 1964 si din prima clipa m-a uimit entuziasmul si energia molipsitoare pe care le emana.Nu puteai sa fii trist sau suparat in preajma lui pentru ca intotdeauna avea o vorba buna sau o gluma cu care te facea sa zambesti.
Nu vedea decat partea buna a vietii,chiar daca necazurile veneau peste el si nimic nu mergea cum voia.
A fost un pedagog desavarsit,un profesor dur uneori,un antrenor care a pus multa inima si suflet in sportivii pe care i-a antrenat sau care doar au trecut pentru o perioada scurta prin clubul sa,dar inainte de toate a fostun prieten drag si de nadejde.
A fost odata un prieten....,a fost odata un adevarat OM...
Dumnezeu sa-l odihneasca in pace! Si sper sa-l mai intalnesc undeva,candva...
---------- Post added 03-Apr-2011 at 18:29 ----------
VASILE FLOREA
Ne-a lasat mostenire dragostea pentru sport
Ce este mai trist decat sa spui despre un om ca nu mai este?
Mi-e greu sa gasesc cuvinte cand este vorba despre parintele meu spiritual-antrenorul VirgilBalan.
L-am cunoscut inca de copil,mi-a calauzit pasii im viata sportiva,m-a invatat sa-i respect pe altii pastrandu-mi respectul pentru mine,dar,mai mult de atat,m-a invatat sa muncesc,iar munca mea sa aiba o finalitate.Astfel,in toti acesti ani am reusit sa castig 11 titluri consecutive de campion al Romaniei,in proba pe echipe,3 titluri de campion al Romaniei in proba de simplu seniori,campion european in proba pe echipe cadeti,multiplu campion balcanic ai international,am participat la Jocurile Olimpice-Atlanta 1996 si am primit si Titlul de Maestru al Sportului.
Ii pastrez o amintire vie,de numele lui se leaga numele meu-Vasile Florea.De la "Domn-Profesor"am mostenit dragostea pentru tenisul de masa,pentru munca,pentru competitie.Ii datorez intreaga mea cariera.
Virgil Balan este antrenorul de care multi sportivi isi aduc aminte cu drag.A fost "TATAL"nostru,care ne-a educat,ne-a incurajat si ne-a aratat ca succesul ni vine pur si simplu:"SUCCESUL TREBUIE CONSTRUIT"
Voi continua proiectele lasate de dumnealui,folodindu-i experienta,punind in practica tot ce m-a invatat,la care voi adauga ideile proprii.Imi doresc ca tenisul de masa sa nu moara.El trebuie sa reinvie si sa"paseasca" pe podium.
Suntem datori sa facem asta pentru antrenorul Virgil Balan,pentru toti cei care au crezut in el,pentru generatia noastra,pentru copii nostri.