Nu uitati sa faceti incalzire inainte de meciuri ...

taiegatu a revenit....la antrenamente. Este ce a fost si inca mai mult de atata.
In curand il vom vedea si in fazele eliminatorii ale turneelor A. Sectiunea amatori sau, de ce nu, Open.

ce urmeaza sa scriu are legatura partiala cu subiectul (am facut incalzirea inainte de a juca), dar ma simt dator sa impartasesc experienta mea, existand posibilitatea sa ajute pe cineva, intr-o situatie similara.
Acum 2 saptamani si jumatate am facut o ruptura musculara la sala; diagnostic: ruptura musculara cap medial gastrocnemian (gamba piciorului stang). Reputatul ortoped, professor conferientar etc (nu insist, nu dau nume, pentru ca nu asta e scopul postarii), pe langa medicamentatie, gheata si unguent, mi-a recomandat repaus total. Ceea ce am si facut. Dupa fix o saptamana, piciorul stang mi-era umflat, capatase o culoare vinetie, mi-era in permanenta amortit, rece… practic, eram mai rau decat in primele zile dupa accidentare. Asteptam cu nerabdare ziua de luni, pentru a putea merge la un alt medic ortoped care sa-mi spuna ce e de facut in continuare, avand in vedere agravarea situatiei (carje in permanenta, senzatia de frig, amorteala, aspectul piciorului etc)
Din fericire, un prieten m-a indrumat la un cabinet de fizio/kinetoterapie. Am ajuns la acest cabinet luni dimineata (acum 2 zile) si am inceput terapia, care a durat aprox o ora (laser, curenti, unde etc). Luni seara am renuntat la o carja - incepeam sa simt piciorul, sa calc pe el, disparuse senzatia de frig, amorteala etc. Ieri, marti, am facut aceeasi terapie, tot o ora - aseara am renuntat la cealalta carja.
Azi, dupa a 3-a sedinta, ma deplasez fara carje, piciorul are aspect normal etc. Mi se pare incredibil ca in decurs de doar 3 zile am evoluat atat de bine...
Recomand asadar tuturor, ca in situatia unei rupturi musculare, sa aveti in vedere si remediile fizio/kineto…
success!

Uneori din nerabdare, alteori presati de timp sarim peste incalzire, si nu putine probleme apar din cauza asta…

Back
Sus