ce urmeaza sa scriu are legatura partiala cu subiectul (am facut incalzirea inainte de a juca), dar ma simt dator sa impartasesc experienta mea, existand posibilitatea sa ajute pe cineva, intr-o situatie similara.
Acum 2 saptamani si jumatate am facut o ruptura musculara la sala; diagnostic: ruptura musculara cap medial gastrocnemian (gamba piciorului stang). Reputatul ortoped, professor conferientar etc (nu insist, nu dau nume, pentru ca nu asta e scopul postarii), pe langa medicamentatie, gheata si unguent, mi-a recomandat repaus total. Ceea ce am si facut. Dupa fix o saptamana, piciorul stang mi-era umflat, capatase o culoare vinetie, mi-era in permanenta amortit, rece… practic, eram mai rau decat in primele zile dupa accidentare. Asteptam cu nerabdare ziua de luni, pentru a putea merge la un alt medic ortoped care sa-mi spuna ce e de facut in continuare, avand in vedere agravarea situatiei (carje in permanenta, senzatia de frig, amorteala, aspectul piciorului etc)
Din fericire, un prieten m-a indrumat la un cabinet de fizio/kinetoterapie. Am ajuns la acest cabinet luni dimineata (acum 2 zile) si am inceput terapia, care a durat aprox o ora (laser, curenti, unde etc). Luni seara am renuntat la o carja - incepeam sa simt piciorul, sa calc pe el, disparuse senzatia de frig, amorteala etc. Ieri, marti, am facut aceeasi terapie, tot o ora - aseara am renuntat la cealalta carja.
Azi, dupa a 3-a sedinta, ma deplasez fara carje, piciorul are aspect normal etc. Mi se pare incredibil ca in decurs de doar 3 zile am evoluat atat de bine...
Recomand asadar tuturor, ca in situatia unei rupturi musculare, sa aveti in vedere si remediile fizio/kineto…
success!