Ora serverului

grasomega

senior
Scor reacție
53
Locație
București
Salutare!
Am bagat de seama ca serverul e cu o ora inainte mereu.
Daca aveti timp sa rezolvati problema... Daca nu, cred ca nu-i bai, ca n-a bagat nimeni de seama pana acu' :)
Daca aveti acces la serviciul de ntp, e usor de configurat sa se sincronizeze cu un server ntp.org, de ex. : 0.pool.ntp.org, 1.pool.ntp.org etc.

Re: Ora serverului

Am bagat acum de seama ca afiseaza in dreapta: "Ora este UTC + 2 [ DST ]"
Ar trebui sa reglati ora UTC a serverului sau sa specificati alt timezone, de ex.: GMT+2.

Ora serverului este corecta. Pe de alta parte, fiecare utilizator poate sa-si aleaga ora in functie de fusul orar al locatiei sale din profil/preferinte.

Se pare ca problema era din cauza setarii daylight saving time (DST). Ma asteptam ca daca o selectez sa o activeze el cand e cazul, nu tot timpul.
Problema rezolvata.
EDIT: Si totusi, meniul zice asa: Trecerea automata la ora de vara. Hmm... Ceva nu merge 100% corect sau nu inteleg eu cum functioneaza chestia asta.

Acum chiar ca e gresita ora serverului: ceasurile mele arata (toate) 20:50, iar forumul arata 9:13 PM.

si la mine e cu 20 de min inainte :) dar asta nu prea ma deranjeaza.

grasomega a spus:
Acum chiar ca e gresita ora serverului: ceasurile mele arata (toate) 20:50, iar forumul arata 9:13 PM.
pai e lojic ...serverul ti-arata ca e mai tarziu :P ,ca sa te mai si odihnesti...doar maine ai de castigat niste meciuri :wink:
succes !

Versiune

Versiune

Interesant :) poate ma vindec de a sta atat de mult pe forum :D
Stiu ca s-a mai scris despre asta, scuze ca readuc in discutie, se poate face ceva cu ceasul? E destul de derutant mai ales cand citesti mesajele noi. Multumesc.

Re: Versiune noua de forum

Re: Versiune noua de forum

macocco a spus:
Interesant :) poate ma vindec de a sta atat de mult pe forum :D
Stiu ca s-a mai scris despre asta, scuze ca readuc in discutie, se poate face ceva cu ceasul? E destul de derutant mai ales cand citesti mesajele noi. Multumesc.
Trebuie ca Valentin sa vorbeasca cu provideru sa-si schimbe ora la sistemul host... Adica hostingul sa regleze ceasu.
Deocamdata ceasul forumului se regleaza dupa al PC-ului unde e hostat forumul.
Sau daca Valentin are acces de user SSH pe host, poate sa dea o comanda de sincronizare cu ceva "time server".

Serios, cu ora serverului nu se poate face nimic?
Este cu 27 de minute inainte. La 23:18 ora computerului (verificata online) forumul arata 23:45.
Trebuie sa fac ceva setari la profilul personal?

Raspunsul mai sus. Am mutat aici mesajele despre acest subiect.

intrebare ...(data si ora)

intrebare ...(data si ora)

nu se poate regla data si ora , postarii pe forum , sa corespunda cu realitatea ?
de ex. eu acum am scris la ora 2.40 si in dreapta sus scrie ora 4.13 !!!...
si daca se scrie in jurul orei 23.00 , nu corespunde nici data ...!!!

pt. clau sau ...

pt. clau sau ...

chiar nu se poate regla ora si data sa corespunda cu scrierea mesajelor ???
de ex. acum e ora 01.44 si in dreapta sus scrie cu diferenta prea mare !!!
merci !

Acum ora este cea corecta.

Back
Sus