Probleme Dezlipire Lemn

Cosnic

senior
Scor reacție
0
Vârstă
33
Locație
Sibiu, Romania, Romania
Buna ziua, am intampinat o problema cu lemnul. Intr-o zi am observat ca mi s-a dezlipit (pot spune chiar "desfacut") lemnul intre stratul de Carbon si cel de lemn de pe mijloc. Este o perfecta dezlipire, nici de cum o rupere. Banuiesc ca s-a dezlipit de la diferentele de la temperatura la care am supus lemnul, tot iesind afara in frig, in timpul turneului, ca era prea calc inauntru. Lemnul meu este Timo Boll ALL+.
A mai intampinat cineva aceasta problema? Se mai poate face ceva? Cu ce lipici as putea sa incerc sa-l lipesc, il voi mai putea reface sa fie la fel ? Va multumesc

Ultima editare:
Sa stii ca lemnul Timo Boll ALL+ are 5 straturi de lemn; nu contine carbon.
In alta ordine de idei, nu pot sa raspund la nicio intrebare pe care ai pus-o. Poate ar putea sa te ajute alehandro sau levi.

Dar ce sunt straturile negre? Nu sunt carbon ? asta credeam ca sunt...
0100240.jpg

Nu pare a fi lemn...oricum , mi s-a dezlipit intre cel negru, si mijloc.

Buna ziua, am intampinat o problema cu lemnul. Intr-o zi am observat ca mi s-a dezlipit (pot spune chiar "desfacut") lemnul intre stratul de Carbon si cel de lemn de pe mijloc. Este o perfecta dezlipire, nici de cum o rupere. Banuiesc ca s-a dezlipit de la diferentele de la temperatura la care am supus lemnul, tot iesind afara in frig, in timpul turneului, ca era prea calc inauntru. Lemnul meu este Timo Boll ALL+.
A mai intampinat cineva aceasta problema? Se mai poate face ceva? Cu ce lipici as putea sa incerc sa-l lipesc, il voi mai putea reface sa fie la fel ? Va multumesc

Asa cum zicea RBlade lemnul Timo Boll ALL+ este alcatuit din 5 straturi de lemn. Straturile inchise la culoare sunt din alta esenta decat cel din mijloc si cele din exterior. In general, la lemnele de esenta moale, ALL-, ALL, ALL+, poate chiar si unele OFF- recomandarea ar fi sa le "tratati" cu niste straturi subtiri de lac. Bineinteles aceasta metoda are si "efecte secundare": lemnul isi va schimba din caracteristicile date de producator. Va deveni putin mai dur.
Solutia data de dl. Carstea pare ca a functionat. Puteti incerca ca si dansul, sau puteti sa-mi trimiteti lemnul si vi-l reparam noi.

pt. dl. Cosnic;- da se poate lipi, de obicei bty foloseste adeziv tip poliuritanic, (dupa lipire trebuie tinut in presa cel putin 12 ore)
pt. dl. Carstea M. - total ne indicat cu adeziv pe baza de apa, cel putin care se folosesc pt. fețe!

destul de rau pt un bty facut in japonia.....ma asteptam la mult mai mult de la bty......dar poate mai demult sa-l fi scapat pe jos?își s-o creat vreo fisura si de acolo problema....eu cred ca se poate repara fara probleme......

Incercati Poxipol transparent! Dar lucrati cu mare grija si finete sa nu se vada urat! Aplicati o mica, cantitate apoi cu o menghina mica presati lemnul pana iese excesul de adeziv pe care il indepartati! Prindeti lemnul intre alte 2 buc de lemn cand il presati cu menghina si nu strangeti tare!!! Multa bafta!

si eu am unul la fel... dupa ce am dat jos feztele de pe el... putin sa exfoliant asa cum se vede in poze... dupa care am cumparat lac Donic de la Dl. Razvan, si cineva mi a spus sa adaug apa peste acel lac pana sus la capac ( lacul nu vine plin pana sus ) ca sa fie mai subtire... persoana in cauza mi a spus sa trec doar o singura data cu buretele pe lemn de jos in sus, ca sa nu fie prea lacuit... ca este riscul sa nu mai lipeasca feztele , si am dat un strat subtire si acum este ok... a fost pt. prima data cand al lacuit un lemn...:D
tu faci cum vrei. la mine a mers asa... la tine cred ca este mai rau...
Bafta!

Ultima editare:
destul de rau pt un bty facut in japonia.....ma asteptam la mult mai mult de la bty......dar poate mai demult sa-l fi scapat pe jos?își s-o creat vreo fisura si de acolo problema....eu cred ca se poate repara fara probleme......

Exclus, pentru ca nu e nimic fisurat...s-a dezlipit asa frumos...ca o fața lipita cu lipici bun cand o dai jos :D

si eu am unul la fel... dupa ce am dat jos feztele de pe el... putin sa exfoliant asa cum se vede in poze... dupa care am cumparat lac Donic de la Dl. Razvan, si cineva mi a spus sa adaug apa peste acel lac pana sus la capac ( lacul nu vine plin pana sus ) ca sa fie mai subtire... persoana in cauza mi a spus sa trec doar o singura data cu buretele pe lemn de jos in sus, ca sa nu fie prea lacuit... ca este riscul sa nu mai lipeasca feztele , si am dat un strat subtire si acum este ok... a fost pt. prima data cand al lacuit un lemn...:D

Normal ca sa se elimine 100% riscul de "exfoliere" a lemnului ar trebui cam 3-4 straturi, cu pauza intre ele pana se usuca lemnul. Dupa ce s-a uscat lacul si de la ultimul strat aplicat se da cu un smirghel foarte foarte fin pe lama lemnului pentru a-i creste aderenta atunci cand vine lipita fata pe el. Cum am spus si in raspunsul anterior... din pacate exista "efectele secundare" si risti ca dintr-un lemn ALL+ sa te trezesti cu un OFF- sau chiar OFF.
Pe timpul Speedglue-ului aceste probleme nu erau asa de mari dar, de cand cu solutia pe baza de apa, sunt tot mai dese aceste exfolieri. Dar asta doar la lemnele care au in compozitie furniruri de esenta moale.
...
Dar, m-am abatut de la subiect. Dl. Cosnic dorea sa stie cum isi poate repara lemnul :) Imi cer scuze pentru off-topic.

Domnule Razvan, va multumesc pentru propunerea dumneavoastra insa nu vreau sa ma mai complic cu trimis colet, primit inapoi... Deja am trecut pe alt lemn de 2 sapt. Dar totusi vreau sa-l rezolv, sa ii fac o paleta unui prieten, lemnul fiind unul foarte bun, daca trecem peste vulnerabilitatile astea. Eu m-am gandit sa iau o siringa, sa bag un lipici in ea, sa "injectez" cu surplus....si apoi sa presez intr-o menghina. Este buna ideea mea ? Daca da, m-ati ajuta enorm daca mi-ati spune cu ce lipici sa incerc! Multumesc

Rasinile epoxidice transparente sunt foarte bune pt asta. De exemplu marca "Bison", cea lenta cu piston albastru, care se gaseste la supermarketuri. Nu e nevoie sa le injectati cu o seringa. Puneti o cantitate moderata pe cant, incalziti putin, de la distanta de 40- 50 cm, cu un feon cu aer cald si se va trage intre straturi prin capilaritate, daca deslipirea nu este foarte adanca. Amestecarea celor doua componente, trebuie facuta temeinic, timp de 3-4 minute la viteza moderata ca sa nu intre aer in compozitie. Dupa ce presati moderat lemnul, stergeti surplusul de rasina si lasati peste noapte sa se usuce, preferabil intr-un loc mai caldut.

Da, acela este adezivul. Daca este atat de profunda deslipirea, cred ca solutia cu acul de seringa este mai buna. Doar ca rasinile au consistenta mierii si vor trece foarte greu printr-un ac subtire. Va trebui sa faceti rost de un ac mai gros si cu lungime potrivita. Sa nu injectati mult ca nu e nevoie. Cateva picaturi sunt sufciente si mai ramane. Nu incercati sa trageti rasini in seringa prin ac. Cel mai bine ar fi sa fie incarcata, scotand pistonul. Amestecul il preparati inainte de a fi in seringa. Incalziti seringa cu un feon cu aer cald, pt a fluidiza rasinile cat mai bine si efectuati injectarea imediat.

Back
Sus