Profilul paletei ideale

Visco

senior
Înscris
27 Ian 2006
Mesaje
2.632
Scor reacție
1
Vârstă
63
Locație
București
Fiecare jucator, functie de stilul pe care-l practica sau pe care doreste sa-l invete, are nevoie de un anume tip de echipament. Unii adapteaza inconstient jocul lor, la un oarecare echipament care le-a cazut intamplator in mana nejucand ceea ce i-ar avantaja cel mai mult, altii simt mai bine ce le trebuie dar nu sunt niciodata multumiti de ceea ce au iar altii pur si simplu nu stiu ce setup le trebuie. Din aceste motive, propun sa discutam despre ce caracteristici crede fiecare ca ar trebui sa indeplineasca un setup potrivit pt el.
Parametrii care trebuie luati in considerare sunt:
LEMNUL
1.Greutate (usor, mediu, greu, eventual cifre)
2.Echilbru (greu in fata, neutru, usor in fata)
3.Senzitivitate (vibratii lungi, scurte sau deloc)
4.Viteza
5.Putere (mica pt joc DEF langa masa, medie pt joc ALL si OFF langa masa si mare pt joc DEF, ALL si OFF departe de masa)
6.Dimensiuni (lungime ,latime, grosime lama si maner)
7.Priza (concav, anatomic, drept)
8.Materiale ( lemn 1 ply,lemn multistrat, lemne compozit)
9.Altele
FETELE
1.Viteza
2.Aderenta (maxima, medie , aproape nula)
3.Greutate (eventual cifre)
4.Duritate topsheet (moale, mediu,tare)
5.Duritate burete (grade)
6.Elasticitate generala
7.Lipicioase (sticky)/ aderente (grippy)/non aderente
8.Pips in/pips out
9.Altele
 
Re: Profilul paletei ideale

Eu cred ca lemnul trebuie sa fie ales mai cu grija dupa eventuale teste sau pareri. Profilul paletei mele ar fi cam de genul:
Lemnul:
1.Greutate : mediu (85-90g)
2. Echilibru: neutru
3. Senzitivitate: fara vibratii
4. Viteza: medium ofenisiv (medium fast)
5. Putere: 150 cai putere :D glumesc, nu stiu ce-i aia pentru lemne
6. Dimensiuni: regular (157mm x 150mm), grosime lama >=6mm, maner mai grosut
7. Priza: drept sau concav, desi nu cred ca am probleme cu prizele (decat cu cele de 220v :lol: )
8. Material: compozit
Fetele:
1. Viteza: allround spre offensive
2. Aderenta: cat mai mare pe rever, medie pe forehand
3. Greutate: cat mai usoare daca lemnul e greu; prefer o paleta de o greutate medie
4. Duritate topsheet: nu stiu
5. Duritate burete: fețe moi (30-35* versiuni europene, japoneze) si spring sponge care e mai tare
6. Elasticitate generala: elastice :shock:
7. Aderenta: aderente
8. Pips in
9. taiate frumos, noi cand le testez
 
Re: Profilul paletei ideale

Am avut si eu probleme in a disocia viteza de putere dar cineva de pe un forum strain mi-a explicat ce inseamna sa ai viteza aproape de masa si sa nu ai putere sa treci mingia de fileu de la distanta de masa :) Alte comentarii nu mai fac deocamdata pt ca nu vreau sa influentez parerile altor jucatori. Multumesc pt raspuns.
 
Re: Profilul paletei ideale

Raspund si eu:
LEMNUL
1.Greutate - mediu (nu ma deranjeaza cateva grame in plus sau minus)
2.Echilbru - neutru
3.Senzitivitate - vibratii scurte (caut feeling-ul contactului mingii cu paleta)
4.Viteza - intre off si off+ (pana acum 1/2 ani cautam off++, acum caut altceva...)
5.Putere -
6.Dimensiuni -cele de la butterfly sunt ok
7.Priza (concav, anatomic, drept) - prefer concav, am jucat cu anatomic iar acum joc cu unul drept; nu ma deranjeaza priza
8.Materiale - prefer Arylate-carbon; am jucat cu un lemn Kokutaku StaySher (7 straturi lemn Hinoki) care pentru mine reprezinta "idealul" in senzatia loviturilor de topspin si retopspin
9.Altele - prefer un lemn cu feeling soft (asemanator celui dat de lemnele fara carbon) dar cu sweetpot-ul mare (dat de carbon). Compromisul l-am gasit la un lemn unic: Butterfly Kong Linghui Special; ca o comparatie: are caracteristicile lemnului M. Maze de la Butterfly dar este soft.
Fetele
1.Viteza - mare (nu f mare)
2.Aderenta - medie
3.Greutate - grosimea 2.1, de preferat (greutate medie)
4.Duritate topsheet (moale, mediu,tare) - merg toate 3 pe lemnul mai sus metionat; am jucat cu placere cu Yasaka GPS (moale), Joola Bambo H Friction (mediu-tare) si am "descoperit senzatii placute" si la folosirea fetelor Yasaka Mark V XS (moale-mediu)
5.Duritate burete (grade) - medie
6.Elasticitate generala -
7.Lipicioase (sticky)/ aderente (grippy)/non aderente -aderente
8.Pips in/pips out -pips in
9.Altele - lemnul folosit acum si stilul meu de joc "imi permit" folosirea unei game largi de fete off, off+; sunt deschis la orice combinatie (mai putin cea de aparare....)
 
Re: Profilul paletei ideale

1. 60-86 gr
2. varf cat mai usor
3. vibratii aproape inexistente
4. OFF
5. lemn rigid deci putere mare
6. Bty
7. Flared mai subtire sus
8. balsa, arylate-c, hinoki, kiri grass
9. medium soft, acelasi compromis am gasit si eu, dar nu e chiar compromis as zice ca e chiar special :) , kong linghui special
 
Re: Profilul paletei ideale

Multumesc lui Adrian pentru efort. Fiecare post de acest fel va ajuta pe cei care-si doresc un setup nou, sa aleaga. :idea:
 
Re: Profilul paletei ideale

Blade: Butterfly Kong Linghui Special (Multumesc Vali!)
O fi lemnul care a fost al meu in tineretze :D? E bine ca tot circula :lol:
Cum zicea Adrian, Maze-ul ar fi alternativa si pentru mine e mai bun decat KLHS dar nu stiu exact de ce. Lemnele sunt valoroase amandoua oricum.
 
Re: Profilul paletei ideale

KLHS-ul de la Manyaku88, a fost al meu si a fost primul care a intrat in tara. Mi-a fost tare greu sa-l procur pt ca nu se gasea nicaieri in Europa si tot cautand am gasit un Roman emigrat in Canada care mi-a dat siteul Presports de pe care cumparati acum toti :P
 
Re: Profilul paletei ideale

VISCO a spus:
KLHS-ul de la Manyaku88, a fost al meu si a fost primul care a intrat in tara. Mi-a fost tare greu sa-l procur pt ca nu se gasea nicaieri in Europa si tot cautand am gasit un Roman emigrat in Canada care mi-a dat siteul Presports de pe care cumparati acum toti :P
Vorbeam de semnatura lui Adrian. Al tau stiu ca a ajuns la Teo. E cu fluturas de table, de pe vreamea cand ieseau exemplare mai putine si mai reusite. :)
 
Re: Profilul paletei ideale

Lemnul Kong Linghui Special este cumparat de la Vali (pe forum, valigti); era lemnului lui de joc dar a avut amabilitatea de a ma lasa sa-i fac o oferta financiara pentru el.
Nu-i stiu istoria (stiu doar ca a fost achizitionat in urma unei lungi cautari) dar va pot spune de ce este asa de SPECIAL pentru mine:
- ma lasa sa fac "toata miscarea" la lovituri; aici fac referire la set-up-ul cu, care am jucat 2 ani si care "m-a reactivat": Butterfly Primorac carbon+ fete Sriver Fx - aceasta combinatie "scurteaza amploarea loviturilor" sau cu alte cuvinte sunt "lovituri blocate", exceptie facand, cred, lovitura de smash.
- are suficienta forta pentru pentru a sustine atat un schimb de mingi rapid de contre cat si schimburi topspin- retopspin
- are suficient feeling astfel incat pot sa apelez la toata gama de efecte necesara in lovitura de topspin (si nu numai): [de la cel cu bolta...pana la smash]
- nu in ultimul rand este un lemn versatil - aceasta caracteristica am descoperit-o jucand cu el in combinatie cu 3 tipuri de fete - moi, medii si relativ tari. Cu toate aceste tipuri de fete s-a comportat f bine. Eram ingrijorat de comportamentul lemnul la solutia pe baza de apa; temerea s-a dovedit nefondata.
In rezumat: jocul meu "scurt" (schimburi scurte de mingi) si in forta s-a transformat intr-un joc mai spectaculos mai eficient din punctul de vedere al raportului puncte/set.
As vrea sa mentionez si cateva caracteristici ale stilului meu de joc - am folosit o scara de la 1-10:
-servici: 6
-lovitura taiata:6
-topspin forhand:7
-topspin rever:6
-contre:7
-joc ofensiv din apropierea mesei:7
-joc defensiv - de la distanta fata de masa:4
 
Re: Profilul paletei ideale

Ma asteptam sa "contribuie" mai multi la acest sondaj. Ok, in curand vom incepe discutiile pe tema! :D
 
Re: Profilul paletei ideale

Azi vreau sa luam in discutie primul parametru, si anume greutatea lemnului.
Incepusem acest post cu teoretizarea prin formule fizice, dar m-am razgandit. Lucrurile trebuie sa ramana simple pt a fi intelese de toata lumea. Stim cu toti ca un lemn (respectiv o paleta) mai greu, ajuta la imprimarea unei forte mai mari a loviturilor. In acelasi timp, cu o paleta mai grea, este mai greu sa imprimam acceleratii mari, datorita inertiei mai mari a acesteia.
Slizzel a ales in gama mediu spre greu (85-90gr), Adrian, mai "diplomat", a ales gama medie cu marja de eroare acceptata iar Manyaku pe cea usoara spre medie(60-86gr). Ar fi foarte interesant de comparat stilurile de joc ale celor trei si in acelasi timp de vazut care dintre ai reuseste sa imprime o forta mai mare loviturilor. Voi ce credeti?
 
Re: Profilul paletei ideale

Eu cred ca viteza mingiei vine SI de la smashul pe care il dai si folosesti pentru asta bratul care si el ajuta la lovitura , nu numai "taria" paletei , si daca sti cind sa lovesti mingia si ai si un poignet bun atunci si cu un lemn defence viteza mingiei e f. mare .
Ca exemplu vi-l dau pe Simon Csaba (Ciobi) cu care am schimbat ceva mingii si in momentul in care tragea si mingia nu intra pe masa ma invinetea pe loc ! nu mai zic de usturime si el are lemn de la Joola si e defence nici macar all+ .
Deci cu poignet sau fara trebuie luata in cosiderare si forta bratului , care nu depinde de cit de bine "arati " ci de cu totul alte criterii .
Visco am deviat un pic de la greutatea lemnului , dar la sfirsit e o intrebare care se refera la forta lovituri si nu m-am abtinut .
 
Re: Profilul paletei ideale

Nici nu trebuie sa te abtii. Foarte interesant punct de vedere. Asa e, tehnica si forta bratului este foarte importanta, dar stim ca Ciobi este un fenomen din acest punct de vedere. Ce trebuie sa stie un jucator care nu va avea niciodata puterea de explozie a lui Ciobi?
Si mai am un "scenariu": sti ca eu am jucat ofensiv cu un lemn Darker DEF de care mai sunt si acum foarte "indragostit". Un lemn cu un control si un simt extraordinar dar am ajuns la concluzia ca este prea obositor jocul cu miscari largi, mai ales contra unor parteneri care folosesc echipament de mare viteza si miscari scurte. Parerea pe care mi-am format-o suna cam asa: este gresit sa folosesti un setup f rapid care obliga la miscari scurte si precise, atunci cand esti in perioada "de invatare", pt ca fixezi o serie de miscari gresite. Cand ai insa un nivel avansat, poti folosi orice setup dar este bine sa alegi ce te avantajeaza mai mult.
 
Re: Profilul paletei ideale

visco te invit sa inregistrezi un meci intre mine si slizzel :D
 
Re: Profilul paletei ideale

sambata 8 noiembrie IDM ( ma cheama si gabriel apropo ) :roll:
 
Re: Profilul paletei ideale

Eu as face o clasificare a paletelor in functie de stilurile de joc. Se poate nuanta oricat de mult de doreste.
De exemplu pentru
stilul 1 de joc (caractersiticile 1...100) - paleta X1
stilul 2 de joc (caracteristicile 1...90) - paleta X2
......
etc.
Astfel, un jucator incepator sau nu, care cauta un setup (lemn + fete) si stie ce/cum joaca, poate apela la "tabelul" (baza de date) creat(a) pentru a incerca o paleta care cel putin teoretic, a mai fost "jucata" si de altcineva.
 
Back
Sus