Buna ziua tuturor,
Nu cunosc regulile foarte bine in ceea ce priveste aceasta situatie, insa voi imi voi expune parerea sincera care sper sa nu deranjeze pe niciuna din partile implicate.
De a lungul timpului au fost inscrisi oameni noi in circuitul Amatur, fiecare la cate o categorie. Au fost cazuri cand chiar si la Elite cel nou inscris ajungea pe podium. Nu ar mai exista o categorie superioara la care sa urce pentru aceasta performanta. Insa in ceea ce priveste celelalte 3 categorii, un jucator nou poate fi inscris gresit o singura data. Daca are performanta de a urca din primul concurs pe podium, clar ii va urca si media, ceea ce il va trimite la o categorie superioara.
Un exemplu personal este unul dintre elevii mei, State Malin. L am inscris pentru prima data la un turneu la Tsp Vibe acum cateva săptămâni, la categoria avansati, pentru ca stiam si nivelul lui si nivelul categoriei. Ma asteptam sa ajunga departe dar nu credeam ca el chiar va ajunge departe din primul turneu Amatur, date fiind condiitile si jucatorii noi pentru el. Ca rezultat, a jucat finala la avansati cu unul dintre ceilalti elevi ai mei, finala ce a si castigat o. La turneul din acest weekend a jucat iarasi finala, ceea ce ii va urca media la Open. Eu consider ca l am inscris unde trebuie, progresand si cu antrenamente va depasi categoria Avansati si va merge mai departe.
Bineinteles, cazul castigatorului de la Hobby de la acest turneu s ar putea sa fie diferit. Nu stiu cat de rau i a batut pe toti pana in finala. L am vazut si eu jucand. Poate fi intr adevar considerat de o categorie superioara (Avansati/Open) dar daca a batut tot la primul turneu clar va avea acum medie de Avansati. Daca va castiga tot si la Avansati va urca la Open. Asa este sistemul făcut. Prin urmare, acest jucator doar trece prin aceste categorii, nu este ca si cum va ramane mereu acolo, sa ii bata pe toti.
In ceea ce privește decizia organizatorului, eu ca jucator nu ma pot implica. Organizatorii stiu mai bine regulile, ce trebuie facut si cand, noi putem doar sa ne dam cu parerea. Probabil ca deseori pare nedrept, si in cazul de fata ambele parti par victime (jucatorii ca au pierdut la cineva prea bun de categoria respectiva/Eugen care a omis inscrierea corecta).
In incheiere, as dori sa reamintesc cele 2 cazuri de interzis la acest turneu si cauzele lor.
1. Comportament neadecvat - care la maturitate ala cam asa ramane, nu se schimba, deci un interzis permanent este pe masura problemei.
2. Jucator superior inscris la o categorie inferioara - care dupa maxim 2 turnee la Hobby urca la Avansati si asa mai departe, un interzis permanent poate parea putin cam dur pentru o problema temporara.
Personal, mi s ar parea logic si corect ca domnul Eugen sa aiba acest interzis atat timp cat cel pe care l a inscris ramane la o categorie nepotrivita. Cand ajunge la categoria respectiva nivelului sau, sa i se redea voie la joc si lui Eugen.
Repet, imi cer scuze daca am suparat pe cineva cu aceste comentarii.
O zi frumoasa va doresc tuturor!