Cand m-am reapucat (dupa 20 ani de pauza) de tenis de masă, in 2010, m-am dus cu vechea mea paleta Meteor, de la sfarsitul anilor '80... Mi-am dat seama ca nu mai e asa de buna cum o credeam eu si m-am dus la Metro sau Real (nu mai stiu), sa imi iau o paleta "mai buna"... Mi-am luat una cu 130 RON, parca, si am jucat vreo doua zile cu ea. Antrenorul de tenis de masă de la sala unde inchiriam masa, probabil ca a vazut ca "am potential", a venit la mine si m-a intrebat cu ce paleta joc. Cand a vazut-o, mi-a dat paleta lui (Photino + Tenergy05 + Bryce Speed FX) si mi-a zis sa dau doua mingi cu ea. Am dat vreo 20 minute numai pe-afara mingile, pana mi-am calibrat un pic mana... Atunci mi-a explicat antrenorul ce inseamna o paleta "adevarata", ca ea se face particularizata pe nevoile utilizatorului. Am dat cadou paleta pe care tocmai o cumparasem si in doua zile mi-am facut prima paleta profi (Donic Apelgreen Dotec Control + Donic Coppa Platinum + Donic Coppa Gold), pe care nu am schimbat-o decat atunci cand am simtit ca am progresat mult si paleta cu care joc ma limiteaza... Atunci mi-am luat o combinatie mai rapida.
Cred ca scopul acestui forum, printre altele, este si acela de a indruma incepatorii in alegerea materialelor potrivite, invatand din experienta altor useri, fara a repeta greselile lor. Problema e ca multi apeleaza la acest forum dupa ce deja au comis "greseala" de a-si cumpara o paleta hobby... (la fel a procedat si subsemnatul).
Scuze pentru postul, poate, prea lung, dar ideea e urmatoarea: oricat te-ai invarti, incercand fel si fel de combinatii intre lemne hobby si fete profi sau lemne profi si fete hobby, la un moment dat, daca vrei sa practici acest sport cu oarece pretentii, tot la magazinele specializate si dedicate acestui sport vei ajunge.
Fa cadou paleta pe care tocmai ai cumparat-o, asuma-ti pierderea, si ia-ti o combinatie ca lumea (daca ai de gand sa practici acest sport de cateva ori pe saptamana si cel putin cativa ani de acum inainte). Daca vrei sa joci doar in concediu, ramai la paleta pe care o ai.
O zi buna iti doresc.